A következő választásokra már valószínűleg az LMP lesz a baloldal legerősebb pártja?
Nem hinném. Az MSZP-s generációnak kell még idő, mire "kihal".
Amúgy meg nehéz az LMP-t komolyan venni. Pl. attól, hogy rámosolygunk bizonyos emberekre, nem fognak dolgozni.
Azzal kezdeném hogy Jobbikos vagyok, de igyekszem előítélet mentesen gondolkodni.
A liberalizmust negyon lejáratta az szdsz, mert már nem a kisebbség jogaiért szállt síkra, hanem előnyöket akart szószerint harácsolni a számukra. Illetve a liberalizmust mint szabadságot a szabadrablás szinonímájává avanzsálta.
Szóval ha ezen hibák felé halad vagy kapcsolati szálak látszanak az ex szdsz irányába, az 100% bukó.
Ha viszont egy tartalmas nem észnélküli hű de liberális akcentust vesz fel, kellő konstruktivitással akkor az Mszp és a Fidesz is fog szavazókat veszteni az irányában.
Persze annyira sok a lehetőség és bizonytalan minden, illetve más pártokon is annyira sok minden mullik hogy felelősen nem lehet jósolgatni.
Bármennyire is fáj egyeseknek, Magyarországon a baloldal hosszú távon sokkal erősebb bázissal rendelkezik, mint a jobboldal, ugyanis az emberek túlnyomó többsége (alacsony) bérből-fizetésből, szerény nyugdíjból esetleg segélyből él. És éppen ezek az emberek azok, akik a jobboldalra kevésbé számíthatnak. Meglehet, hogy sokan vannak, akik csalódtak az előző kormányban, ezért a Fideszre szavaztak, máris nyilvánvaló, hogy a mostani kormányban is csalódni fognak, ugyanis -többek között- az egykulcsos adóztatás a jobb módúaknak kedvez, a szegényebbek kárára.
Csak mellékesen megjegyzem, hogy a Fidesz is baloldali szlogenekkel nyerte meg a választást, és ahogyan az várható volt, képmutató módon máris visszavette a jólfésült konzervatív álarcot, beintve azoknak a szerencsétleneknek, akik hittek bennük.
Akár az MSZP, akár az LMP (szerintem kevésbé valószínű), akár egy eddig még nem létező baloldali csoport lesz az, de egészen biztos vagyok abban, hogy 8 éven belül ismét baloldali kormánya lesz Magyarországnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!