Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Orbán hibája lesz, ha nem...

Orbán hibája lesz, ha nem bírja az egészségügy a súlyos esetek ellátását?

Figyelt kérdés
A halálozási ráta ugyan alacsony, de a sokakat padlóra küldhet a fertőzés. Az egészségügy pedig romokban. Orbán a hibás?

2020. márc. 5. 12:20
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/79 anonim ***** válasza:
100%

# 52!

Voltam párszor sürgősségin. (Mentős vagy helyi orvos küldött oda. Össze kellett varrni, vagy belső vérzés gyanút kellett tisztázni.)

Boldog-boldogtalan megy a sürgősségire. Olyan sérülések miatt, amivel bőven lehetne menni az SZTK-ba két nap múlva.

Többször láttam FB-on, amikor ismerőseim szidták a sürgősségit, pedig semmi keresivalójuk nem lett volna ott. Sajnos az emberek többsége nem tudja, hogy mire való a traumatológia.

[link]

2020. márc. 11. 15:45
 62/79 anonim ***** válasza:
100%
61-es, jaj de igaz. Én egyszer bementem oda, mert feldagadt az arcom, nem tudom mitől, és nem akartam megfulladni. 5 órát ültem a folyosón. Egyik oldalamon egy bácsi, akinek fájt a dereka, a másik oldalamon egy szerintem zakkant férfi, akinek ment a hasa reggel, ezért gyorsan berohant a kórházba, mert tuti szalmonella. Én személy szerint mindkettőt elhajtottam volna a fenébe.
2020. márc. 12. 20:27
 63/79 anonim ***** válasza:
100%

De sokszor a sürgősségi sem tudja mi az. Mert nem orvosok veszik fel a beteget kint. Nekem ismerősöm ment be azzal, hogy az egész szeme és a karja be volt sárgulva.

A kis huszonéves csitrik elküldték a felnőtt ügyeletre, mert hogy saját lábán jött be akkor nincs baj.

A felnőtt ügyeletes orvos sokkot kapott, és már hordágyon vitték vissza a sürgősségire.

Másik. Fájt a feje valakinek. 1 hétig. Nem ment orvoshoz, mert fejfájás. Sürgossegire meg pláne nem. Fejfajassal? Egyre erősebb lett. Már kibirhatatlan volt. Elmentek SBOra. Megsem vizsgáltak mert csak fejfájás. Hazamentek. Másnapra már nem élt.

Szóval nem a mi tisztünk eldönteni h mikor kell menni sbro és mikor nem. Ha bármi normálistól eltérő dolog van ami az életedet kockaztatja akkor igenis menni kell.

2020. márc. 12. 20:34
 64/79 anonim ***** válasza:
100%

Továbbra is mindenkinek elmondom, NEM egy laikus beteg / idős átlagember dolga eldönteni hogy az eset milyen kategória.

Erre való a triázsnővér, aki bekategorizálja a betegeket.

EÜ-höz értőként (eü közeli munka) sem tudok én sem eldönteni több esetet hová tartozna.

Ezt egy szakember dönti el, mert egy laikus nem is érthet hozzá.

2020. márc. 12. 20:35
 65/79 anonim ***** válasza:
42%

Rákos betegeknek fél éves várólista.

Kórházban dolgozó dietetikustól hallottam, hogy a napi fejadag kajára kevesebb, mint a börtönökben, és évek óta nem emelték, miközben az élelmiszerárak naponta emelkednek.

Aki volt kórházban tudja. Vacsira fél szelet kenyér, párizsi. Vajra már nem futotta. Persze a legtöbb betegnek hoznak be kaját a rokonok, de van, akinek messze laknak, és nem tudnak jönni minden nap. Ezen a koszton éhen is lehet halni. Amúgy most meg eleve látogatási tilalom van.

Kemoterápiával már nem fognak bent, megkapod, aztán menj haza, otthon majd ápol a családod. Anyám visszament, hogy semmi nem marad meg benne. 3 napos ünnep volt, fél napot ott ült a sürgősségin, aztán elküldték, hogy nincs bent a kezelőorvosa, menjen haza. A kemo amúgy is ezzel jár, majd kiheveri. Vagy nem.

Orvos nem megy nyugdíjba, mert nincs helyette fiatal, azok már mind külföldön vannak, hiszen itthon egy szakmunkás többet keres, mint egy orvos.

Ezek után mondjátok, hogy nincs gond az egészségügyben.

2020. márc. 12. 20:42
 66/79 anonim ***** válasza:
27%

Az orvos azért nem meg nyugdíjba, mert ez az élete ... Aki ezt a pályát választja nem a nyugdíjra vár.

És persze szakembernek kell eldöntenie, hogy kit lássanak el SBO-n vagy kit nem, de a szakember nem az aki a 2 éves OKJ asszisztensit elvégezte és beültetik a pult mögé. Ott nem orvosok vannak ... Orvosoknak kellene eldönteni kit látnak el és kit nem ... csak erre nincs ember.

2020. márc. 12. 20:52
 67/79 anonim ***** válasza:
100%
Akkor viszont a triage növér hibája, nem a bácsié akk nem tudja eldönteni hogy a temporális lebenyéből kiálló százasszög sürgősségi, vagy szakrendelés 😃
2020. márc. 12. 20:54
 68/79 anonim ***** válasza:
100%

Ha Te is megfertőzöd magad, csak hogy Orbánnak rosszabb legyen, akkor esélyesebb, hogy nem bírja az egészségügy. De, ha nagyon elszánt vagy az Orbánnal való kiszúrásban, akkor a krematóriumok kapacitását is megnövelheted egy fővel.

Aztán, ha nem jön össze az egészségügy és a krematóriumok bedöntése, majd mondhatják a libsik, hogy az egész járványt Orbán okozta, hogy növelje a népszerűségét a helyzet kezelésével.

2020. márc. 20. 11:29
 69/79 anonim ***** válasza:
100%

A miniszterelnök nemigen kerülheti el a felelősséget, bármi is van.

De az egészségügy nincs romokban, ég évig voltam vagy hát kórházban

Nem túl fényes, de borzasztóan pazarló, 50-60 éves működési sémák uralják.

A pesti kórházak 90%-a 1870-1925 között épült, négyet még bezárták 2006 táján.

Lélegeztető és alatógép viszont annyi van, mint Angliában, és helyes módon csak az elmúlt héten újabb hátra tesznek szert a kórházak, céges felajánlás révén.

Az SBO akkor működne jól, ha már a portás fülkében ülne egy orvos, és elzavarják a halál fszára az idiótákat

2020. márc. 20. 11:31
 70/79 anonim ***** válasza:
58%

3-as!

"Mi köze neki ehhez ??"

Csak annyi, hogy fejétől büdösödik a hal! (Meg az ország is!)

2020. márc. 20. 11:47
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!