Mit számít az kik voltunk, honnan jöttünk?
Hát igen, identitás nélkül nem ország az ország. Nézd meg a románoknál azt a remek dákromán elméletet. Vagy szlovákok Szvatoplukozását. Nem voltak a történelemben túl meghatározó nemzetek, ezért kell valami, amire támaszkodhatnak.
A származás meg igazából nekem is mindegy lenne (de azért Szíriuszos marhaság inkább ne), de jobb, ha az ember tudja. Van mihez kötnie a magyarságtudatát.
azt hiszem az első kettő elmondta a lényeget csak annyit fűznék hozzá ,hogy én Büszke vagyok rá hogy Magyar vagyok és hogy a Magyar egy ilyen ősi eredetű nép aki pedig ezzel nem ért egyet az a szívében nem magyar.
ui : eredj akkor usába ha már annyira egy világ gazdaságát meghatározó ország állampolgára akarsz lenni mi nem fogunk marasztalni.
Nem számít semmi ilyesmi, hogy "kik voltunk meg honnan jöttünk".
Csak az számít, hogy boldogok legyünk. A múlt-tudat csak arra jó, hogy emlékezzünk fontos információkra, a jövő-tudat pedig csak arra, hogy képesek legyünk előre tervezni. De a jelenben és a jelennek kell élnünk. Nevetséges, hogy ezt minden állat tudja, és az ember is tudja ösztönösen csak buta dogmákkal elfojtja magában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!