Hogy tehetik meg az orvosok, hogy semmibe veszik a súlyos panaszokat?
Egy rokonomról van szó, egyszer csak azt vette észre, hogy mikor wc-n van vér jön belőle, nagyon sokat fáj a hasa és iszonyatosan fogy :(
Egyből elment orvoshoz, nagy nehezen két hónap (!) után ultrahangra küldték ahol találtak is "valamit". Újabb másfél hónap a CT-ig, amin látták, hogy ez a "valami" 8 cm. Na akkor legyen tükrözés... 2 hónap!!! A tükrözésen nem tudtak eljutni a kérdéses bélszakaszig ezért nem onnan vettek mintát, hanem lejjebbről. A minta persze így negatív lett, semmit nem tudtak kimutatni belőle.
Az állapota folyamatosan rosszabbodik, a vérzés nem szűnik, gyenge, sokat hány, alig van ereje...
És minderre azt mondták, hogy semmi baja!! Mert a szövettan jó lett!!!
Minden héten mennek vissza az orvoshoz, hogy nincs jobban, rosszabbul van, rengeteget fogyott nem tud enni és a dokik azt mondják nem tudják mi ez.
Ti ezt elhiszitek??? Mit lehet ilyenkor tenni??? Konkrétan végstádiumba kerül és még mindig nem kezelik semmivel!! :(
Hogy tehetik ezt meg?
Nem írta rá neki a háziorvosa, hogy tumorgyanú, mivel a háziorvos szerint aranyere van.
Most pedig azért nem tud lábra állni mert biztos elkapott valamit.
Ha nem első kézből hallanám nem hinném el annyira nevetséges.
Ez nekem gyanús nagyon.
Egyrészt a láttak "valamit" nem tudom milyen orvosi diagnózis. Ha CT készül, akkor oké, hogy mintát nem tudnak belőle venni, de szerintem elég jól megítélhető egy 8 cm-es terime, mind kiterjedésében, mind alakjában, utána még mindig lehet MR-t is végezni, ha meg még mindig nem tudnak semmit, a tükrözés meg nem jár sikerrel valami miatt, akkor ott van még a virtuális colonoscopia, pont erre találták ki. Ha panasza van és súlyosbodik, a terime helyzetét meg már tudják, akkor akár sebészeti megoldás is szóba jöhet.
Nem értem, hogy hogy lehet az, hogy az orvos nem lép tovább, ilyen nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!