Ellenzéki szavazók! Mit szóltok a Jobbik-baloldal együttműködéshez?
Ha Hitler indulna a balosokkal összefogva megszavaznátok?
Elfogadható számotokra, hogy nácikat juttattok mandátumhoz a Fidesszel szemben?
Mit vártok a majdani Jobbik-baloldali kormánytól, milyen szintű antiszemitizmust, rasszizmust képzeltek el, ha kormányra segítitek a gárdamellényes karlengetőket szavazataitokkal 2022-ben?
#19 Éltem azokban az időkben. Láttam a Keleti előtt az úton menekülni iskolatársamat a rendőrök elől, mert kimentek október 23-án mécsest gyújtani. Tudtam, hogy ha az osztálytársamat elkapják, akkor neki nincs érettségi, nincs egyetem. pedig ő volt az iskolai kisz titkárunk éppen.
Mert akkor nem volt más, ennyi volt a diák élet és az lett a diák vezető, vagyis a kisz titkár, aki elég ól tanult ahhoz hogy a tanárok ne tudják megszorongatni olyan könnyen ha kiáll a diákok érdekben.
Ott voltam a rendszerváltásnál, azok között voltam akik az első diák önkormányzati szabályokat megírták, hoyg ne a kisz legyen már utána. Ott voltam, átéltem és tudom mit beszélek.
Orbánék igenis jelentős szerepet játszottak. Nem a fidesz, mert az akkor még egy nem túl jelentős szervezet volt, együtt, a rendszerváltók, akik között volt néhány erősebb hang, mint Demszky, Fodor, Orbán, Kövér és még jó páran. Sem Orbán pártja nem volt akkor még olyan jelentős hogy rá szavazzak az első választáson, sem én nem tudtam még igazán hogy mit is szeretnék - csak annyit amit a legtöbben, hogy vége legyen a szocializmusnak.
De nagyon jól emlékszem Orbán kiállására amit nagyszerűnek tartottam, arra hogy nekem nem tetszett a fidesz korai parlamenti szereplése, a beszólogatásaik, akciózásaik. Meg a csalódásra is emlékszem amikor kiderült a nagy rendszerváltó szdsz-ről, hogy a hatalomért összeálltak a kommunistákkal.
Azóta szavazok a fideszre, amióta kiváltak belőle a liberálisok és egy konzervatívabb, mérsékeltebb hangot kezdtek megütni. Azóta átéltem a néppártosodását is és egyszer sem volt olyan amit te ki akarsz hozni, hogy eltávolodtak volna az alapvető elveiktől, még 1993-ban, a pártszakadáskor sem.
mesélhetsz itt mindenfélét, de az, hogy a tapasztalattal, idővel, tudással és a bővülő tagsággal együtt alakult a párt is, az nem ideológia váltás, nem az hogy mást vallanának. Egyszerűen egy néppártban elfér már sokkal több dolog egymás mellett.
Bárhogy is erőlködsz, a fideszben az elmúlt 25 évben tized annyi változást sem tudsz összekaparni, mint amennyit a jobbik és vele szemben a balliberálisok változtak az elmúlt 2 évben.
ma 16:00
A Fidesz már legendás arról, hogy a világon minden volt és annak az ellenkezője is, á semmi változás tényleg! :D
"Ott voltam, átéltem és tudom mit beszélek."
"Azóta átéltem a néppártosodását is és egyszer sem volt olyan amit te ki akarsz hozni, hogy eltávolodtak volna az alapvető elveiktől, még 1993-ban, a pártszakadáskor sem."
Ahogyan ott voltak azon felebarátaink is, akik mára visszasírják az idealizált szocializmust, mert nem értik ezt a világot. Lehet, hogy te éltél akkor, de a valóság határozottan elzúgott melletted. Illetve nem igaz, szerintem már csak utólag szépíted magadnak.
"mesélhetsz itt mindenfélét, de az, hogy a tapasztalattal, idővel, tudással és a bővülő tagsággal együtt alakult a párt is, az nem ideológia váltás, nem az hogy mást vallanának. "
Határozottan mást vallanak barátom. Ebben biztos közrejátszik, hogy öreg korára mindenki konzervatívabb lesz (bár szerintem jobb megközelítés az, hogy már nem tudják átélni úgy a fiatalságukat), de hogy határozott ideológiai változáson esett át a Fidesz, az egyszer biztos.
És szomorú, hogy ezt nem látod és próbálod egyfajta diverzitással megmagyarázni. Többkulcsos adó, külhoniak szavazati joga, oroszokkal való kapcsolatok és titkosítás, emberi jogok, korrupció, választási rendszer, felsőoktatás...ezekben mind kimondták egyszer az "X" véleményüket, aztán azok tökéletes ellentétjüket jelentő "Y" véleményüket. Régen valószínűleg komolyan is vették ezt, érződött rajtuk, de mára mindent felülírt náluk a pozícionálás. És a támogatóik, mint te, észre sem veszitek, hogy ez az egész politikai színtérre mekkora károkat tud mérni.
De jártatom is a számat...a történelem ismétli önmagát, és azon nem lehet segíteni, aki nem akarja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!