Folyamatosan azt hallom, és látom, hogy mindenkit zavar, hogy a politikus lopnak. Természetesen ez engem is, na de ha mindenki a munkájából tisztességesen meg tudna élni, érdekelne bármit is, hogy ott fent lopnak?
De ez a 22-es csapdája, ugyanis lehetne amit leírtál, de mivel a politikusok lopnak, nem tudjuk fenntartani a házat kocsit, lassan a családot se. Félretevésről nem is álmodozunk, a politikusok meg lopnak.
Szal előbb le kéne állni a lopással, hogy mi is élhessünk rendesen. De akkor meg nekik kéne átlag emberként élni, és úgy vannak vele, hogy inkább 9 millió ember szegényen mint ők pár százezren átlag emberként.
De ha lopnának tovább megint baj lenne. A baj, hogy lopnak. A még nagyobb baj, hogy gátlástalanul lopnak.
Pontosan azért nem tud mindenki tisztességesen megélni, mert a lopás miatt kevés a szétosztható. Persze egyáltalán nem ilyen egyszerű. A tolvajnak van ismerőse, aki látja, hogy megy ez. Kipróbálja ő is, annak az ismerőse is, míg végül az egész ország lop, ha tud. Persze egy csomóan nem tudnak, mások meg mégse akarnak, de a villamoson bliccelés, a szolgáltatónak nettó fizetés (ÁFA nélkül) és még sok más szintén lopás. További következmény, hogy aki lop, nem bízik a másikban, akitől lopnak, pláne nem. Hamarosan senki nem bízik senkiben. Így pedig nem lehet eredményesen dolgozni, amitől csökken a bevétel. És még szó se esett az elfuserált intézkedések kárairól.
Ezen túl: igen érdekelne! Mert a tisztességes munka és lopás nélküli élet mindenkire kötelezően érvényes elv!
Ez igaz, de ha Magyarország stabil lenne gazdaságilag, és meg tudnék normálisan élni, én nem azzal foglalkoznék, hogy a politikusok mit csinálnak. Mert igaz, hogy nem mindegy az arány, éppen ezért nem mindegy, hogy egy politikus mondjuk 1 milliárdból 10 milliót lop, vagy 1 milliárdból 900 milliót.
Ugyanúgy lopás, még sem érzi meg nagyon a költségvetés, és attól én még élhetek jól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!