Mi történik Magyarországon, hogy ilyen sok a halott?
Én Erdélyben élek, ezért nem vagyok teljesen tisztában az anyaországi helyzettel. Olvasom, hogy 1500 betegből 122 meghalt és (csak) ugyanennyi, szintén 122 gyógyult meg.
Ez a halálozási arány hatalmasnak tűnik más országokhoz viszonyítva (8% az rengeteg).
Nálunk Romániában szerintem gyengébb az egészségügyi rendszer, de a 6879 regisztrált betegből már 1051 (15%) gyógyultan távozott és "csak" 332 vesztette életét (azaz 4,8% az eddigi mortalitási ráta).
A környező országokban is szinte mindenütt kisebb a mortalitás mint Magyarországon (függetlenül a betegszámtól).
Szerintetek mi az oka?
- Magyarországon mutálódott a vírus és agresszívabb változata van jelen?
- Rosszabbul kezelik a kórházakban a koronavírussal fertőzötteket mint Romániában vagy akár Ukrajnában?
- Szándékosan kevesebb tesztet végeznek a környező országokhoz viszonyítva, és így nem derül ki, hogy sokkal nagyobb a fertőzöttek valódi száma?
- Betegebb a magyar társadalom? Több az idős, a cukorbeteg, a magas vérnyomásos vagy a tüdőbeteg mint a környező államokban?
- A magyar kormány kevésbé tudott megfelelő gyógyszereket beszerezni a szomszédaihoz viszonyítva?
Mi az oka szerintetek ennek az ijesztően magas halálozási aránynak?
(Komoly válaszokat kérek, nem hiszek az összeesküvés-elméletekben, hogy direkt a magyarok kiirtására "csinálták" a vírust, meg ilyenek. Köszönöm!)
Így is minden ország trükközik a számokkal, valójában mindenütt több a halott.
Nálunk a protokoll (miszter utasítására), a Magyar Patológia oldalán:
A tesztek eredményeit nem kellene szentírásnak venni se pro se kontra.
Ismerősöm cégénél tesztelték sokukat. 37 esetben találtak koronavírusra pozitív eredményt. Majd 48 órával később ugyanazoknál a második teszt mind negatív lett.
Nem függött az eredménytől a cégnek semmi, így is home office-ban dolgozik aki csak tud és nem a termelésben dolgozókat tesztelték, hanem a vezetőket akik utazhatnának a részlegek között.
Most jelentsem ki hogy a tesztek hamisan mutattak pozitív eredményeket? Vagy mondjam azt hogy 48 óra alatt meg is gyógyultak és ki is ürült a szervezetükből a vírus?
Szerintem inkább ne a számokon lovagoljunk, a lényeg hogy hányan lettek betegek (nem fertőzöttek, betegek) és hányan élik túl.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!