Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Van rajtam kívül olyan, aki...

Van rajtam kívül olyan, aki gondolt már arra, hogy meneküljön a menekültek elől?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy Magyarország sose volt egy jó hely gazdaságilag (legalábbis az elmúlt 15 évben biztosan nem), de ennek ellenére sose akartam külföldre kivándorolni (egyedül Finnország volt az, ami mindig is vonzott és szeretnék majd ott is egyetemre járni), mert ezt az országot tartom a hazámnak, ha nem is lehet olyan jól megélni, mint nyugatabbra. Eddig még eléldegéltem, de ettől a nagy menekült áradattól nagyon félek (pontosabban attól, hogy ezek mind arabok, többségében muszlimok, és én rettegek tőlük, hogy behozzák azt a kultúrát és elszaporodnak). Az egész EU felborult már, mindenhol csak kerítések, lassan már eljön a se ki, se be helyzet, ha ez így folytatódik tovább aztán majd jön a háborúskodás nálunk is.

Én már félek itt élni, távolsági buszra vagy vonatra felszállni se mertem több mint egy hónapja, pedig már szeretnék kicsit hazamenni a családomhoz, akik a horvát határ mentén laknak, de az most nem a legjobb hely éppen. Nem azt mondom, hogy Magyarország a magyaroké, vannak itt Pesten orosz, japán, kínai és dél-koreai ismerőseim is (3-4), de ez mégse ugyanaz, mint ami most itt folyik közel-keleti bevándorlás. Jelen pillanatban egyedül az egyetem tart vissza attól, hogy elhagyjam az országot. Ha nem lenne ez, valószínűleg fognám magam, és kiutaznék mondjuk Japánba (ahova ezek a muszlimok nem akarnak menni) és ott is maradnék, amíg ennek vége nem lesz.

Van még valaki úgy, hogy már nem érzi biztonságban magát Európában, és inkább menekülne a menekültek elől? Vagy csak én vagyok túl paranoiás?

2015. szept. 21. 04:15
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
38%
Én gondolkodom rajta, pedig mindig azt mondtam a hazámat sosem fogom elhagyni, de akkoriban egy ilyen bevándorlás még meg sem fordult a fejemben.
2015. szept. 21. 05:06
 2/25 Salx Narval ***** válasza:
70%
Azért ennyire nem rossz a helyzet. Egyenlőre az itt élő bűnözőktől jobban kell tartani mint a bevándorlóktól. Tudom, hogy ez sem túl biztató hiszen egyre durvább és gyakoribb esetekkel találkozunk de ha Pesten biztonságban érzed magad, akkor másutt sem kell jobban félned. Nekem sem tetszik ez az egész de azért nem tartunk ott, hogy e miatt bárki is elhagyja a hazáját. Nekik kell elmenniük, nem neked.
2015. szept. 21. 06:29
 3/25 anonim ***** válasza:
72%

Nagykanizsán lakok és semmit nem vettem észre abból, hogy jöttek az arabok. Általában a rendőrök igyekeznek elszigetelni őket a lakosságtól.

Olyan szinten meg úgysem fog megnövekedni az arányuk ebben az országban, hogy az gondot okozzon. Szerintem akiknek ebben az esetben félnivalójuk van, azok a németek, a svédek és még néhány fejlettebb ország.

Szóval ahova kimennél lehet, hogy ott nagyobb veszélyben lennél, mint itthon.

2015. szept. 21. 07:03
 4/25 anonim ***** válasza:
23%
3-as várd csak ki végét, ott fognak hangoskodni, szemetelni később mint itt Győrben.
2015. szept. 21. 07:50
 5/25 anonim ***** válasza:
17%

Ha az a több millió szír akik jelenleg Törökországban, (Libanonban, stb.), vannak menekülttáborokban is ide jönnének, akkor is az EU lakosságának a 2%-át tennék ki. Magyarországon már régóta élnek arab közösségek, de ők mind be tudtak illeszkedni annak ellenére, hogy legtöbbjük valóban iszlamista is. Erre mondanák ők, hogy az iszlám a béke vallása, csak a sokan elferdítik és a saját igazukra forgatják (tegyük hozzá, hogy ugyan ez lezajlódott a kereszténységben is).

A European Social Survey szerint például az egy évnél rövidebb ideje Európában élő muzulmán bevándorlók 60,5%-a látogatott mecseteket, egy év múlva azonban az arányuk 48,8%-ra csökkent, magyarán egyetlen év alatt több mint 10%-ot! Valójában a vallásos muzulmánoknak sokkal nagyobb félnivalójuk van attól, hogy az európai szekuláris civilizáció beszippantja őket és a gyermekeiket, mint a nem-muzulmán társadalomnak attól, hogy Európa iszlamizálódik.

