Magyar nemzeti hősnek mikor fognak szobrot állítani Izraelben?
Szenes Anikó vagy Szenes Hanna magyar zsidó származású brit ejtőernyős, izraeli nemzeti hősnek nemrég szobrot állítottak Budapesten. Munkássága elismerendő.
A kérdés csak az, hogy ha egy izraeli nemzeti hős kaphat szobrot Magyarországon, akkor egy magyar nemzeti hős kaphat szobrot Izraelben.
4.es!
Te nem tudsz ilyeneket - véletlenül?
2.András királynak van emlékműve Izraelben
Igaz nem szobor hanem dombormű
Nem viccelek, hanem ténylegesen gondoltam. Egy másik ország nemzeti hősének lehet szobrot állítani, csak ne egyoldalú legyen. Szerintem a magyarok között is sok olyan tudós volt, aki az egész emberiséget szolgálta, illetve a magyarok között is sokan voltak, akik védték, bújtatták az izraelieket, ha nem is sokan, de nem támogatta mindenki a nyilasokat sem, sokan harcoltak ellenük. Illetve nem csak a nemzethez kötődően lehet szobrot állítani valakinek, ha az emberiséget szolgálta és jó ember volt, egy másik nemzet kiemelkedő alakja, akkor egy másik ország országban is megérdemel, legalább 1 m2 szobrot.
És egyébként nagyon szimpatikus volt nekem ez a szobor állítás, pont ezért. De akkor ne csak egyoldalú legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!