Csak én nem adatnék be magamnak semmi pénzért nem kötelező oltást és nem is csipeztetném be magam?

"A régi gyógyítás nagyon hasznos. Nem marékszámra kell kivenni a tablettákat receptre, hanem inkább növényekkel és egyéb természetben is megtalálható dolgokkal gyógyítunk."
Ne a népi gyógymódokról beszélj, hanem muttasd be azt az ezotérikus gyógyászati módot, ami bizonyítottan hasznos.
Gyógynövények használata =/= ezotérikus gyógymod. Az ezotérikus gyógymódok a chi masszás és társai. Azok közül muttass be szépen egyet, ami bizonyítottan hatásos.

Az akkupunturának ugyanúgy nincsen ténylegesen bebizonyított gyógyászati haszna.
Meg továbbra se a lényeget mondod. Megkértelek már kétszer, hogy a ténylegesen bizonyított ezotérikus gyógymódokat muttasd be. Sima masszás nem az, legfeljebb a chi masszás ezotérikus.

"a Japán akupunktúra nagyon és bizonyítottan hasznos"
1) Az akupunktúra nem japán, hanem kínai.
2) Magam is azt hittem, hogy, mivel több, mint ezeréves tapasztalati alapú, bizonyára van benne valami. (Azért nem vettem igéybe.)
Nemrégn azonban végeztek tudományos ellenõrzõ kísérletet (egyik csoportot az elõírások szerint, másikat össze-vissza szúrkálták) és a két csoprt között nem volt különbség.
Szóval mégse.
Ugyanez volt a homeopátiával, egyik csoportnak a homeopátiás szert adták, másiknak desztvizet és szintén nem volt különbség.
Persze, a csoportok tagjai nem tudták, hogy õk desztvíz, illetve nem szabályos szuri.

Ami az influenza elleni oltást illeti, igenis van hatása, ráadásul kombinált a tüdõgyulladás ellenivel.
Nem árt tudni, hogy az influenzának lehetnek szövõdményei, esetleg súlyosk is. Szóval nem biztos, hogy csak "egy kicsit megtaknyosodsz".
Szóval, jobb, ha a háziorvosodra hallgatsz, mégiscsak õ az "iparos".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!