Van itt köztetek aki már nagyon megbánta, hogy korábban nem ment ki végleg külföldre?
Végülis az tény hogy itt nagyon alacsony a bér.
Utolsó, te csak kijársz vagy éltél is külföldön?
Mert több ismerősöm rokonom is kint van.
Az ő személyes beszámolói hitelesebbek.
Több millió migráns van nyugaton. Miért nem magyarországra jönnek?
De nem csak a fizetés a lényeg. Hanem az hogy magyarország egy begyepesedett, középkori nyuggerdiktatúra.
Elég meg nézni milyen fejek ülnek a parlamentben.
De igazából 100+ dolgot le lehetne írni hogy miért jobb hely a nyugat.
Dehát aki hülye az úgy se fogja fel. Mert nem is akarja felfogni.
Még az összehasonlításnak sincs értelme.
Jah és ez a
"hátde minden annyival drágább"
szöveg,
ezt csak azok mondják akik még a faluból se léptek ki.
A lakhatás arányaiban még olcsóbb is, van ahol egy picit drágább, de még így is sokkal több pénzed marad.
Több milliós autót zsebből kifizetsz pár hónap gyűjtögetés után. Itt meg 10 évig fizeted utána a hitelt.
Ezt azok mondják akik kint élnek évek óta.
1989-ben négyszer voltam Szingapúrban.
A negyedik alkalommal hazaindulásomkor (karácsony előtt) kaptam egy ajánlatot: maradjak ott.(állás, lakás OK!)
Én állat, nem maradtam!
Azt mondtam, hogy minek maradjak, amikor otthon mindenem meg van, jól érzem magam... Hazajöttem.
Rendszerváltás, azt hittük hogy megfogtuk az Isten lábát!
Hát, nem!
Amelyik haveromék akkor kinn maradtak, ma dúsgazdag cégtulajdnosok.
Idekinnt sinca kolba szbol a kerites. 1 eve vagyunk kinnt , nem mondom azt hogy megérte. Még. Az aki azt irta betanitott munkaval 4x 5x annyit keres... nagyot teved. Maximum 3x annyit de az nagyon maximum es 3 muszakban ahol az ejszakai potlék azért nyom rendesen. Azt nem mondom hogy annyival dragabb minden mert elelmiszer ugyanannyi tisztalkodasi dolgok ugyanannyi dohany ugyanannyi. A benzin dragabb de annyival jobb is. Az epitoiparba lehet meglehet keresni 700 800 000ft ot de ott azert kokemenyen melozol fizikailag. Ha nem beszelsz nemetul es nincs jo szakmád lehuzhatod itt is magad a wcn. 1100€ a minimalber nettoban. Itt azert ha van kinti autod biztositas ott indul h 800-1000€/év . Igaz ez csak egy dolog. De ami szolgaltatas az kiba*zott draga. Ha pl ugyvedre van szukseged abba te belegebedsz anyagilag. Otthon azert nem. Nos itt lehet elni kenyelmesen mégha nem is kerestek jol de fogni kell a penzt nagyon. Gyereked jobb oktatasban tud reszesulni ti jobb eü ellatasba gyonyoru es biztonsagos helyen laktok cserebe. Ja ez nemetország volt
Ha mégegyszer indulas elott lennék én nem jonnék
Még itt vagyok.. még
Az biztos itt hamarab talpraall a gazdasag majd a jarvany utan
Ha kiakar jonni valaki nyelv nyelv nyelv
És egy jo szakma
Utolsó, aki tehetségtelen, szerencsétlen az külföldön is az lesz.
De nem csak németország meg ausztria létezik.
Két évet voltam kint, szobát bérelhettem a munkahelyem által, nem volt egy luxus lakosztály, sőt, inkább lepukkant putri jellege volt, de kialakítottam élhetővé, vettem bele magamnak dolgokat, átrámoltam, épp csak át nem festettem. Havi 60k forintért simán jó volt, 5 percre a melóhelytől, két lakótárssal (egy fő/szoba). Mivel ez a hely az isten háta mögött volt, ahol még busz sem járt, nem taxiztam be a városba vásárolni, hanem házhoz rendeltem a bevásárlást. Itt még a 10 km-re lévő áruház sem akar ide szállítani. Angol minimál órabéren voltam, mégis, fél év alatt össze tudtam szedni a diákhitelem törlesztését és az abbahagyott egyetem miatt visszafizetendő tandíj összegét. Mellette voltam nyaralni pár napot egy olyan helyen, ahová egész életemben el akartam jutni, vettem magamnak mindent, amire épp ingerem támadt számítógéptől kezdve új ruhákon át családi hűtőszekrényig, évente 3-4 alkalommal utaztam haza a családomhoz egy-egy hétre, és így sem tudtam minden pénzt elkölteni. Az élelmiszerek ugyanannyiba kerülnek mint Magyarországon, kivéve, ami ott importnak számít (mint ahogy itt is drágább az import áru), a háztartási cikkek, ruházat szintén, a távolsági közlekedés picivel drágább csak, de milliószor tisztább és kényelmesebb, nincs minden megrongálva. Ami drága, azok valóban a szolgáltatások.
Ha nem alakult volna ki a párkapcsolatom, nem jöttem volna vissza. Ugyanannyi munkaórával kint kétszer-két és félszer többet kerestem, bár a mostani munkám sokkal-sokkal kényelmesebb. Magyar viszonylatban nem keresek rosszul, olyan átlag körül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!