Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Én természetesen támogatom a...

Én természetesen támogatom a menekültek befogadását és segítését, de nem egészen értem a viselkedésüket. Ti igen?

Figyelt kérdés
Tudom hogy megváltozott Európa, de nekem eszembe nem jutna átmenni egy határon sehol a világon jogtalanul, nem átkelőhelyen. Én félnék hogy lelőnek. És fordítva sem értem, hogy miért engednek be valakit mindenféle ellenőrzés nélkül, hiszen a sok menekült közé, simán belekeveredhet bárki, drogcsempész, nemzetközi körözött emberek, bárki. És azt sem értem, hogy miért rohannak át őrült módjára, mint aki az életéért fut. Az világos hogy hasonló helyzetben a szír határon átjön, de hogy a további országok határain miért gátfutásban, jogtalanul, bujkálva és tömegben rohamozva kell átmenni, azt nem értem.

2015. szept. 15. 08:36
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Olyan sok menekült érkezik már naponta, hogy a rendszer nem bírja a regisztrálásukat, nem várják ki, hanem tovább menetelnek Nyugat-Európa felé. Nem engedjük be őket ellenőrzés nélkül, hanem egyszerűen jönnek. A kerítés semmit nem ér, simán kijátszák. Meg valamiféle tömegpszichózis is áll a dolog mögött, mondván, ha a másik gyorsabban, könnyebben átjut a zöld határon, akkor én minek várjak még napokat, esetleg heteken az átkelőknél. Akit pedig regisztrálnak, azt nem engedik rögtön tovább, hanem befogadóállomásra kerül, ahol ki kell várniuk azt az x hetet, hónapot, amíg ügyüket elbírálják. Pedig a céljuk pont ellentétes, minél hamarabb tovább akarnak indulni nyugat felé.
2015. szept. 15. 08:48
 2/11 anonim ***** válasza:
62%
Azért sajnálom őket, mert behülyítette őket valaki, hogy Németországban a kánaán vár rájuk. Úgy mennek arrafelé, mintha tényleg az életük múlna rajta, és ott minden gondjuk megoldódna. Nagyot fognak koppanni. :( Pláne, ha még nagyobb tömegek követik őket, és a németeknek is elegük lesz.
2015. szept. 15. 08:56
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Én nem támogatom a befogadásukat de értem őket. Kényszerben cselekednek, kellően megalázottan és kellően tájékozatlanul. A viselkedésük egy mindenre elszánt, kétségbeesett ember viselkedése. Az ilyen embereket segíteni kell, mert ez az egyetlen, amitől normalizálódik a helyzet. De nem a befogadással, mert az csak újabb, későbbi és még nagyobb gondot eredményez. De ennél is súlyosabb, hogy elfedi a valódi problémát. Hogy mások azon élősködnek, saját hatalmi pozícióikat azzal erősítik, hogy egy ország lakosságát világgá futni kényszerítik.

Európa vezetői megmutatták, milyen piti senkik, mennyire csak a saját érdekeiket nézik, mennyire nem látják (nem akarják látni) a problémát. Ezért összevissza beszélnek, téves következtetésekre biztatva az elkeseredett menekülteket (és nem utolsósorban saját honfitársaikat). A zűrzavar jó része ebből származik. Orbán téved, ha azt hiszi, meg tudja őket állítani. Nem tudja, túl kicsi hozzá. De például az Unió vezetői, Merkel nemcsak tévednek, hazudnak. Meglehet, szeretnék hinni, hogy nem, de ez még rosszabb, azt bizonyítja, nem látják át a helyzetet. Ezért a káosz fokozódni fog. Ez tegnap este a belügyminiszterek értekezletének csődjével is ismét bebizonyosodott. Ez a térség egy önző, veszekedő, egymást alázó, egymásnak betartó országok gyülekezete. Megérdemli, hogy végigsöpörjön rajta egy tisztítótűz. Amely vagy tisztít (ha észhez térnek), vagy eléget (ha elég ostobák maradnak). Még nem tudni, mi lesz. De soká már nem kell várni.

