Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Megfelelően kezeli e a kormány...

Megfelelően kezeli e a kormány a koronavírus helyzetet?

Figyelt kérdés
Jó azt gondolom hogy az ellenzék szerint nem, (minthogy azok mindent ész nélkül elleneznek) de arra vagyok kíváncsi hogy az általában ki mit gondol
2020. márc. 18. 22:49
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
81%

Csinálhatná jobban! Már ma kellett volna vezetni a kijárási tilalmat, de gyanítom, hogy akkor azonnal diktatúrát kiáltott volna az ellenzék.MEg kell várni ehhez egy nagyobb fertőzés-számot vagy pár halált.

De a legtöbb országban sokkal lassabban megnek meghozni döntéseket.

2020. márc. 18. 23:28
 12/39 anonim ***** válasza:
78%

9

1) Aha, szóval nem egy díszegyenruhás katona meg a kormányszóvivő szokott állandóan nyilatkozni? Mikor volt az, hogy egy orvos állt ki a sajtó elé és őt lehetett kérdezni? Nem arról van szó, hogy az interneten mindenfelől lehet tájékozódni, hanem hogy a kormány kit állít ki, hogy tájékoztassa a lakosságot. De tudod ezt te is, csak kötekedsz :)

2) Igen, és azt hallottad, hogy nem akarták tesztelni az orvosokat és nővéreket, akikről kiderült, hogy vírusos beteget kezeltek, csak karanténba rakták őket? És azt hallottad, hogy azokat a diákokat sem akarták tesztelni, akik kérték, mert az iráni diákokkal kapcslatban voltak? És azt hallottad, hogy egy rakás embert küldtek el a kórházak, akik É-Olaszo-ból utaztak haza és tesztelteni szerették volna magukat? És az volt az indok, hogy nincsenek tüneteik. És Pintérnek voltak tünetei? Nyilvánvalóan nem, mert kiderült, hogy nem vírusos.

- Ha van kalapja, az a baj, ha nincs, az. Minden reális javaslatot megvitatnak. Ezt nem tudom mire írtad, de biztos úgy van.

6) És nem lehetett volna a kamionoknak meg a magyar állampolgároknak külön sávot nyitni, ahogyan azt fejlettebb országokban teszik?

7) Persze, aki fizetni akarja, fizeti, de aki megtehetné és mégsem fizeti, az meg nem fizeti :) Aki úszómedencét csináltatott hitelből vagy állampapírt és milliókat keres, az ugyanúgy mentesül, mint aki lakást vett és munkanélküli lett. Ez szerinted természetesen így rendben van :)

2020. márc. 18. 23:28
 13/39 anonim ***** válasza:
74%
Szerintem jól kezeli a kormány a helyzetet az ellenzék részéről is kellene némi összefogás és nem politikai anyagként kellene játszadozni ezzel. Most igazán kellene a nemzeti összetartás és remélem lesz is. A kormánynak meg kötelessége mindent megtenni a sikeres válságkezeléshez és remélem megis teszi amit megkövetel a haza. Az operatív törzs egy normális döntés volt Orbán Viktor részéről.
2020. márc. 18. 23:30
 14/39 anonim ***** válasza:
100%

Korlátozott a tesztanyag mennyisége, export tilalmak miatt nehezen beszerezhető. A szükséges és elégséges vizsgálatokat végzik.

De nézd a svájci statisztikát 3028 fertőzött és 28 halott.

Belgium: fertőzött: 1 486, 14 halott; Hollandia: 2 051 fertőzött, 58 halott, Anglia: 2626 fertőzött, 71 halott.

Olaszországról (35 713/2 978, Spanyolországról (13 910/623), Franciaországról (9 043/148), Németországról (12 327/28) már nem is beszélve.

2020. márc. 18. 23:52
 15/39 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nagyrészt jól kezelik a helyzetet, EGYENLŐRE. Szerintem az intézkedések sincsenek eltúlozva, ugyanakkor amit kellett, azt meglépték.

