A magyar fasiszta, nacionalista, Magyarország ellenes és magyar nemzet ellenes baloldal, miért akarja kitiltani az országból a vendégeket?
"Itt van a tipikus "nem tudom mibe kössek bele, eljátszom a magyar tanárnőt" DK-s!"
Nem nem erről van szó. Én sem csípem a "grammarnazi"-kat de te nem tudsz egy mondatot sem úgy megfogalmazni hogy az ember értse mit is akarsz pontosan kérdezni.
'Fel tettem egy kérdést, arra illik válaszolni.'
Az is illendő, hogy értelmesen fogalmazz meg kérdést, szerintem nem túl nagy kérés ez.
'Nem a helyesírás kategóriában vagyunk, hanem a magyar politika kategóriában.'
És ez persze felülírja a magyar nyelvi szabályok helyes alkalmazását :)
1. Nem fogalmaztál meg sem érthetően sem máshogy egy kérdést, hanem van a kis buksidban egy fantazmagória, egy benyomás, azt fogalmaztad meg állításként. Ehhez az állításhoz beszúrtál egy MIÉRT szócskát, és a mondat végét kérdőjellel zártad pont helyett. Ettől a kérdés még nem kérdés, mint ahogy a farsangon pókembernek öltözött gyerek sem pókember.
2. Nekem (IS) nagyon csípi a szemem az, ha egy nagy "hazaffhy" testvérünkben nincs annyi hazafiság, hogy a saját anyanyelvét tisztességgel megtanulja, ápolja. Ez a magyar nyelvvel szembeni tisztelet hiánya. A magyar nyelv pedig a magyar kultúra egyik legalapvetőbb része. A magyar kultúra sárba tiprása közben meg szerintem ne hazaffhyskodjon senki. Se te, se más, mert elég jellemző. És lényegtelen, hogy milyen rovatban van a kérdés. A magyar az minden rovatban magyar.
Azoktól is, aki elvárják másoktól, hogy a saját hitük szerinti törvények szerint éljenek, elvárom, hogy mutassanak példát, és tartsák be a saját hitük törvényeit. Vagyis hogy legyenek hitelesek. Először sepregessenek a saját házuk táján. Ezen az alapon kérem számon az álkeresztény áldemokratákon a kereszténység és a demokrácia értékrendjét. Ha csak "otthon, a négy fal között" ill. a templomban, (na jó, ez természetesen csak szarkazmus, utalás a saját érveléseikre, ha mások elfogadásáról van szó) csak úgy a saját bőrükben, lelkükben akárhol gyakorolnák az igazi kereszténységet, akkor azt teljes mértékben elfogadnám, és tisztelném, becsülném, őket, és teljes mértékben elfogadnám az esendőségüket is, de amíg önmaguk előre megfontolt szándékkal, következetesen, szervezetten a fertő legmélyén vannak, bort isznak és vizet prédikálnak, közben meg az alaptörvénybe, meg mindenhova keresztény rizsát szórnak, arra hivatkozva ócsárolnak másokat, és hirdetik magukat felsőbb rendűeknek pont szembeköpve saját hitük egyik legalapvetőbb törvényét, pl. a szeretetet, addig a legaljának tartom őket, és teljesen igazat adok a pápának, aki azt mondja, hogy jobb egy ateista, mint egy álszent katolikus.
3. Annyira zavarosan fogalmaztad meg még az állításodat is, hogy egyáltalán nem lehet kihámozni belőle, hogy mi a fenét akarsz közölni, mire szeretnél választ kapni. Még a kérdés kifejtésénél is csak szövegeltél, de nem mondtál semmit. Annyi átjön, hogy frusztrált vagy, de semmi több.
Kérdés, hogy frusztrált vagy? Válasz: igen.
Kérdés, hogy jogosan vagy frusztrált? Válasz: igen, mindenkinek joga van frusztráltnak lenni, mint mint minden más érzéshez is joga van.
Kérdés, hogy az frusztráltságod tényeken alapszik? Válasz nem feltétlenül: csak a saját szubjektív megítélésed alapján, ami úgy születik, hogy hozzád eljutó bizonyos információk alapján következtetéseket vontál le, amiket összehasonlítottál a vágyaiddal, ami vagy reális, vagy nem, és ha a kettő nem összeegyeztető, és tehetetlen vagy, akkor jön a frusztráltság.
4. Ha már az illemet szóba hoztad: nem illik kioktatni másokat illemből. :)
5. Ha egy kicsit rendeznéd a gondolataidat, érzéseidet, meg próbálnád megérteni a "másik oldalt", akkor lehet, hogy rájössz, hogy talán nem is olyan hülyék ott se mind, talán van az ő elképzelésükben is valami racionalitás, talán nem nettó hazaáruló mind, sőt: talán éppen úgy - talán még bölcsebben is szeretik a hazájukat, mint te. Lehet, hogy nem, de lehet, hogy igen. És ez még akkor is így van, ha mérgükben csúnya szavakat mondanak, vagy akkor is, ha elmennek a hazájukból, mert fáj látniuk a vezető ámokfutását, és azt, hogy a szakadék felé viszi az országot, és tehetetlenek, reménytelennek látják azt, hogy Magyarország békés, nyugodt szép ország lesz, ahol az egymás tiszteletben tartása az egymás iránti felelősségvállalás, a kultúra ápolása, az udvariasság, a tisztaság, a jog tiszteletben tartása stb. természetes.
Akkor miért nem azt kérdezed, amire kíváncsi vagy?! Annyival már előrébb vagyunk, hogy legalább te is elismered, hogy ez nem kérdés, hanem egy vélemény. Magyarán nem kérdezni akartál, nem az a célod, hogy másokat megérts, hanem az, hogy kifejezd a magad szubjektív benyomásodat, érzésedet.
