Te hogy készülsz, milyen ellátmánnyal a járványra?
-OFF-
MIKOR jut már el a tudatokig hogy a corona vírus NEM INFLUENZA VÍRUS! Teljesen már a felépítése, más vírus családba tartozik. Összehasonlítani se érdemes !!!!!!!!!!!
Varrtunk saját maszkot, kesztyű - nem műtős gumikesztyű, csak valami egyszerű munkakesztyü.
Vettem valamennyi tartós gyorskaját, pl. konzerv, mirelit pizza, ilyesmi, hogyha úgy alakulna, hogy legyengülnék, akkor is tudjak magamnak kaját összedobni.
Tészta, rizs stb. is van, tehát egyszerűbb kajafőzéssel sincs gond. Ha szétnézek a lakásban, akkor két-három hétig, vagy még tovább biztos, hogy nem halnék éhen, bár ez nem azt jelenti, hogy a kedvencemet, vagy változatosan ennék, csak amolyan megjegyzés, hogy szerintem ez azért a háztartások zömében így van.
Közért nyitva, nem kell parázni.
Érdekes, hogy ma mosószert, szappant senki nem említette, pedig az is fontos. Két db százas papírzsepit vettem pluszba, mert az éppen amúgy is elfogyott, wc papír rohamban nem vettem részt, konyhai törlőkendőt vettem még ilyesmi.
Fontos az is, hogy a szokásaidat miként alakítod:
többször mosok hajat, kezet, ha hazajövök, akkor leveszem a kinti ruhát, zuhanyzok, benti ruha, kilincset letörlöm.
Telefont, tabletet, egeret, billentyűzetet, távirányítót és az asztalt gyakrabban pucolom.
Szemüveget is fertőtlenítem, nem csak a lencsét, hanem mindenhol, hiszen bárhol megfoghatom rendszeresen.
És természetesen szinte alig mozdulok ki itthonról, csak séta. Lehetőleg csomagolt kaját veszek: kenyérben is, bár környezetvédőként amúgy ellenzem az ilyesmit is, de most fontos, hogy tudjam, nem fogdossák meg.
Valószínűleg előbb-utóbb mindenkin átmegy a vírus, és ez természetes, elkerülhetlen, igazából, inkább az nem mindegy, hogy mikor.
Hozzáteszem, hogy idős anyámra is kell vigyázni, aki ha bekerülne egy kórházba, belehalna, szóval ezért is a nagy óvatosság.
maszkot, kesztyűt, mosószivacsot stb. rendszeresen benedvesítem, és mikrózom.
Elkapkodták a wc papírt februárban.
Minek??? Most is lehet kapni.
Elkapkodták a kézfertőtlenítőket, habár világosan meg lett mondva, hogy SZAPPAN ÉS VÍZ kell a kézmosáshoz.
Érdekes, szappan még mindig volt, van minden boltban.
Minek vennék konzervet? Továbbra is lehet minden mást kapni.
Amúgy Angliában élek (nem London), ezért halkan jegyzem meg, hogy 2015 februárjában olyan influenzajárvány volt, aminek a statisztikája összevethető a COVID-19 helyzettel, MÉGSEM állt le az élet (s 2014 december végén, Karácsonykor, magam ís influenzás voltam, a akkoriban indult a járvány kb).
Több mint 28,000 haláleset volt abban az időszakban legtöbb esetén influenza szövődményei és általában 75 éven felüliek esetében. A tetőzés volt 2015 februárban és állítólag oka lehetett, hogy az előtte ősszel adott védőoltás nem vont hatékony arra az influenza típusra ami végülis járványt okozott. Mondjuk én amúgy sem oltattam be magam sose.
12: "MIKOR jut már el a tudatokig hogy a corona vírus NEM INFLUENZA VÍRUS! Teljesen már a felépítése, más vírus családba tartozik. Összehasonlítani se érdemes !!!!!!!!!!!"
Cseppfertőzéssel terjed, légzőszervet támad, influenza szerű tünetei vannak, legtöbben túlélik de bele is lehet halni. Semmi hasonlóság mi???
2015 Egyesült Királyság influenza járvány. Keress rá a statisztikákra
#14 Aban igazad van hogy össze lehet hasonlítani a két járványt, de a másiknak is igaza van abban, hogy nagyon sok mindenben viszont különböznek.
