Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Rendeleti kormányzás határidő...

Rendeleti kormányzás határidő nélkül, ez mit jelent pontosan? Miért vannak kiakadva ezen az emberek?

Figyelt kérdés
Annyit értek,hogy Orbán így azt csinál amit akar,de eddig is azt csinált,nem ? Mi a különbség ? Milyen negatívumai lehetnek ennek ? Én nem látok olyan dolgokat Orbán intézkedései körül amik ne lennének jók.
2020. ápr. 4. 00:55
1 2
 11/14 Koplárovics Béci ***** válasza:
86%

"Rendeleti kormányzás határidő nélkül, ez mit jelent pontosan? Miért vannak kiakadva ezen az emberek?"

Hát ha holnaptól elrendeli a zOrbán, hogy 2 hónapig 30 centis műbrokival a popódben kell élned, akkor neked kötelességed saját költségen beszerezni a 30 centis műbrokit, szárazon feltolni a valagadba, és úgy élni. De ha azt találja ki, hogy naponta kétszer kell orálisan kielégítened a fidelitast, akkor azt fogod csinálni. Akkor is, ha ennek amúgy semmi köze ahhoz, hogy elkapod-e a vírust vagy sem.

2020. ápr. 4. 10:40
 12/14 anonim ***** válasza:
0%

"“A javaslat az Országgyűlés későbbi döntésétől teszi függővé azt, hogy ha a Kormány a veszélyhelyzet megszűnését megállapítja, úgy a felhatalmazást tartalmazó törvényt hatályon kívül helyezze, így a javaslat a törvény hatályát nem a veszélyhelyzet tényleges fennállásához köti.”

Szó szerinti idézet a hivatalos beadványból... Gondolom sikerül értelmezni narancsagyúak..."

Segítek kicsit, mert veled ellentétben nekem pl. világos hogy mit jelent. Azt jelenti - most koncentrálj hátha megérted - hogy nem kell hogy a kormány a veszélyhelyzet végét kihirdesse, annak kellős közepén is DÖNTHET ÚGY A PARLAMENT hogy visszavonja a törvényt és véget vet a kormány felhatalmazásának.

Nem szűkíti a parlament jogkörét, hanem bővíti!

Mellesleg ez éppen a parlamenti ellenzék kérésére került bele a törvénybe.

2020. ápr. 4. 10:56
 13/14 anonim ***** válasza:
0%

#6 "Totális diktatúrát jelent. "

Micsoda? Hogy kizárólag a járvány miatti veszélyhelyzettel kapcsolatban megteheti ezentúl a magyar kormány azt, amit a francia elnök alapból megtehet? mert nem kap nagyobb felhatalmazást.

Vagy amit Karácsony elrendelhetett minden külön törvény nélkül? Mert neki is nagyobb felhatalmazása van a saját területén a rendeleti városvezetésre, minden külön testületi döntés, felhatalmazás nélkül.

"Miért vannak kiakadva? Nem tudom." Bár sejtem hogy azért mert tudás nincs, csak hőbörgés hogy a zorbán...

2020. ápr. 4. 10:59
 14/14 A kérdező kommentje:

12-es,ezt én is így értelmeztem ahogy te.Szerintem most ezzel mindenki fejében az van,hogy lett egy király,és most aztán mindenkit rabszolgasorsba hajt,egytől-egyig,és kizsigerel mindenkit,elveszi mindenét(amúgy is kb. mki abban van).

Sok a szegény,azokat jobban kizsigerelni nem lehet.Sok a hónapról hónapra élő,ha bevezetne vmi súlyos pénzügyi dolgot,sokan utcára kerülnének,nem tudnának dolgozni,na ilyet se fog csinálni.Maradt egy olyan réteg,ahol viszont sok pénz csoportosul.Úgyhogy ha nagyon tart vki ettől,az max. ez a réteg lehet,mert ha tegyük fel annyira pénzéhes,ezt fogja megcélozni különböző indokot kitalálva.Most én egyenlőre azt látom,hogy az államnak az a fontos,hogy ennél nagyobb baj ne legyen az embereknél.

2020. ápr. 5. 08:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!