Igaz, hogy csak 340 "koronavírusos" ágy van Bp-en? Miért nem készítünk folyamatosan most is?
A "koronavírusos" ágy egy rövidítés, hogy kiférjen egy mondatba a kérdésem lényege. Tartalma az, hogy 340 felnőtt intenzív-terápiás ágy van Bp-en. A koronavírus szindróma 20%-a felnőtt intenzív-terápiás kezelést igényel, mert fuldokolnak. Oxigént kell nekik adni az infulzió és egyéb testi paraméterek (hömérséklet,pulzus) folyamatos figyelése közben, ami készülékek folyamatos üzemét jelenti. Ebből pedig csak 340 van Bp-en.Így 1700 beteg után már nem tudom mi lenne itt.
A koronavírusnak szerencsére mindössze 2%-os elhalálozása van. Viszont akik elkapták földöntúli kínokról számolnak be [link] A legrosszabb egészben, hogy a betegek 20%-a kritikus állapotba kerül és ez intenzív-terápiás ellátást igényel. Amiből Bp-en mindössze 340 ágy van összesen. Ez azt jelenti, hogy 1700 megbetegedést tudna ellátni az ország, hiszen ennek 20%-a 340. Ennyien férnének el az ágyakban, amiből most mindössze 25 szabad, ha igaz amit a 444 írt. Az 1700-dik megbetegedés után az embereknek vissza kellene fogni magukat a koronavírus ellen, hisz nem tudnánk elhelyezni. [link]
Kérdésem az, hogy ha valóban csak 340 intenzív-terápiás ágy van egész Bp-en, miért nem szerelünk fel folyamatosan ilyen ágyakat? Már vagy egy hónapja folyamatosan kellene ilyen ágyakat létrehozni, hisz nem garantálhatjuk hogy nem lesz 1700 megbetegedésnél több.
"Mert ha 3400 lenne, akkor az lenne nektek kevés."
Nem hinném gyermekem, egyet is sokallok.
"Igaz, hogy csak 340 "koronavírusos" ágy van Bp-en? Miért nem készítünk folyamatosan most is?"
Az lehet, hogy 340db ágy van az ITO-kon. De azt sokan elfelejtik, hogy külön osztályt is ki lehet annak nevezni, több osztályon van oxigén az ágyak mellett, antibiotikumot, v gyógyszert mindenhol tudnak adni...
"1 hét alatt a viláb bármely pontjáról gyártással együtt megérkezik a cucc"
pl. Kínából :D
Tőlünk, Gy.k. használóktól kérdezed, hogy „miért nem készítünk”? Én, például, nem értem rá: két barátommal, a széttöredezett betonú kapubejárót cseréltem le. Úgyhogy, ők sem foglalkoztak ma (sem) a koronavírussal. Holnap pedig ásni fogok a kertben, és palántázok.
Egyébként is, Budapesttől több mint 200 km-re élek.
Tudom, sokan félnek, túloznak, felvásárolnak; még az is lehet, hogy katasztrófaturista sajátos eseteként, várják, hogy nagy baj legyen. (Ez a pánikolás, rémhelyzet jóslás, a madárinfluenzánál - H1N1 - sem volt sikeres.)
Egyelőre, Magyarországon ez a helyzet: [link]
Amúgy, több mint 1,4 százalékpontot tévedtél. (2%-nál ez elég nagy érték, majdnem a fele.)
A koronavírus halálozási aránya (3491/102469*100=) 3,406884%.
Én nyugodtan élem az életem, te meg aggódsz, gyűjtögeted a rossz híreket. Egyik miatt sem lesz Magyarországon semmiféle koronavírus-vészhelyzet.
Nem tudom eddig mit hittél, de az infektológián szimpla ágy van, pont olyan, mint a belgyógyászaton, reumatológián...
Ebből az ország 29 infektológiai osztályain összesen 800 körül. Ha meg szükség lesz rá, nyilván bővítik.
CUVID-19-es beteget nem fognak spéci ágyba fektetni. Ha valakinek lélegeztetés kell, akkor kap az orvosi gázhálózatról, ami (elvileg) be van kötve a kórtermekbe, ha mégse ott palack. Folyamatos vizsgálati módszerek pedig egyszerűbben is megoldhatóak anélkül, hogy az onkológiáról vagy a sebészeti lábadozótól vinnék el a fekhelyeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!