Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért vannak olyan emberek...

Miért vannak olyan emberek akik ellenzik a halálbüntetést?

Figyelt kérdés
2020. márc. 18. 18:57
 1/10 anonim ***** válasza:
7%
Mert fogyatékosok.
2020. márc. 18. 18:57
 2/10 anonim ***** válasza:
0%
Állítólag a bűnözők is emberek,sajnálni kell őket és jogaik is vannak.Nekik az jár,szegény fejüknek.
2020. márc. 18. 19:03
 3/10 Micimacko67 ***** válasza:
98%
Számtalan eset volt már a világon, hogy ártatlan embereket végeztek ki...bírói/rendőri hiba miatt...
2020. márc. 18. 19:08
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Nekem egy fegyőr mondta, hogy egyértelműen sokkal jobb egy kíméletes elaltatás mint az éveken át tartó teljes leépülés.

Az életfogytosokat 1 év elteltével már nem látogatják és céltalanul élnek. Testileg és szellemileg is tönkremennek.

Ha 100%ig bizonyított az a bűntény és beismerő vallomás is volt akkor legalább a lehetőséget meg kéne adni az elítéltnek...

2020. márc. 18. 19:15
 5/10 anonim ***** válasza:
91%

Mert visszafordíthattalan és bármikor születhet téves ítélet.

Diktatúrákban szokás a halálbüntetés.

2020. márc. 18. 19:32
 6/10 Molyember ***** válasza:
93%

Mert tudják, hogy:

- A halálbüntetés elsősorban egy érzelmi válasz. Lehet, hogy én is ezt kérném adott esetben, de ilyenkor a düh vezérelne, és az nem helyes.

- Tudják, hogy az igazságszolgáltatás tévedhet, és ezért...

- nem hozhat olyan döntést, ami nem megváltoztatható.

- Tudják azt is, hogy a halálbüntetés gyilkosság, ezért megkérdőjeleződne a támogatók erkölcsi fölénye, hiszen pont azt akarnák, amit a bűnös tett.

- Tudják, hogy a halálbüntetéssel a mindenkori hatalom kezébe adnák annak a lehetőségét, hogy bárkit örökre eltüntethessenek, ennyire megbízható hatalom pedig még sosem volt.

Nyilván szólnak mellette is érvek, de nem túl meggyőzőek:

- elrettentő hatása van. Ez nem igaz, és könnyen belátható, hiszen ha ténylegesen elrettentő hatása lenne, sosem alkalmazták volna.

- Elégtételt ad a hozzátartozóknak. Ez sem igaz, egy gyilkosságot nem lehet jóvátenni, és nem lehet olyan büntetést kitalálni, amivel ténylegesen elégedettséget érezne bárki is, hiszen a halott halott marad.

Én így hirtelen nem látok semmilyen indokot, ami miatt támogatnom kéne, inkább ellenkezőleg. A támogatóit nem a meggondoltság, hanem az indulat vezérli, ezek nem igazi érvek, és bajt okozhatnak.

2020. márc. 18. 19:53
 7/10 anonim ***** válasza:
23%
Májusban megváltoztatják a törvényt. Nyugi. Asszem. De idén biztos.
2020. márc. 18. 20:07
 8/10 Deák Dominik 2020 ***** válasza:

A halálbüntetés azért tilos az EU-ban, mert a ellentétes az egyik legfőbb alapjoggal, az élethez való joggal.

Személy szerint én nem vagyok ellene, elhanyagolható a hatása, olyan kevés embert végeztek ki, amikor még volt.

2020. márc. 18. 20:09
 9/10 anonim ***** válasza:
29%
Én sem értem! Nyilvános kivégzések kellenének! Kötelezöen végignézni. A kisiskolásoknak is. Mint É-Koreában. Ott igazi tökös rendszer van. Csak az a kérdésem, hogy ilyenkor a kisiskolásoknak kötelezö önkielégitést végezni????
2020. márc. 18. 20:14
 10/10 anonim ***** válasza:
Én is ellenzem. De nem humanizmusból (olyanom nincsen) hanem mert MO-n a nyomozati és a jogszolgáltatáshoz kapcsolódó tevékenység bányászbéke segge alatti dilettáns kapkodás. A rendszerváltás óta 4-5 ártatlan vádlottat már felkötöttek volna a vérbírók és koccintottak volna az ügyésszel a kivégzésükön és a rendőrségen is hullottak volna az előléptetések.
2020. márc. 18. 21:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!