Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A következő választásokra már...

A következő választásokra már valószínűleg az LMP lesz a baloldal legerősebb pártja?

Figyelt kérdés
2010. júl. 22. 20:59
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
82%

Nem hinném. Az MSZP-s generációnak kell még idő, mire "kihal".

Amúgy meg nehéz az LMP-t komolyan venni. Pl. attól, hogy rámosolygunk bizonyos emberekre, nem fognak dolgozni.

2010. júl. 22. 21:11
 2/12 anonim ***** válasza:
31%
Addigra az MSZP meg fog erősödni,mert a Fidesszel tele lesz az ország hócipője. Az LMP pedig olyan se hús,se hal párt.
2010. júl. 22. 21:12
 3/12 anonim ***** válasza:
88%
Valószínűleg nem, de nem kizárt. A választók néha tudnak meglepő dolgokat produkálni.
2010. júl. 22. 21:17
 4/12 anonim ***** válasza:
54%
Kit érdekel? Úgyse azt csinálják, ami az embereknek jó. Politikusok...
2010. júl. 22. 21:21
 5/12 anonim ***** válasza:
79%

Azzal kezdeném hogy Jobbikos vagyok, de igyekszem előítélet mentesen gondolkodni.

A liberalizmust negyon lejáratta az szdsz, mert már nem a kisebbség jogaiért szállt síkra, hanem előnyöket akart szószerint harácsolni a számukra. Illetve a liberalizmust mint szabadságot a szabadrablás szinonímájává avanzsálta.

Szóval ha ezen hibák felé halad vagy kapcsolati szálak látszanak az ex szdsz irányába, az 100% bukó.

Ha viszont egy tartalmas nem észnélküli hű de liberális akcentust vesz fel, kellő konstruktivitással akkor az Mszp és a Fidesz is fog szavazókat veszteni az irányában.

Persze annyira sok a lehetőség és bizonytalan minden, illetve más pártokon is annyira sok minden mullik hogy felelősen nem lehet jósolgatni.

2010. júl. 22. 21:36
 6/12 anonim ***** válasza:
38%
Én fogadni mernék, hogy addigra alakulni fog egy új szocdem párt, és az lesz a legerősebb párt a baloldalon.
2010. júl. 22. 21:38
 7/12 anonim ***** válasza:
40%

Bármennyire is fáj egyeseknek, Magyarországon a baloldal hosszú távon sokkal erősebb bázissal rendelkezik, mint a jobboldal, ugyanis az emberek túlnyomó többsége (alacsony) bérből-fizetésből, szerény nyugdíjból esetleg segélyből él. És éppen ezek az emberek azok, akik a jobboldalra kevésbé számíthatnak. Meglehet, hogy sokan vannak, akik csalódtak az előző kormányban, ezért a Fideszre szavaztak, máris nyilvánvaló, hogy a mostani kormányban is csalódni fognak, ugyanis -többek között- az egykulcsos adóztatás a jobb módúaknak kedvez, a szegényebbek kárára.

Csak mellékesen megjegyzem, hogy a Fidesz is baloldali szlogenekkel nyerte meg a választást, és ahogyan az várható volt, képmutató módon máris visszavette a jólfésült konzervatív álarcot, beintve azoknak a szerencsétleneknek, akik hittek bennük.

Akár az MSZP, akár az LMP (szerintem kevésbé valószínű), akár egy eddig még nem létező baloldali csoport lesz az, de egészen biztos vagyok abban, hogy 8 éven belül ismét baloldali kormánya lesz Magyarországnak.

2010. júl. 22. 21:38
 8/12 anonim ***** válasza:
63%
Ha a következő országygyűlésire érted, akkor reális esély van rá. Én remélem, hogy igen, de ez még messze nem lefutott ügy. Persze, ha az lesz, kérdés, mennyit kell feladnia az elveiből, azaz mennyire MSZP-sedik. Óvatos optimista vagyok a kérdésben.
2010. júl. 22. 22:45
 9/12 anonim ***** válasza:
Nem túl valószínű.
2010. júl. 22. 23:05
 10/12 anonim ***** válasza:
50%
Lehet, mivel a szekerét zsidók tolják.
2010. júl. 23. 08:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!