Melyik szimpatikusabb neked: Károlyi Mihály vagy IV. Károly?
Figyelt kérdés
2010. júl. 23. 14:50
11/17 anonim válasza:
Ok. Amikor Horthy Miklós volt hatalmon kb. háromszor (fegyveresen) megpróbálta átvenni a hatalmat tőle, hogy király lehessen, dereng?
12/17 A kérdező kommentje:
"Azok közé a kevesek közé tartozom, akik az Osztrák-Magyar Monarchia régi fényét és a Ferenc József uralkodása alatt élő népek szerencsés boldogulását a tényleges szolgálatban állók közvetlen szemléletén át tapasztaltam. (...) Én boldognak érezném magam, ha a dunai államok népeiből alakuló, hatalmas és szerencsés államszövetség élén a Habsburg-dinasztia törvényes örökösét látnám." (Horthy Miklós száműzetésben a 2 vh. után)
2. Horthy felesküdött a királyra még az 1. vh. alatt, hogy visszaszerzi Magyarország trónját. Nem tudom ezt a a konzekvenciát honnan vontad le, de szerintem illik az esküt teljesíteni, ha már letettük.
2010. júl. 25. 18:43
13/17 A kérdező kommentje:
*kétszer történt restauráció, fegyveres összecsapás csak a másodikban zajlott.
2010. júl. 25. 18:45
14/17 anonim válasza:
Hát Horthy mégse nagyon akarta visszadni neki a hatalmat:D
15/17 anonim válasza:
Amúgy tudom hogy azért nem akarta mert az Antant tiltotta hogy visszaadja neki. De ha Karcsi ezek után is király akar lenni ahhoz már kell egy hatalommánia nem?
16/17 anonim válasza:
Ha a családod 500 éven keresztül magyar királyi dinasztia volt, akkor azért arról igen nehéz egyik pillanatról a másikra lemondani, akárhogy is jár a szátok így 100 év távlatából. Hatalommánia ide vagy oda.
17/17 anonim válasza:
Károlyi Mihályban mégis mi lehet szimpatikus?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!