Miért van az, hogy a "nagy" művészek többsége mind libsi és/vagy komcsi?
32
Hát, beírtam, a Celine-re nem adta ezt, amit csatoltál, a másikat meg már hagytam.
Úgy néz ki a címekből, hogy elkezdtem olvasni egyik-másik művüket, de nem tartottam érdemesnek végigrágni magam egyiken se. Lehet, hogy a magyar vagy az angol fordítás nem volt jó, nem tudom. A Nobel díj se ér sokat, lehet, hogy régebben se ért.
Az ember megválogatja, hogy mivel tölti az amúgy is kevés idejét, ennyi.
Az én tapasztalatom alapján a mostani "jobb" oldal, annyira keretek közé szorítja magát, hogy a hívei között nincs helye a fanáziának, a humornak, a kritikának, az újításnak. Ezek nélkül pedig nehéz nagy művésszé válni.
Művészetnek lehet, hogy határeset, de jó példa erre a Bagi-Nacsa páros, vs. Bödőcs Tibor. Bödőcs Hofi óta talán a legnagyobb humorista, jól tapint rá a korszellemre, jól vegyíti az intellektuális humort az egyszerűbb viccek közé, szállóigévé válnak a beszólásai, és még Londonban is könnyedén egy teljes színházat megtöltenek a rajongói. Bagi-Nacsa meg szépen felolvassa Orbán propagandája által is szajkózott eredményeket és célokat, és ez az Orbán paródia, mert nem mernek mást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!