Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi a véleményük arról, hogy...

Mi a véleményük arról, hogy be akarják tiltani hazánkban a nemváltást?

Figyelt kérdés
2020. ápr. 3. 13:32
1 2 3 4 5 6 7 8
 71/78 A kérdező kommentje:
#69. Ha majdan sejtszintű nemváltást, teljes körű nemi szerv átültetést,stb-t feltalálnak, akkor nem lenne semmi kifogás.
2020. ápr. 12. 23:25
 72/78 anonim ***** válasza:
55%
Nem ma fogják megoldani a teljes, igazi nemváltó procedúrát. Sejtszinten kéne megcsinálni. Nem tudom, lehetséges lesz-e ez egyáltalán valaha. A teljes testet ki kéne cserélni. A férfi és női testrészek is mások. És akkor is ott lenne még az agy, a memória, a lélek. Szerencsére ez az egész még nem lehetséges, nem szívesen élnék ilyen társadalomban.
2020. ápr. 12. 23:41
 73/78 anonim ***** válasza:
55%

És mi oka lenne "sejtszinten nemet váltani"? Mikor, hogyan?

Akkor mi baj volt Mengelével, és mi baj van a kínaiak klónozáskísérleteivel?

2020. ápr. 13. 00:20
 74/78 anonim ***** válasza:
61%

A beterjesztett törvény nem erről szól, nem az orvosi nemváltást, hanem a jogi nemváltást tiltaná be, és -ha a Fideszen múlik- örökre.

#71,72,73

Ezt a hármat pedig be kellene keretezni, annyira szépen levezeti a transzfóbia képmutatását.

1. A teljes, sejtszintű nemváltás után nem lenne kifogás.

2. Lenne kifogás. Mi lenne a lélekkel? Nekem amúgy sem tetszene.

3. Az antifasiszták az igazi fasiszták.

2020. ápr. 13. 08:12
 75/78 anonim ***** válasza:
71%
74, sokan, reményeim szerint nagyon sokan nem szívesen választanának olyan párt, aki azelőtt férfi volt. Akármilyen tökéletes is a nemváltás. De az, ami most van, az fényévekre van ettől. A nemek elsősorban biológiaiak, és nincs ettől független társadalmi nem. Még akkor sincs, ha a társadalmi szerepek esetleg minimálisan különböznek, pl. Angliában a nők sütnek a kertben, Amerikában pedig a férfiak... Ez még nem azt jelenti, hogy az egész csak mesterséges konstrukció, átmehetünk bármikor egyik nemből a másikba, és több 100 nem létezik.
2020. ápr. 13. 08:56
 76/78 A kérdező kommentje:

#72 teljes "nemváltás" szerintem max két esetben létezhetne majd:

-1.: átültetik az agyat a másik nem testébe

-2.: például valamiféle ultramodern 3d nyomtatóval elkészítik az adott személyt testét "a másik nemben", és oda ültetik be az agyat

2020. ápr. 13. 10:54
 77/78 anonim ***** válasza:
67%
Helyes! Csak azt nem értem, miért nem korábban csinálták.
2020. máj. 20. 08:25
 78/78 A kérdező kommentje:
Érdekes válaszok
2020. okt. 22. 18:30
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!