Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Az oktatásban miért uralkodik...

Az oktatásban miért uralkodik sztálinizmus?

Figyelt kérdés

Igazából nem csak a kormány a saras, hanem van elég sok tanár is, akik belesimulnak ebbe a sztálinista oktatási rendszerbe.

Miért sztálinista?Teszi fel mindjárt az elő válaszoló.

Ugyebár, rengeteg az óra, külön szakkör...stb.A tanárok meg csak adják a leckéket.

Viszont, amikor azt kérdezzük, mikor tudnak a gyerekek ÉLNI, szabadidős tevékenységekkel foglalkozni, szórakozni.Mikor van gyerekkoruk és az egyéb "triviális" kérdések....akkor jön a másik oldalról a vállrángatás.

A bejárós diákokat meg meg meg említettem.Hazaér 6-ra, elkezd készülni másnapra, eszik, fürdik és már 10 óra.Mikor él?

Persze, a tanárok panaszkodnak, hogy alszanak az első órákon a diákok.Hát persze, hogy alszanak, sok a tananyag.

Egy másik sztálinista perverzió, ami tényleg a szockomcsi rendszerből maraszt vissza az a 0. óra.Keljen a bolond nebuló 5-kor és érjen haza 6-ra.

Mellékesen megjegyzem, Franciaországban, Nagy Britanniában, Hollandiában 9-kor kezdődik a tanítás.Micsoda fertő dolog, nem?Hagyják aludni a diákokat.

Tisztára, minta Sztálinista Szovjetunióban, vagy, mint az ipari forradalom utáni Nagy Britanniában.

Ne szórakozz, ne élj, csak dolgozz.Diákok esetében tanulj.

Én, amikor egyetemre jártam, nyilván voltak durvább tantárgyak, de bőven tudtam mellette élni.Sportolni, szórakozni.Pedig egy egyetem keményebb, mint egy középiskola.Viszont, ott magad osztod be az idődet.

2020. febr. 9. 15:23
1 2 3
 21/21 cro-minyon ***** válasza:
100%
Ez nem inkább poroszos rendszer? De végül is nevezheted sztálinistának is. Sok esetben a szülőkön is múlik, hogy mennyi extra feladatot ruháznak gyerekükre. Én emelt nyelvi tagozatos gimibe jártam, előtte általános iskolában csak nyelvi különórákat vettem és egy-két évig jártam rajzszakkörre. Nem erőltették, egyedül az idegen nyelvet. Saját magam még sportoltam, egyénit. Simán elvégeztem így is az egyetemet, két kitűnő évem is volt, meg vagyok elégedve munkámmal is. Nem akarnám a saját gyermekemnek sem előírni, hogy versenyló legyen, szerintem azért a nyári szünetek kellően sok időt jelentenek, hogy felkutassa egy ember, mit is akar önmagából fakadóan csinálni életében. Én inkább a tanáraim értékrendjében láttam egyfajta kommunista, ateista hozzáállást, ezt nehéz volt elfogadnom, főleg már az egyetemen. De amúgy elfogadom, lehetne újítani az oktatási rendszerünkben, de azért ilyen a diák a király hozzáállást nem támogatnám, legyen azért fegyelmezési funkció is, főleg általánosban.
2020. febr. 19. 08:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!