Menekültek Szíriából jönnek nagyrészt. Ha mi utazunk oda akkor kell védőoltás. Ők nem kapták meg. Nagy járványra lehet számítani Európában?
A kérdező biztos kettes volt biológiából... :-)
A védőoltásokat azért kapod, hogy bizonyos kórokozók ellen védett legyél. Vannak olyan kórokozók amik megtalálhatóak például Szíriában, de Európában nem. Ezekkel a te szervezeted még nem találkozott, így védtelen. Ezért kell az oltás.
Ezek a kórokozók többnyire az itteni éghajlati és higiénés viszonyok között nem maradnak életben, így fertőzni sem tudnak.
VISZONT
A menekülteket fenyegeti az influenza, a megfázás, és egyéb nálunk megszokott betegségek.
Kérdező, önmagadon nevess. A járvány és hasonlók egy nagy baromság, ami egyeseknek jó pánik és zavarkeltés céljából.
Én voltam Szíriában közvetlenül a háború kitörése előtt, védőoltás eszembe se jutott, úgy éltem, étkeztem mint itthon, és még annyi bajom se történt, mint időnként itthon, ha mosatlan gyümölcsöt eszik az ember.
"Napi menekultrettego kerdest olvashattuk."
Hű de optimista itt valaki, fogadjunk, hogy estére még lesz legalább másik kettő? :-D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!