De a kérdésedben egyszer sem említetted az "ukrajnai magyar vendégmunkás" jelenséget, csak hadováltál össze-vissza. Itt bizony a te készülékedben van a hiba: azt hiszed, hogy érthetően kérdezel, beszélsz, pedig nem. És ugyanez van amúgy is: azt hiszed, hogy logikus következtetéseket vonsz le az információidból, pedig nem. Azt hiszed, hogy a számodra rendelkezésre álló információk, amikből következtetéseket vonsz le, igazak, vagyis torzítás nélküli teljes kép, pedig nem.
Eleve hagyjuk már ezt a testvéres dumát, nem szokás. Én egy panelházban lakok, a szomszédomat nem hívom testvérnek, pedig tíz méterre se vagyunk egymástól, amikor alszunk, csak épp egy fal választ el, pedig nagyon szimpatikusak. Át is hívom őket vendégségbe, de ha számonkérnék rajtam, hogy miért nem hívom őket testvérnek, akkor körberöhögném őket 1200 decibellel, cserébe nekem sincs ilyen elvárásom velük szemben. Arra viszont van igényem, hogy ha már meghívom őket, akkor tartsák be az illemszabályokat, ill. ne tegyenek olyat, amit nem engedek meg nekik. Abból egyenek, amivel kínálom őket, ill. az is okés nekem, ha kérnek, és arra vagy azt mondom, hogy adok, vagy azt, hogy nem adok, de ne nyissák ki a hűtőmet! De ez csak mellékszál, elkanyarodtunk a lényegtől.
Tisztességgel válaszolok a kérdésedre, még akkor is, ha a kérdésed sértően, vádaskodással és tisztességet megkérdőjelezően volt megfogalmazva, mert csak így jut el hozzád más információ is.
Több töréspont is van. Egyfelől a köznyelvben csak kettős állampolgársági népszavazásként emlegetett témából adódóan. Annak idején az MSZP és a Fidesz megegyezett abban, hogy ezt a témát jegelik a választások utánig, túl kényes és fontos téma ahhoz, hogy választási kampány része legyen, ne legyen ebből seb, és olyan megoldást keresnek, ami mindenkinek jó.
Aztán a választások előtt bevetették mégis. Bevallom, én szándékosan nem mentem el, mert nem akartam, hogy érvényes legyen a népszavazás. Ha nem lett volna érvényességi küszöb, nemmel szavaztam volna. Persze ha lenne olyan állampolgársági forma, amivel nem jár szavazati jog, nem jár egy rahedli szociális juttatás úgy, hogy nem fizet ide egy kanyi adót sem, akkor azt mondom, hogy úgy igen. De így csúnyán ki vannak használva, és ők is csúnyán kihasználják a helyzetet, így ne csodálkozzanak, hogy a fél ország utálja őket.
Ha az lett volna a népszavazás kérdése, hogy szeressük-e őket? igennek válaszolok.
Ha az lett volna a kérdés, hogy adjunk-e nekik a hazai GDP-nk konkrét százalékát, amiről ők dönthetnek helyi szinten, saját maguk választotta "külhoni országgyűlésben" - magyarán maguknak választanak maguk közül képviselőket, akik döntenek a rendelkezésre álló keret felhasználásáról, stb. azt is megszavazom, de most az van, hogy ők szavaznak a mi fejünk felett, és a hatalomra kerülő kormány meg cselekszik az ő fejük felett. Biztos te se helyi stadionokra költenéd a pénzt, hanem látnál fontosabb helyét is annak.
Mikola István Fideszes képviselő egyébként annak idején szokatlan őszinteséggel elmondta, hogy miért is kell a határon túli magyarok kettős állampolgársága. És vajon miért nem ellenőrzik azt sem, hogy azok az ukránok százával vannak bejelentve egy budiba? Ez jó a Fidesznek, mert így két szavazat van, és jó az illetőnek is, mert pénzt kap érte, stb.
Aztán - amiből az előző következett valójában - azért, mert a határon túli magyarok következmény és felelősség nélkül beleszólnak, szavaznak Magyarország belügyeibe a választások során.
Harmadrészt mert az ukrán, vagy akármilyen vendégmunkások negatívan befolyásolják a munkaerőpiaci bérek alakulását. Magyarán azért kevesebb a bér valahol, mert mások sokkal kevesebbért is elvállalnák ugyanazt a melót. Ukrajnába hazaviszed, lehet, hogy ott jó pénznek számít, de itt meg nem lehet megélni belőle. Továbbá sztrájktörőket sehol sem értékelték a sztrájkolók.
Biztos vagyok benne, ha Ukrajnában lenne egy cég, ahol mondjuk a családod dolgozik, és sztrájkolnának a munkaviszonyok és az alacsony bérek miatt, erre behoznának helyettük dolgozni indiaiakat, vagy koreaiakat, vagy akárkiket, akik olcsóbban engedik magukat kizsigerelni, a családod sem díjazná, és semmi köze ennek a testvériséghez, nemzetiséghez. Ugyanilyen alapon megfordíthatnám a kérdést: hogy milyen "testvér" az, aki a sztrájkoló testvérének sztrájkot tör, gyengíti a tárgyalási pozícióit, a megélhetését, stb.
Mondom: igenis felelősséggel tartozunk a külhoni magyarokért, segítenünk kell őket, de nem így kellett volna. Szóval ezért az egész megosztottságért a Fidesz a felelős. Ők árulják el a nemzetet a hataloméhségükért. Persze te másként látod: ők a szentek, de valójában szimplán álszentek. A báránybőrbe bújt farkasok meg rosszabbak a farkasoknál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!