Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mit számít az kik voltunk,...

Mit számít az kik voltunk, honnan jöttünk?

Figyelt kérdés
Nagyon sokan foglalkoznak az oldalon azzal a kérdéssel, hogy a Magyarok honnan származnak. Az a kérdésem, hogy miért, min változtat az? Ha kiderülne, hogy a Sirius csillagrendszerből jöttünk, akkor mi van? Holnaptól olcsóbb lenne a kenyér? Uralkodnánk a világon? Vegyük például az USA-t, nekik nemigen van "dicső" múltuk, hiszen angol gyarmatként kezdték, de ma mégis ők a világ legmeghatározóbb hatalma. Természetesen egyetértek azzal, hogy tudományos szempontból kutassuk az eredetünket, de hogy ez határozza meg a gondolkodásunkat...
2010. júl. 23. 18:29
 1/5 anonim ***** válasza:
57%
Hallottál már arról a szóról, hogy identitás? Úgy látom, nem. Egy ilyen embernek pedig aligha lehetne ezt elmagyarázni, javaslom hogy ülj be történelem vagy szociológia szakra egy-két évre.
2010. júl. 23. 18:31
 2/5 anonim ***** válasza:

Hát igen, identitás nélkül nem ország az ország. Nézd meg a románoknál azt a remek dákromán elméletet. Vagy szlovákok Szvatoplukozását. Nem voltak a történelemben túl meghatározó nemzetek, ezért kell valami, amire támaszkodhatnak.

A származás meg igazából nekem is mindegy lenne (de azért Szíriuszos marhaság inkább ne), de jobb, ha az ember tudja. Van mihez kötnie a magyarságtudatát.

2010. júl. 23. 18:37
 3/5 anonim ***** válasza:

azt hiszem az első kettő elmondta a lényeget csak annyit fűznék hozzá ,hogy én Büszke vagyok rá hogy Magyar vagyok és hogy a Magyar egy ilyen ősi eredetű nép aki pedig ezzel nem ért egyet az a szívében nem magyar.

ui : eredj akkor usába ha már annyira egy világ gazdaságát meghatározó ország állampolgára akarsz lenni mi nem fogunk marasztalni.

2010. júl. 24. 00:25
 4/5 anonim ***** válasza:

Nem számít semmi ilyesmi, hogy "kik voltunk meg honnan jöttünk".

Csak az számít, hogy boldogok legyünk. A múlt-tudat csak arra jó, hogy emlékezzünk fontos információkra, a jövő-tudat pedig csak arra, hogy képesek legyünk előre tervezni. De a jelenben és a jelennek kell élnünk. Nevetséges, hogy ezt minden állat tudja, és az ember is tudja ösztönösen csak buta dogmákkal elfojtja magában.

2010. júl. 24. 14:28
 5/5 anonim ***** válasza:
Sok a beképzelt ősmagyar tini aki azt hiszi gyémántott szar mert a bőre fehér de semmi előnyt nem jellent az életben. Bekébzelt kölykök majd szp'ak ha bekerülnek a tényleges életbe ahol már nem ovja öket apuci pénze.
2010. júl. 24. 23:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!