Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Az ellenzék tényleg ilyen...

Az ellenzék tényleg ilyen magyarellenes és keresztényellenes, vagy ezt csak a Fidesz fújja fel? Hová vezet ez az ellenzék számára?

Figyelt kérdés

Ha csak racionálisan nézzük, ilyen óriási öngólokat nem szabadna lőni. Itt vannak ezek a megnyilvánulások, amiket egyes ellenzéki politikusok csinálnak. Románt támogatnak a magyar helyett, patkányoknak, Brüsszelt meg Strasbourgot az ország megbüntetésére szólítják fel, és itt van ez a minapi dk-s politikus nyilatkozata.

Utólag ezekre lehet azt mondani, hogy félreértették az emberek, de ezeket a dolgokat szerintem elég nehéz félreérteni, ez már csak kétségbeesett tűzoltási kísérletnek tűnik. A Fidesz ezerkarú polipja pedig úgy várja ezeket a dolgokat, mint pók a legyet a háló közepén, hogy aztán befonhassa és felfalja.

Ha tehát csak racionálisan

nézzük, ott van egy ellenzék, amely egy számukra ilyen nehéz időszakban népszerű szeretne lenni. Nekik politikailag vajon miért érdekük az efféle szélsőséges megnyilvánulások? Hiszen ha valakik, hát ők tényleg tudhatnák, hogy a Fidesz minden rezdülésüket sasszemekkel figyeli, és mégis ilyen magas labdákat adnak a kormánynak, és akkora öngólokat rúgnak, hogy még a háló is porzik tőle.

Nem értem én ezt, hogyha minél nagyobb népszerűségre szeretnének szert tenni, akkor vajon miért adnak ekkora támadási felületet a kormánynak? A Fidesz vegykonyhájában ahogyan említettem, szupermikroszkópokkal figyelik az ellenzék minden lélegzetvételét, és mégis ilyen dolgok történnek. Értem, hogy a Fidesz rájátszik erre az egészre és felfújja, de hogyha nem hagynának támadási felületet, akkor mindezt nem tehetné meg a Fidesz, illetve ilyen nagy felhajtás nem lenne belőle.

Vajon mire jó ez a számomra érthetetlen viselkedés? Nem az lenne az érdekük, hogy növeljék a népszerűségüket? Így viszont soha nem fognak választásokat nyerni. Van egy réteg, amelynek ez kell, és talán még jó esetben pár százalékkal lehet növelni a támogatottságukat. De ilyen megnyilvánulásokkal jó eséllyel ez sem fog menni.

Itt adódik az a kérdés is, hogy vajon az egész ellenzék ilyen, és most kibújt a szög a zsákból, vagy csak van néhány szélsőséges ember köztük, mint a Jobbikban néhány náci?

Miért jó ez nekik? Szerintem igaz lehet az a vélemény, hogy a Fidesz hatalmának a legfőbb biztosítéka maga az ellenzék. Ezek az események sorra ezt bizonyítják. Kinek mi erről a véleménye?

2020. febr. 1. 10:01
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
62%

"Mondjuk politikában a kereszténység olyan, mint Krisztus nevében hadsereget toborozni."

De nem is arról szól, hogy amit egy ellenzéki kitalál, ahhoz bólogatni kell. Vagy ha megtámadnak, akkor életed végéig mosolyogva tűrd.

2020. febr. 1. 10:44
 12/27 anonim ***** válasza:
54%

Kedves Kérdező!

"Brüsszelt meg Strasbourgot az ország megbüntetésére szólítják fel," - valóban, volt ilyen magyar politikus, aki követelte a támogatási pénzek megvonását. Úgy hívják, hog Orbán Viktor (akkor még ellenzékben)!

Kérlek, reagálj erre - természetesen a tényekre, ne a személyemre.

forrás: [link]

Strasbourgban, az Európai Parlament néppárti frakciójának keddi tanácskozásán Orbán Viktor többek között azt mondta: a kommunizmus “saját országaiban intézményesítette a korrupciót, az erkölcsi relativizmust, a szegénységet, a kiszolgáltatottságot, a hamis adatokat szolgáltató kormányokat, a felelősséget nem ismerő politikusokat és a politikai hazugságokat”, s ez a bővítés óta immár az EU problémájává is vált. Erre hivatkozva sürgette Orbán az uniós segítségnyújtás megtagadását a “hazug és csaló” kormányoktól.

A „segítségnyújtás megtagadása” 370 milliárd forint folyamatban lévő fejlesztés támogatásának leállítását, illetve a 2007-2013 közötti időszak 8000 milliárd forint nagyságú EU-s pénzek visszatartását jelentené, persze ha Orbán követelését elfogadná az unió, s Magyarországra vonatkoztatná, ahogy azt az elnök sugallja.

2020. febr. 1. 10:48
 13/27 anonim ***** válasza:
5%

Kérdező, melyik ellenzékre gondolsz? A kamu ellenzékre, vagy a magyar nemzeti radikálisokra - az igazi ellenzékre?

