Az oktatásban miért uralkodik sztálinizmus?
Igazából nem csak a kormány a saras, hanem van elég sok tanár is, akik belesimulnak ebbe a sztálinista oktatási rendszerbe.
Miért sztálinista?Teszi fel mindjárt az elő válaszoló.
Ugyebár, rengeteg az óra, külön szakkör...stb.A tanárok meg csak adják a leckéket.
Viszont, amikor azt kérdezzük, mikor tudnak a gyerekek ÉLNI, szabadidős tevékenységekkel foglalkozni, szórakozni.Mikor van gyerekkoruk és az egyéb "triviális" kérdések....akkor jön a másik oldalról a vállrángatás.
A bejárós diákokat meg meg meg említettem.Hazaér 6-ra, elkezd készülni másnapra, eszik, fürdik és már 10 óra.Mikor él?
Persze, a tanárok panaszkodnak, hogy alszanak az első órákon a diákok.Hát persze, hogy alszanak, sok a tananyag.
Egy másik sztálinista perverzió, ami tényleg a szockomcsi rendszerből maraszt vissza az a 0. óra.Keljen a bolond nebuló 5-kor és érjen haza 6-ra.
Mellékesen megjegyzem, Franciaországban, Nagy Britanniában, Hollandiában 9-kor kezdődik a tanítás.Micsoda fertő dolog, nem?Hagyják aludni a diákokat.
Tisztára, minta Sztálinista Szovjetunióban, vagy, mint az ipari forradalom utáni Nagy Britanniában.
Ne szórakozz, ne élj, csak dolgozz.Diákok esetében tanulj.
Én, amikor egyetemre jártam, nyilván voltak durvább tantárgyak, de bőven tudtam mellette élni.Sportolni, szórakozni.Pedig egy egyetem keményebb, mint egy középiskola.Viszont, ott magad osztod be az idődet.
Kedves 9,
a lecke sem divat minden országban.
Ó, jaj. Akkor máris rossz dolog, ugye?
Amúgy csak szólok, hogy a demokrácia sem divat sok országban vagy a nők egyenjogúsága, a környezet védelme stb. stb. Akkor ne is csináljuk mert tuti nem jó, hisz nem csinálják mindenhol?
12#
A magyar oktatás akkor is sztálinista fekély.Nem diákbarát.
Tehát a gyerekek járjanak 9-re, legyen összesen hány órájuk kérdező? 2-3? Vagy az is sok? Elfárad a diák bele?
Lecke? Ugyanmár! Minek?
Vicc kategória komolyan mondom...
Kedves 15,
vizsgáld meg egy nyugat-európai ország oktatását.
Az Egyesült Királyságban 9-kor kezdődik és általában negyed 4-ig tart.Ez lenne a normális.
Az előbb említett Japánban is 9-kor kezdődik.
A 0. órát meg meg kell szüntetni.Aki találta, biztos kapott év dolgozója kitüntetést.Ugyanis, ez már akkor is létezett, amikor a szüleim tanultak az átkosban.Szóval, egy szockomcsi perverzió, ami illegitim módon átcsúszott egy 21. századi demokráciába.
A fiatalabb szervezeteknek több alvás kell.
Ezért jobb a 9-es kezdés.
Én dolgozni is 9-re járok, nekem így kényelmes.
Az egyetemen kevesebb órám volt, mint gimnáziumban. Útközben tanultam. Ki kell használni az időt.
És akkor még ott vannak, akik sportra járnak.
"Mellékesen megjegyzem, Franciaországban, Nagy Britanniában, Hollandiában 9-kor kezdődik a tanítás.Micsoda fertő dolog, nem?Hagyják aludni a diákokat."
Oké. Én és a párom 8-ra járunk dolgozni, ehhez 3/4 7-kor, de legkésőbb 7-kor el kell indulnunk. Ha lenne mondjuk egy 8-9 éves gyerekünk, akkor mit csinál 7 és 9 között? Biztos nem alszik, hanem bent ül az iskolában sorsára várva - már ha valaki kinyitja a sulit ilyen korán. Tényleg jó. Az általad említett országokban nem ilyen munkarend van, mint nálunk.
Én úgy látom, hogy a mai fiataloknak bőven van szabadidejük. Ha annyira túl lennének terhelve, akkor nem rugdosnák a sörösüveget és dohányoznának már 2-kor az ablakunk alatt. Nagy részük rohadtul nem tud mit kezdeni magával. Aki sok különórára jár és nincs szabadideje, ott vagy jó eszű és tehetséges a gyerek és ne adj Isten, örömmel jár még plusz órákra. Vagy maximalista a szülő, de ez meg nem az oktatási rendszer hibája.
"Az Egyesült Királyságban 9-kor kezdődik és általában negyed 4-ig tart.Ez lenne a normális."
Magyarországon meg 8-ra és maximum 2-ig van bent. Akkor most mi van?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!