Amivel bajom van, az operatív törzs sajtótájékoztatóin való kommunikáció. Olyan látványosan terelik a témát a "kínosabb" kérdésekről, hogy az már nekem gáz, inkább be is fejeztem a közvetítés nézését. Felteszik a kérdést, hogy miért nem adják ki a területi, életkori stb. adatokat, erre Müller Cecília elkezd beszélni arról - látványosan terelve közben a témát, hogy arra kéri a sajtót, hogy "a járvány megfékezésében legyenek a magyar lakosság szolgálatára" és "ezeknek az adatoknak nincs relevanciája". Ha nincs relevanciája, miért nem hajlandóak kiadni, amikor minden harmadik újságírói kérdés a területi adatokról szól? Mit kell ezen titkolózni? Mert akárhányszor felteszik ezt a kérdést, látványosan tereli a témát a tisztifőorvos asszony.. lehet, hogy szakmailag tapasztalt és kompetens, de hogy a témákat pofátlanul tereli, az is biztos..

2020. márc. 19. 00:07
 16/39 anonim ***** válasza:
100%

14es: mint írtam úgy nem nehéz kevés fertőzöttel "dicsekedni", hogy nem is tesztelik az embereket, így nem tudják mennyi a fertőzött.

Ausztriában kevesebben laknak, mint Magyarországon. Mégis Ausztriában 10278 embert teszteltek, Mo-n 1587-et. Dániában is kevesebben laknak, mégis 7620 embert teszteltek.

Olaszországban persze, hogy rengeteg a fertőzött. Többek között azért, mert majdnem 150ezer (!) embert teszteltek.

Nálunk még azokat se tesztelték, akik fertőzöttekkel voltak kapcsolatban és kérték a tesztet. Nem csoda, hogy kevés a fertőzött a statisztikában...

2020. márc. 19. 00:07
 17/39 anonim ***** válasza:
100%

-Orvosok is nyilatkoztak/nyilatkoznak, de jelenleg ők egy "kissé" elfoglaltak.

-WHO-protokoll szerint tesztelnek (közvetlen kapcsolat, stb).

- Osztrák területen blokkolták az utat.

- Nem, nincs rendben. De nincs rá idő/kapacitás, hogy egyedileg vizsgálják mindenki körülmányeit. Kétszer ad, aki gyorsan ad.

2020. márc. 19. 00:09
 18/39 anonim ***** válasza:
85%

"- Ha egy ujságíró megkérdezi, hogy miért tesztelik a belügyminisztert, akinek nincsenek tünetei és miért nem tesztelik a kórházi dolgozókat, akikről tudni, hogy fertőzöttel voltak kapcsolatban, akkor mellébeszélnek, de nem válaszolnak"

Nem vagyok Fideszes, de az súlyos probléma lenne ha a vezetés is lebetegedne ebben a helyzetben, nem mint magánemberek számítanak többet mint más, hanem mint a válságkezeléseben, az ország iranyitasaban pozíciót betöltő személyek. Ezt nyilván nem fogják kimondani, mert azon csámcsogna a média.

2020. márc. 19. 00:10
 19/39 anonim ***** válasza:
83%

18: nem az a baj, hogy tesztelték a belügyminisztert, hanem azt, hogy másokat, akik bizonyíthatóan fertőzöttekkel voltak kapcsoltban, nem. És ahelyett, hogy azt válaszolnák, hogy fontos tudni, hogy a belügyminiszter beteg-e, mert befolyásolja a kormány és az ország működését (ami mondjuk nem igaz, mert elég szomorú, ha egyetlen emberen múlnak ezek, de ez most csak egy példa), hazudnak és mellébeszélnek.

És egyébként meg elég kevés az orvos ahhoz, hogy az ő tesztelésük legalább olyan fontos legyen, mint valamelyik politikusé.

2020. márc. 19. 00:14
 20/39 anonim ***** válasza:
100%

#15 Területi adatok

Ebben ügyben próbáltam tájékozódni. Személyiségi jogokra hivatkoznak, valójában -úgy tűnik- az Operatív Bizottságban nincs közös nevező ebben a kérdésben, de folyamatosan felvetődik a téma. (A neten korábban találtam életkori adatokat.)

2020. márc. 19. 00:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!