Mert az utóbbit lehet mindennel vádolni, csak azzal nem, hogy saját maga ellensége.

2020. febr. 1. 10:52
 14/27 anonim ***** válasza:
100%

Előző!

Mitől kamu az szerinted kamu ellenzék és mitől igazi az igazi?

2020. febr. 1. 11:39
 15/27 anonim ***** válasza:
73%
Nem az a legnagyobb baj hogy az ellenzék magyar ellenes, keresztény ellenes, hanem hogy itt Magyarországon, egy még keresztény kultúráját megőrizni próbáló országban azok. Az ellenzék gyakran nem érti meg, hogy miért akadunk ki pár szó miatt. Azért akadunk ki 2-3 szó miatt, mert az a 2-3 szó egy képet ad róla, hogy milyen emberről beszélünk milyen a politikája az ellenzéknek. Nem csak az a baj hogy ilyen a politikájuk hanem az is hogy nem akarnak, nem képesek bocsánatot kérni és belátni a hibájukat, mert folyamatosan ezt folytatják. Megáll az eszem néha, mikor a momentum vagy fene tudja milyen párt azt képes mondani, hogy itt csak az a baj ahogyan mondta és egy politikusnak nem illik így megnyilvánulni, vissza fogotabban kell. Vagyis nincs semmi felől itten elhatárolódás. Hogy lehet ha jobban vigyázott volna a szájára akkor nem lett volna cirkusz? Az meglehet, de nem azzal a pár szóval van baj, hanem amit jelentenek.
2020. febr. 1. 11:44
 16/27 A kérdező kommentje:

Azt is joggal lehetne a kormánytól számon kérni, hogy vajon miért mondanak ellent régi önmaguknak. Okos kérdéseket kéne feltenni, nem pedig marhaságokat csinálni, és így lehetne a Fidesz méregfogát kihúzni. Mert ezt akarják nem?

Az a baj, hogy ezekkel a dolgokkal sok bizonytalan embert is magukra haragítanak.

A radikálisnak mondott pártokkal pedig az a baj, hogy nem lehet tudni, hogy valóban azok-e. De jó eséllyel vannak köztük olyanok is. Hogyha nem azok, akkor is beskatulyázzák őket szélsőségesnek meg radikálisnak, ez pedig politikai értelemben halott történet, mert az ilyen pártokra sosem fognak annyian szavazni, hogy nyerjenek.

2020. febr. 1. 12:04
 17/27 A kérdező kommentje:
#15 Igen, ez nagy igazság, sok ember ebben az országban valóban kereszténynek mondható, és őket ez mélyen sérti. Nekik ez jön át ebből az egészből, joggal. Hogyha nem ilyen stílusúak lennének lennének ezek az ellenzéki pártok, akkor valószínűleg több sikert tudnának elérni. De ha ilyen hátsó szándék lenne, akkor is kibújna a szög a zsákból előbb-utóbb.
2020. febr. 1. 12:11
 18/27 anonim ***** válasza:
64%
Kérdező mégis minben mond ellent a Fidesz saját magának? Egyszer már vissza fizette azt a pénzt, amit úgy ítéltek meg hogy nem "jól" fektetett be. Gyurcsány a teljes egészében fel nem használt EU-s pénzeket, vagy "támogatásokat" mikor fogja vissza fizetni? Azért is majd Orbánt terheli a felelősség? Ezért kell újból megbüntetni minket? Szerintem nincs itt sok ellentmondás, csak nem vagytok hajlandóak beismerni a hibáitokat.
2020. febr. 1. 12:11
 19/27 anonim ***** válasza:
68%

14-es!

A kamu ellenzék attól kamu, hogy amikor hatalomra jut, a leváltott ikertesókat sohasem számoltatja el. Látványosan marakodnak, de a gyakorlatban egymást mentegetik. Egy alomból származnak. Egy célt szolgálnak az éppen kormányon levő eszmetársaikkal együtt.

2020. febr. 1. 12:24
 20/27 A kérdező kommentje:
#18 Ne beszélj többes szám második személyben, én nem vagyok egyik politikai oldalnak sem a híve. Ezt vitasd meg a 12-essel, ő írt olyan dolgokat, miket csinált Orbán ellenzékben annak idején. De ezt sokan mondják, hogy teljesen ellentmond a régi önmagának. A politika az sajnos ilyen, mindig az aktuális széljárás szerint hajlanak. Én nem emlékszek minden ilyen dologra, hogy miket mondott régen, valaki azt írta a múltkor, hogy Orbán régen több százezer muszlim bevándorlót szeretett volna idehozatni. De mondom, ezeket tőle kérdezd, a 12-es hozzászólótól, mert ő jobban képben van a régi dolgokkal kapcsolatban, hogy Orbán mikor miket mondott. Szerintem egyébként az EU sem egy normálisan működő rendszer.
2020. febr. 1. 12:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!