Elképzelhetőnek tartja valaki, hogy a magyar kormány azért nem tesz intézkedéseket a válság kialakulásának megállítására, mert fent szeretnék tartani a felhatalmazási törvényt amíg tart maga a válság is?
Az egyikben már az van, hogy a "gazdaság újraindítására" törekszik. A legtöbben azt tanácsolják, hogy inkább meg kellene akadályozni, hogy leálljon:
Ilyesmi intézkedésekre gondolok, amik tényleg hasznosak. Mert sajnos jó dolog a vállalkozók (egy részének) az adójának az elengedése, de nekik akkor sem lesz bevételük ebben az időszakban. Ahogy azoknak sem, akiket kirúgnak, leépítenek (akár a vírus miatt, akár mert olyan helyekről érkeznek az áruik / alapanyagaik, ahonnan most nem tud).
En nem hiszek egyvszavukban se!
A tv csak altatja a nepeket a valosagban meg mas van!
Majd akkor hiszek nekik ha minden házhoz kikuldik a gyogyszereket ami szerintünk nem letezik,kutatás alatt van,es ilyen idohuzas kamu.
#12 Nem tudom hogy te hol voltál az elmúlt 3 hétben, de a gazdaság jó része konkrétan már leállt. ha nem indítják újra, nem is fog menni.
Most komolyan szavakon fogsz lovagolni?
Eddig is nyilvánvaló volt hogy csak trollkodsz, de még teszel rá egy lapáttal?
Köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat.
Még mindig nem tudom, mit gondoljak. A környező országokban azért sikerült olyan intézkedéseket bevezetni (és most nem a nálunk sokkal gazdagabbakra gondolok), amik arra motiválják a munkáltatókat, hogy ne rúgják ki az embereiket. Ha meg is tartják őket, valamennyire minimalizálják a veszteségeiket. (Ez a cégeknek is megérheti, hiszen ha mindenkit elbocsátanak, és utána később újra visszatérni a színre, ez hatalmas kezdeti költségeket jelent, tehát valószínűleg jobban megéri minimális veszteséggel fenntartani magukat, mint lehúzni a rolót és újra kezdeni.)
A gazdaság még nem állt meg. Itt nekem a válság kapcsán az a félelmem, hogy ha a kormány nem tesz olyan intézkedéseket, amiknek köszönhetően az emberek (nyilván azokra gondolok, akiknél ez lehetséges, tehát nem a turizmus ágazat és társai) megtarthatják a munkájukat, akkor igazi válság fog eljönni. [Mivel a cégek nem kapnak támogatást ilyen formában, el fogják bocsátani a munkavállalóikat. Mivel a munkavállalóik elbocsátásra kerültek, ezért ők nem tudnak majd annyit költeni. Mivel ők nem tudnak majd annyit költeni, ezért nem lesz szükség másnak a munkájára sem, mert minket töltse fel Józsi a polcot a legújabb notebookokkal, ha senki nem tudja megvenni, és minek írjon Mari olyan programokat, amiket nem tudnak megfizetni már nekik, és a többi... tehát még többen veszítik el a munkájukat. Mivel még többen veszítik el a munkájukat, még kevesebb ember munkájára lesz szükség, és sorolhatnám.]
Én úgy gondolom, hogy jó lépés volt mind a moratórium, mind a parkolási díjak elengedése. Ezért hipp-hipp hurrá. De ettől függetlenül egyik sem akadályozza meg, hogy Józsi, Mari, vagy bárki elveszítse a munkáját, mikor az még megmenthető lenne. Ráadásul ha mindenki munkanélküli lesz, akkor szórhatják két kézzel az álláskeresésit, meg a segélyeket, aminél talán megint jobban megérné egy olyan csomag kialakítása, ami ezt akadályozza meg.
Ezért nem értem, hogy ilyen jellegű intézkedéseket miért nem látok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!