Én természetesen támogatom a menekültek befogadását és segítését, de nem egészen értem a viselkedésüket. Ti igen?
Én nem támogatom a befogadásukat de értem őket. Kényszerben cselekednek, kellően megalázottan és kellően tájékozatlanul. A viselkedésük egy mindenre elszánt, kétségbeesett ember viselkedése. Az ilyen embereket segíteni kell, mert ez az egyetlen, amitől normalizálódik a helyzet. De nem a befogadással, mert az csak újabb, későbbi és még nagyobb gondot eredményez. De ennél is súlyosabb, hogy elfedi a valódi problémát. Hogy mások azon élősködnek, saját hatalmi pozícióikat azzal erősítik, hogy egy ország lakosságát világgá futni kényszerítik.
Európa vezetői megmutatták, milyen piti senkik, mennyire csak a saját érdekeiket nézik, mennyire nem látják (nem akarják látni) a problémát. Ezért összevissza beszélnek, téves következtetésekre biztatva az elkeseredett menekülteket (és nem utolsósorban saját honfitársaikat). A zűrzavar jó része ebből származik. Orbán téved, ha azt hiszi, meg tudja őket állítani. Nem tudja, túl kicsi hozzá. De például az Unió vezetői, Merkel nemcsak tévednek, hazudnak. Meglehet, szeretnék hinni, hogy nem, de ez még rosszabb, azt bizonyítja, nem látják át a helyzetet. Ezért a káosz fokozódni fog. Ez tegnap este a belügyminiszterek értekezletének csődjével is ismét bebizonyosodott. Ez a térség egy önző, veszekedő, egymást alázó, egymásnak betartó országok gyülekezete. Megérdemli, hogy végigsöpörjön rajta egy tisztítótűz. Amely vagy tisztít (ha észhez térnek), vagy eléget (ha elég ostobák maradnak). Még nem tudni, mi lesz. De soká már nem kell várni.
Richard Coudenhove-Kalergi a „Páneurópa” című könyvében előre leírja, Páneurópa Mozgalmat, amelynek célja az Új Világrend létrehozása.
Kalergi kezdeményezte az Európai Parlamenti Unió létrehozását 1947-ben. Erre a pénzügyi támogatást Max Warburg német bankár biztosította.
Kalergi tervének a lényegét a „Praktischer Idealismus” című könyvében fejtette ki. Eszerint a jövő Európáját nem az óvilág őshonos népei népesítik be, hanem egyfajta alacsonyabbrendű embertípus, amely a különböző emberi fajok kikényszerített keveredésének a nyomán jön létre.
Az ENSZ is az asszimilációval való népirtás szolgálatában áll, amikor egyre erőszakosabban követeli Európától a bevándorlók millióinak az engedelmes befogadását.
"de az már a végső eset, ha az életéért küzd. Itt nem ez a helyzet, és nagyon fura számomra."
De az a helyzet...háború elől menekülnek. Most, hogy leírtad a saját helyzetedet is, még inkább megdöbbentő a kérdésed és, hogy nem érted ezt az egészet.
"De az a helyzet...háború elől menekülnek."
Törökországban, Szerbiában és Magyarországon már nincs háború.
Nem tudom, mit nem lehet ezen érteni, hogy Németországba, de legalábbis mindenképp Nyugat-Európába tartanak. Ideérnek a kerítéshez, majd hülye lesz 1-2-300 km-t kerülni, persze, hogy átmászik. Lehet, hogy már nem üldözik őket közvetlenül, de hidd el, a helyükben Te is inkább átmásznál.
Tenni meg nem tudunk mit, ennyi emberrel már nincs az a hatóság, aki tudjon kezdeni valamit. Annyit tudunk tenni, hogy továbbengedjük őket és a regisztráció és az ellátás feladatát az EU országai megosztják egymás közt és ezzel a terheket is! Ellenőrizhetetlen, h ki mikor és hogyan jön át.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!