A legfontosabb, hogy az influenza ellen van védőoltás. Vagyis a veszélyeztetett korcsoport, akik krónikus betegségben szenvednek, azok meg tudják tenni hogy beoltatják magukat jó előre és akkor kevésbé lesznek kitéve az influenza gyilkos hatásának. Emiatt nem kell a többieket korlátozni, mert ha nem oltatja be magát az az ő döntése.
Most viszont nincs védőoltás, tehát a veszélyben levőket csak azzal tudjuk megvédeni, ha elkerüljük a tömeges fertőzést. Most nincs egyéni döntési lehetőség, hogy akarom-e a védőoltást vagy sem. Most nincs védőoltás.
#14 Hogy minek kapkodták el a WC-papírt, fingom sincs. Egyet tudok elképzelni, hogy azt nem csak WC-használatra használják, hanem univerzálisan mindenféle felületfertőtlenítésre is.
Ettől függetlenül amennyit egyesek vettek, az irracionális volt.
Konzervből se eszeveszett mennyiséget vettem, csak kb 5-10 adag van itthon összesen. Tudod, lehet, hogy beteg leszel, legyengül annyira az immunrendszered, hogy nem lesz erőd, vagy kedved főzőcskézni, de akkor is kell a meleg kaja, nem igaz?
Kézfertőtlenítővel az a helyzet, hogy az is érthető korlátozott számban, hiszen ahhoz nem kell víz. Szappanos kézmosáshoz igenis kell a víz, mosdó, de a fertőtlenítőt magaddal viheted az utcára, és akárhol használhatod.
Nem azzal volt a gond, hogy ezek a cikkek feleslegesek lennének, mert nem azok. a gond az, hogy sokan pánikba estek, és irracionális mennyiségeket vásároltak fel.
Ja és megjegyzem még, hogy nem csak a vírustól, hanem a pánik hatásától, magától az áruhiánytól is lehet pánikolni, na meg az áremelkedés is kiszámítható volt, így gondolhatták azt, hogy előre beszerzik, és akkor nem lesz gond. Ez mondjuk, főleg az élelmiszerre igaz.
Egyébként azt is megértem, hogy sokan rettegtek hogy valami olyan apokaliptikus helyzet keletkezik, hogy ki se lehet mozdulni, nem lesz kaja, vagy ilyesmi.
Én is láttam embereket, hogy 20 l étolajat vásárolt, és én sem értem, hogy minek.
#18 A pánik alap jellemzője hogy öngerjesztő és növeli a bajt nem csökkenti.
Itt is ez ment. Hiába magyarázták ezer helyről, hogy mi az amit kell csinálni és akkor nem lesz nagyobb baj, ha egyszer bedobták a facebook-on meg más közösségi portálokon, hogy itt csak el akarják titkolni a valóságok, világvége lesz, mindmeghalunk stb. Amikor kollégáimmal éppen az egyik utolsó megbeszélésen voltunk és mindenki nyugodtan figyelte a magyrázatot arról hogy hogyan is csináljuk majd ezt meg azt hogy másnaptól már otthonról legyünk képesek együtt dolgozni, akkor egyik kolléganőnk fakadt ki, teli a pánikkal, hogy ő nem akar itt maradni, mert itt veszélyben az élete, és mi is megérthetnénk hogy egy perccel sem szabad tovább itt lennünk blablabla, majd elviharzott ... akkor bennünk is megrendült kicsit a világ, hogy nem lehet-e hogy talán neki van igaza és nem kellene olyan nyugodtan végeznünk a dolgunkat. Pedig addig a percig mindenki más normálisan tudta kezelni a helyzetet. Most akkor képzeljük el hogy nem egy ilyen pánikkeltő harsog mellettünk, hanem - ahogy a közösségi oldalak sajátja - az ilyeneket megosztják és ezekkel veszik magukat körbe! Nem csoda ha annyi baromságot csináltak egyesek.
Amit máig nem tudok megérteni, az a liszt. Hogy minek kellett felvásárolni a lisztet. Vécépapír OK, senki nem akarta hogy éppen ő maradjon majd szar helyzetben a karantén alatt, ezt értem. De mit akartak kezdeni annyi liszttel? Miért nem tésztát, rizst, egyebet vásároltak fel? De igaza van annak aki egyszer azt mondta, amikor valamire a hülyeség elegendő magyarázat, nem kell az okokat tovább keresni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!