2015. szept. 15. 09:10
 4/11 Duenna ***** válasza:

Richard Coudenhove-Kalergi a „Páneurópa” című könyvében előre leírja, Páneurópa Mozgalmat, amelynek célja az Új Világrend létrehozása.

Kalergi kezdeményezte az Európai Parlamenti Unió létrehozását 1947-ben. Erre a pénzügyi támogatást Max Warburg német bankár biztosította.

Kalergi tervének a lényegét a „Praktischer Idealismus” című könyvében fejtette ki. Eszerint a jövő Európáját nem az óvilág őshonos népei népesítik be, hanem egyfajta alacsonyabbrendű embertípus, amely a különböző emberi fajok kikényszerített keveredésének a nyomán jön létre.

Az ENSZ is az asszimilációval való népirtás szolgálatában áll, amikor egyre erőszakosabban követeli Európától a bevándorlók millióinak az engedelmes befogadását.

2015. szept. 15. 10:23
 5/11 A kérdező kommentje:
Én értem hogy várni kell, de én például Erdélyből jöttem át, annak idején a határon, csak szökésnek számított, hogy nem mentünk vissza, és két évig illegálisan tartozkodtunk itt. Lényegében tehát két évet vártunk, hogy törvényesen befogadjanak. Néha törvénytelenségre és kulturálatlanságra szorul az ember, de az már a végső eset, ha az életéért küzd. Itt nem ez a helyzet, és nagyon fura számomra.
2015. szept. 15. 10:57
 6/11 anonim ***** válasza:
62%

"de az már a végső eset, ha az életéért küzd. Itt nem ez a helyzet, és nagyon fura számomra."

De az a helyzet...háború elől menekülnek. Most, hogy leírtad a saját helyzetedet is, még inkább megdöbbentő a kérdésed és, hogy nem érted ezt az egészet.

2015. szept. 15. 11:01
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

"De az a helyzet...háború elől menekülnek."

Törökországban, Szerbiában és Magyarországon már nincs háború.

2015. szept. 15. 11:12
 8/11 A kérdező kommentje:
háború ellen menekültek, és menekülnek, de mostmár a háború elöl rég elmenekültek, és ez már a sokadik határ, ahol nem az életük árán kell átrontani a szögesdróton. Nekem egy határon átmászni szögesdróton tényleg csak akkor jutna eszembe, ha kutyákkal és lőfegyverrel üldöznének közvetlenül a hátam mögött. Ez nekem nagyon durva, hogy tízezrek gondolják azt, hogy ez ha nem is kulturált (?), de szükséges, és azt, hogy ezt normális, ha hagyják, és mi meg azt, hogy normális, hogy hagyjuk.
2015. szept. 15. 16:32
 9/11 anonim ***** válasza:

Nem tudom, mit nem lehet ezen érteni, hogy Németországba, de legalábbis mindenképp Nyugat-Európába tartanak. Ideérnek a kerítéshez, majd hülye lesz 1-2-300 km-t kerülni, persze, hogy átmászik. Lehet, hogy már nem üldözik őket közvetlenül, de hidd el, a helyükben Te is inkább átmásznál.

Tenni meg nem tudunk mit, ennyi emberrel már nincs az a hatóság, aki tudjon kezdeni valamit. Annyit tudunk tenni, hogy továbbengedjük őket és a regisztráció és az ellátás feladatát az EU országai megosztják egymás közt és ezzel a terheket is! Ellenőrizhetetlen, h ki mikor és hogyan jön át.

2015. szept. 15. 17:07
 10/11 A kérdező kommentje:
akkor az útleveleket nem kéne bedarálni? mire jó? meg a személyit? meg minek határőrség?
2015. szept. 16. 11:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!