A Britek a napokban engedélyezték az önbíráskodást, azaz mindenki megvédheti magát fegyverrel az otthonában. Nálunk ezt miért nem lehet engedélyezni, mikor napi szinten vernek agyon embereket a saját házukban?
Szerintem így nyersen semmi értelme.
1, Meg kellene szabni először is, hogy csak magyar állampolgár tarthat fegyvert, az állampolgárságot korlátozni kell a magyar emberekre.
2, Felül kellene vizsgálni, hogy kinek van az országban illegális lőfegyvere, azokat el kell kobozni a tulajdonostól és felelősségre kell vonni illegális lőfegyver birtoklása miatt.
Csak így engedélyezném.
Az én házam az én váram!
Ezzel nem válna kötelezővé a fegyvertartás a fóbiások számára, csak egy lehetőséget kapnának a normálisak.
Azért annak is meg van a veszélye, hogy akkor a betörők is inkább fegyverrel jönnének, és ha valahova betörnek, éjszaka, hidd el hogy ők felkészültebbek lesznek, mint te (tudsz célozni a sötétben, biztos vagy abban, hogy a sötétben nem a hozzád menekülő lányodat lövöd le?)
A fegyvertartásnak kemény szabályai vannak páncélszekrény... külön a lövedék, külön a fegyver, tehát ha hirtelen arra ébredsz, hogy a panellakásodba valaki betört, akkor jó pár percig tart, amíg te a sötétben bármit is teszel. Hidd el, te leszel a vesztes.
Nem mellesleg a fegyvertartásnak más óriási veszélyei is lehetnek. Az ámokfutók kezébe is fegyverek kerülnek, és nem fogja őket visszatartani, hogy csak otthon szabad használni. Vajon hány gyerek cseni ki, és viszi be s suliba felvágásból, poénból?
Azzal viszont egyet értek, hogy nehogy már még engem ítéljenek el, hogy ha leütöm a betörőt a lakásomban aránytévesztés miatt. Igen is legyen jogom az első ütéshez is, de a fegyvertartás az más tészta.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!