Mi a véleményük arról, hogy be akarják tiltani hazánkban a nemváltást?
60
Azért az elég sértő a Downkórosokra és az autistákra, hogy egy felsorolásban, mi több, a homoszexuálisok és transzok UTÁN említi valaki őket.
Hogy a 21.tudományos században kimutatható betegségeket kimutathatlanok mögé sorolnak.
Persze az is, hogy manapság az említett betegeket politikai célokra, propagandára használnak.
Nem én hoztam szóba őket egy eredendően transzneműekről szóló kérdés alatt. Nyilván rengeteg dologban különbözik ez a négy csoport.
Ami viszont mind a négyre és még számos más csoportra is igaz, hogy az emberi méltóság és kiteljesedett élet iránti igény és jog nem liberális politikai propaganda, hanem az emberi minimum.
Annyi a lényeg, hogy a transzneműek nemváltásának megfelelő jogi elismerése fontos, akár életmentő is lehet.
Hajánál fogva előrángathatsz más csoportokat, csak hogy kiderüljön a párhuzamból messze nem az következik, amit szeretnél.
Szidhatod a liberálisokat, és akit csak akarsz.
Vágyakozhatsz olyan gyógymódra, ami neked jó, de nem azoknak, akiket érint.
A lényeg akkor is az, hogy a transz jogok fontosak 2020-ban egy magát fejlett demokráciának képzelő országban.
De mi értelme ezeknek a műtéteknek, ha nem lehet nemet váltani? Nem alakíthatók ki bizonyos szervek, ill. egyik sem, és sejtszinten sem lehet nemet váltani. Hasonlóbbá lehet válni, de azzá nem. Ezt anno a legismertebb transznemű is belátta, és ma már kritikus.
Ha nőként érzem jól magam, teljes életet élhetek, ha messziről hasonlítok egy nőre?
Egészséges nőnek éreznem magam egyáltalán, ha férfi vagyok? Erősen kétlem. A két nem jelentősen különbözik egymástól.
KIMUTATHATATLAN betegségeket addig lelki-gondolkodásbeli-pszichikai betegségként kell megközelíteni, amig ki nem mutathatóak lesznek. Ha lesznek, ki tudja.
Addig pedig kutatni kell, nem pedig gátolni a kutatást.
"De mi értelme ezeknek a műtéteknek, ha nem lehet nemet váltani? "
Mi értelme bárminek, ami nem tökéletes? És ha egyszer megalkotják a sejtes és szervszintű és teljesen visszafordítható nemváltás módszerét, akkor milyen kifogással fogtok előállni?
8, 10, 19, 20, és mindenki, aki lepontoz: Eredetileg nem akartam írni, de most már megteszem.
A műtétet abszolút nem szükséges elvégezni ebben a járványos időszakban. Akik a műtétet elvégzik, azok le vannak foglalva, nem tudnak más, a beteg túlélését segítő műtéteket, vizsgálatokat végezni. Ti itt sírtok, hogy nem lehet nemet váltani, miközben van rákos beteg, akit már négy orvos utasított vissza. Attól ti túlélitek a járványt, és majd megoldjátok utána. Ez a rendelet úgyis megszűnik, mihelyt ez a helyzet is megszűnik.
Komolyan, úgy gondoljátok, hogy fontosan megsiketíteni azt, aki siket akar lenni, mint gyógyítani?
Várom az abortuszok betiltását is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!