Az oktatásban miért uralkodik sztálinizmus?
Igazából nem csak a kormány a saras, hanem van elég sok tanár is, akik belesimulnak ebbe a sztálinista oktatási rendszerbe.
Miért sztálinista?Teszi fel mindjárt az elő válaszoló.
Ugyebár, rengeteg az óra, külön szakkör...stb.A tanárok meg csak adják a leckéket.
Viszont, amikor azt kérdezzük, mikor tudnak a gyerekek ÉLNI, szabadidős tevékenységekkel foglalkozni, szórakozni.Mikor van gyerekkoruk és az egyéb "triviális" kérdések....akkor jön a másik oldalról a vállrángatás.
A bejárós diákokat meg meg meg említettem.Hazaér 6-ra, elkezd készülni másnapra, eszik, fürdik és már 10 óra.Mikor él?
Persze, a tanárok panaszkodnak, hogy alszanak az első órákon a diákok.Hát persze, hogy alszanak, sok a tananyag.
Egy másik sztálinista perverzió, ami tényleg a szockomcsi rendszerből maraszt vissza az a 0. óra.Keljen a bolond nebuló 5-kor és érjen haza 6-ra.
Mellékesen megjegyzem, Franciaországban, Nagy Britanniában, Hollandiában 9-kor kezdődik a tanítás.Micsoda fertő dolog, nem?Hagyják aludni a diákokat.
Tisztára, minta Sztálinista Szovjetunióban, vagy, mint az ipari forradalom utáni Nagy Britanniában.
Ne szórakozz, ne élj, csak dolgozz.Diákok esetében tanulj.
Én, amikor egyetemre jártam, nyilván voltak durvább tantárgyak, de bőven tudtam mellette élni.Sportolni, szórakozni.Pedig egy egyetem keményebb, mint egy középiskola.Viszont, ott magad osztod be az idődet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!