Nem kéne engedélyezni a fegyvervásárlást-és tartást?
amerikában veszik a fegyvereket ész nélkül.az a kérdés hogy ez a lehetőség nálunk miért nem adott?
Most lett leírva hogy miért nem adott az ész nélküli vásárlás. Tényleg ennyire egyszerű vagy Janci?
Én inkább azt foglalnám törvénybe, hogy ha egy telekre betörnek (előzetes egyeztetés, engedély nélkül ott tartózkodnak) akkor a tulajdonos alkalmazhat erőszakot és ezért ő nem kap büntetést. Szerintem az egy ritka szar hozzáállás, hogy csak akkor lehet védekezni, ha már megtámadtak. Pontosabban ez van a BTKban:
b) az a lakásba
ba) éjjel,
bb) fegyveresen,
bc) felfegyverkezve vagy
bd) csoportosan
történő jogtalan behatolás, vagy
De ha reggel jönnek, viszont nem fegyveresen, az miért jogos behatolás? Nyilván a legtöbb ember reggel van ébren, de szerintem minden jogtalan behatolásnak számít, ami a tulajdonos tudta (és beleegyezése) nélkül történik.
Nyilván megérné, vegyünk példát az USA-ról... Iskolai lövöldözés, 20-30 halott gyerek. Ki a hibás a zeneipar, a filmipar, a játékipar. Még véletlen sem az, hogy boldog boldogtalan vehet fegyvert.
Bár mondjuk megnézném azt is amikor valaki ilyen örültségeket gondol hogy de nagyon kéne a fegyverviselést engedni, aztán mikor egyik délután rendőrök mennek hozzá, hogy lelőtték a gyerekét az iskolában mert a Pistike elvette apuci fegyverét, akkor mennyire örülne neki.
Ja csak icipicit más kérdés, hogy épp beszólnak neki vagy lelövik...
Erről a hány darab van kérdésről meg szerintem egy oylan családnak mond akiknek a gyereke volt hasonló helyzetben, jobb esetben csak nem köszönnéd meg amit kapsz, rosszabb esetben kipróbálhatnád élesben milyen ha lőnek rád.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!