Lehet probléma abból, ha a 2021-es népszámláláskor ateistának vallom magam?
2011-ben még keresztény voltam, fiatal srácként. Azóta már nem igazán hiszek Istenben, és szeretném, ha ateistának könyvelnének el, nem akarom a kereszténység táborát erősíteni.
Azonban olvastam futólag, hogy most már a névre is rá fognak kérdezni... Lehet, hogy butaság amit gondolok, de Magyarország ugye keresztény ország, a kormány is keresztény. Ha nyilvánosságra kerül, hogy én nem vagyok az, sőt, ateista nézeteket vallok, az jelenthet-e valami hátrányt pl. a későbbi egyetemi felvételinél, vagy valahol máshol?
Ők a mindenkori felsőbbrenűek közé tartoznak.
Maga a fidesz is zsidó-reneszánszt emleget.Link: [link]
Zsidó üti minden
Keresztény üti muszlim
Muszlim üti nemzeti
"Rá fognak kérdezni a névre is"
Na bsszus tényleg. Úgy látszik kénytelen leszek véletlenül elmenni kirándulni aznap (mint a múltkor, bár akkor tényleg véletlenül volt).
@hollófernyiges
Dehát kötelező a részvétel... Ha elmész otthonról visszamennek, nem?
"Mi, magyarok úgy tartjuk, hogy a keresztény kultúra nemcsak egy (...), hanem minden erő forrása, az a szegletkő, amely az európai civilizáció építményét egyben tartja. Nélküle nincs szabadság és nincs európai élet sem." (Orbán Vikor)
Forrás: [link]
Ateistaként én elutasítom ezt a nézetet.
"János evangéliuma 3,16 – címen osztott meg képet a közösségi oldalán advent 23. napján Orbán Viktor. A miniszterelnök által idézett újszövetségi részlet így szól: „Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.”
Forrás: [link]
Miért nem egy olyan idézettel kívánt boldog karácsonyt, ami független a vallásos elemektől? Szóval nem értek egyet, nekem egyértelmű, hogy a miniszterelnök és a pártja keresztény nézeteket vall. Burkoltan, nincs kimondva, de a kereszténység van hatalmon, ott szivárog a politikában, ezért pénzeli súlyos százmilliókkal az egyházi tekintélyeket, szerepelteti őket a TV-ben.
2 éve voltam Gyurcsány Ferenc előadásán, aki allítasa szerint tiszteli az emberek hitét, de ő maga agnosztikus nézeteket vall.Na, ez egy olyan álláspont, ami jó hívőknek, ateistáknak egyaránt. A Fidesz viselkedése meg nekem aggodalomra ad okot.
A népszámlálás 10 évenként van. Vagyis legalább 18 évesnek kellett lenned a legutóbbinál. Ebből következik hogy vagy kamuzol, mert fogalmad sincsen róla hogy akkor mi történt, hogy vették fel az adatokat - vagy kamuzol, mert még túl fiatal voltál ahhoz hogy te magad vegyél részt az adatfelvételben a szüleid nélkül.
"Azonban olvastam futólag, hogy most már a névre is rá fognak kérdezni... "
NEM most már. MINDIG névre mennek ki és veszik fel az adatokat - csak UTÁNA a nyilvántartásokban nem szerepel. A népszámlálásnál a számláló HOZZÁD megy ki a te nevedre, majd az íven már nincs rajta a neved és nem tartják nyilván hogy Kiss Botond a Barka utca 4-ben keresztény. Most sem fogják másképpen csinálni.
"Lehet, hogy butaság amit gondolok, de Magyarország ugye keresztény ország, a kormány is keresztény. "
Mikor fogjátok már fel végre hogy nem erről van szó? Hogy keresztény KULTÚRÁJÚ az ország és ez az amit a kormány is képvisel és meg akar őrizni? NEKED is keresztény alapokon nyugszik a kultúrád, ezért van a nevednek keresztény kultúrában az eredete, ezért vannak a keresztény ünnepeken munkaszüneti napjaid mint húsvét, pünkösd, karácsony és ezért hasonló a törvénykezésünk is ezekben az országokban.
" ateista nézeteket vallok"
Milyenek azok az ateista nézetek? Mégis hol és ki kérdezi meg a te vallásodat?
" az jelenthet-e valami hátrányt pl. a későbbi egyetemi felvételinél, vagy valahol máshol?"
Éééés be is buktad a kérdést, hiszen ha MOST az egyetemi felvételid miatt pánikolsz, az azt jelenti hogy közelében sem voltál 2011-ben, a legutóbbi népszámláláskor a 18 éves kornak.
Troll vagy vagy csupán hazudsz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!