Az itt Európában élő araboknak pedig sokkal nagyobb félnivalója van mint Neked, mert például a londoni rendőrség szerint csak idén 70%-al nőtt a muzulmánok ellen elkövetett gyűlölet-bűncselekmények száma.

Szóval egyáltalán nincs okod a félelemre, Ahmed Merabet, a Charlie Hebdo védelmében életét áldozó rendőrtiszt sokkal jellemzőbb az európai muzulmán közösségre, mint a Kouachi testvérek, és egy előttem kommentelő nagyon jól írta, hogy az itt élő bűnözőktől jobban kell tarts, mint a menekültektől. Kezdetben nekem is voltak fenntartásaim, majd elmentem a Keletihez és beálltam segíteni. Kedves és barátságos emberek, akik annyiban mások mint mi, hogy nekik ezt hozta a történelem. Nekik hidd el, hogy sokkal nehezebb lesz, mert a társadalom nagy része sajnos úgy áll hozzájuk mint Te, annak ellenére, hogy nem is ismersz egyet sem. A kormány pedig olyan szinten tehet erről az egészről, hogy ezt a Benned rejlő félelmet csak erősíti, nem pedig megpróbálja elmagyarázni és eloszlatni azt. Ha megengedsz egy javaslatot, ha látsz menekülteket és mellettük segítőket, menj oda nyugodtan, tudsz velük beszélgetni és hidd el, ha látod, hogy semmiben sem mások mint mi, ráadásul egy iszonyatosan kis kisebbségről beszélünk az europid őslakosokhoz viszonyítva, egyből elhagynak majd az ilyen aggályaid és félelmeid!:)

2015. szept. 21. 08:51
 6/25 anonim ***** válasza:
38%
Én is gondolkozom, hogy mi legyen, ha durvul a helyzet. Kíváncsian várom a szerdai egyeztetést, de félek, hogy megint csak a fos fog ömleni Junkerből és bandájából.
2015. szept. 21. 09:11
 7/25 anonim ***** válasza:
*Juncker
2015. szept. 21. 09:15
 8/25 anonim ***** válasza:
63%

"Ha nem lenne ez, valószínűleg fognám magam, és kiutaznék mondjuk Japánba (ahova ezek a muszlimok nem akarnak menni) és ott is maradnék, amíg ennek vége nem lesz."

Szóval félsz egy másik kultúrától, esetleg rassztól, ezért mi a megoldás? Nyugati keresztény kultúrkörből te akarsz elmenekülni egy keletibe, ahol te fogsz egy másik rasszhoz tartozni, és te leszel a menekült, akitől félni kell! :-DDDDD

Az életnek van egy fanyar humora, aki retteg a menekültektől az akar menekült lenni, hogy majd tőle is rettegjenek.

Amit meg a vonatokról, buszokról írsz, az meg maga a röhej, eddig Szeged környéke volt az "ostrom" kezdőpontja, de itt sem volt semmiféle incidens. Most pár ezer migráns feltűnt a horvát határnl és máris vannak ilyen rettegők. Ezek menekültek ember, nem halálosztagok, akik lemészárolják az útjukba kerülőket..

2015. szept. 21. 09:25
 9/25 anonim ***** válasza:
49%
Azért ott már nagy gondok lehetnek ha valaki ráér a menekültektől "parázni".
2015. szept. 21. 10:43
 10/25 anonim ***** válasza:
93%

Bar en is a menekultek ellen vagyok, nem ertelek. Addig amig a civileket beken hagyjak(mar pedig eddig semmilyen incidensrol nem tudni) addig felesleges a retteges.

Mult heten en pl. a kora reggeli vonathoz igyekeztem es sajnos az aluljaroban kellett mennem. Nagyon sokan alltak sorba , egymast lokdosve vartak a vonatokat. Viszont amikor lattak, hogy jovok felre alltak es utat nyitottak. Ezzel szemben amikor vegre feljutottam es a zebranal megalltam, a cigany a haverjaival megallt mellettem es elkezdte ecsetelni, hogyan b*sszna meg. Atterve a tuloldalra pedig taxisok invitaltak a kocsijukba, hogy ne legyek olyan szomoru.

En egyenlore a honfitarsaimtol jobban felek.

2015. szept. 21. 10:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!