Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért nem érzem azt, hogy...

Miért nem érzem azt, hogy romlik az ország és a gazdaság, és hogy egyre rosszabbul élünk?

Figyelt kérdés
Annyira sokan azt mondják hogy minden romlik, minden rosszabb lesz, én viszont azt érzem hogy egyre jobb. Nem azt mondom hogy sokkal jobb, de jobb. Na meg ha valóban lenne legitimitása hogy a Fidesz csak, vagy a statisztikákat kozmetikázza, és ezért látom hogy minden jobb, akkor miért nem tapasztalom ennek az ellenkezőjét én, és még az az 50% feletti szavazó tábor, aki a Fideszre szavaz minden nagyobb, országos szintű választáson? Lehet hogy ebben lehet mérni a jólétet, hogy egyre nől a Fidesz támogatottsága, mert csak "azok" élnek jól akik a Fideszre szavaznak?

2020. jan. 29. 22:46
1 2 3 4 5 6 7
 61/69 anonim ***** válasza:
19%

"Na ebből is látszik hogy nem lehettél több egy ovodásnál. Orbán után nem Gyurcsány jött, hanem Medgyessy, meg a száznaopos akcióterve,"

Te tényleg ennyire buta vagy?

elkurcsány Medgyessytől vette át ez tény :D de kitől vette át Medgyessy ? Bizony a felcsúti törpétől....

Miért elkucsányos emútnyócévezel akkor? magadnak is ellent mondasz ezzel :D

Jövök és szakadok rajtad.

Nyilvánvalóan vagy tök sötét vagy vagy van az a krumpli amiért itt égeted magad....

köszi szépen 35 éves vagyok 18 éve így biztosan ovis voltam :D

ja a matek se megy látom :)

2020. jan. 30. 16:05
 62/69 A kérdező kommentje:
Pont azért elmúlt nyolcévezek, mert ezzel nem mondok magamnak ellent. A Fidesz kormány ha hatalmon maradt volna, és nem azok akik aztán 8 évig hatalmon voltak, és eltapsolták a Fidesz megtakarítasait, akkor jelenleg sokkal fejlettebbek lennének, és az a 8 év most nem hiányozna. Van egy viszonyítási alapunk legalább.
2020. jan. 30. 16:26
 63/69 A kérdező kommentje:
Egyébként a matek tudással nem viccelődnék, ha Gyurcsányista vagyok.
2020. jan. 30. 16:28
 64/69 anonim ***** válasza:
0%

Páran miért állnak le vitatkozni amikor ez fizetett vagy fizetetlen politikai hirdetés. Annyi sok tévedést és fantazmagóriát olvastam a kérdező meg a másik felhasználójától, hogy én bele se kezdek felsorolni.

A legjobban azon kacagtam, amikor arról értekezik, hogy a jövő a vidéken van.

2020. jan. 30. 18:07
 65/69 A kérdező kommentje:
Dehát velem is csak szponzorált hírdetők vitatkoznak. :D
2020. jan. 30. 18:11
 66/69 A kérdező kommentje:

"A legjobban azon kacagtam, amikor arról értekezik, hogy a jövő a vidéken van."

A fére kommunikálás az maximálisan megy, egyszer majd megszopjátok hogy így rágalmaztok. Én csak azt mondtam, hogy van jövője a vidéki társadalmaknak IS, nem mást.

2020. jan. 30. 18:13
 67/69 anonim ***** válasza:

A gazdaság globálisan jól teljesít jelenleg.

Én is csak azt látom, hogy tele a pláza parkolok, de közben 2-3* ennyi ember van aki plaza kozelebe sem megy.

2020. jan. 31. 00:25
 68/69 anonim ***** válasza:
23%

"egy velejéig liberális oktatási elveket valló ember volt. És már megbocsáss, de néha nagy ostobaságokat volt képes még az újságba is leírni a szülőknek szóló tanácsaiban. A neked tetsző, általad vallott elveknek tényleg nagy szakembere volt, ellenben pontosan ezeket az elveket bírálták nagyon sokan más szakemberek - vagy olyan laikusok akár, mint én is, akinek saját gyerekeivel, saját tanítványaival van valós tapasztalata."

Vekerdy a szakmájában többszörösen elismert ember volt, az, hogy a jelenlegi porosz mentalitás ellen szólalt fel, amit a pártod erőltet, max. ellenszenvessé teheti számodra, de sehogy sem jössz ahhoz, hogy kétségbe vont a szakmai eredményeit és következtetéseit.

"talán azért kellene a beszélgetőpartnered eszmefuttatását követned, hogy megérthesd amiről neked beszél."

Én értem amiről beszél, de nincsenek az eszmefuttatása nem axiómákon alapszik, miközben az enyémet a KSH-tól kezdve a valós megtapasztalás mind alátámasztja.

" Vagy csupán mert olyan környezetben élhet ami neki városon nem lenne elérhető és cserébe nem fontos számára, nem számít neki értéknek, hogy bezzeg a nagyvárosban minden sarkon van színház vagy kedvére válogathat az éttermek között."

Te az életkörülmények szubjektív megítéléséről beszélsz, de az életszínvonal ennél egy objektebb fogalom. Attól még, hogy az adott ember megszokta, hogy 10 km-re van a kisbolt, 20 km-re az egyetlen elérhető iskola és 30-ra a legközelebbi kórház, az nem jelenti azt, hogy objektíven nézve jobban él, mint a városi, akinek mindebből nincs hiánya. 3 falura jut 1 kiöregedő háziorvos? A kisboltot államilag kell támogatni zsozsóval, csak ne tűnjön el a vérbe?

Mindenki ismer boldog szegény és szomorú gazdag történeteket, de én kib'szott életszínvonalról beszélek, és nem fogtok olyan kimutatást találni, ami nekem mondana ellent. Nyugodtan lehet keresgélni, de az nem vitaképes, hogy "véleményünk szerint" a vidékieknek gazdagságnak számít a saját veteményes, meg amúgy sem kell nekik lapos TV ezért nem is élnek rosszabbul, mint mások. Vagy lementetek kocsival és végigkérdeztétek mind a néhány millió embert? Nem hiszem. A véleményetek nem reprezentatív és csak feltételezéseken alapszik, amire én egyszerűen nem vagyok kiváncsi. Otthon, vagy a bárban barátok között lehet ilyenekről így beszélgetni, kötetlenül, de egy komolyabb vitában Occam borotvája kicsit szigorúbban van véve.

"És bizony ugyanezt találnád az osztrákoknál is a vidékiek és városiak között, meg máshol is. nem mindig attól gazdagabb az ember amit pénzért lehet vagy kell megvenni."

De igen, attól lesz gazdagabb. Az, hogy te a szó másodlagos jelentését akarod belekeverni, ami az érzelmi gazdagságot, kvázi boldogságot akarja tükrözni, az, ahogy fentebb is említettem, vita szempontjából irreleváns.

2020. jan. 31. 09:06
 69/69 anonim ***** válasza:
88%

#68 Ugyanott vagyunk mint az elején, ezért kár volt ennyit írnod. TE ragaszkodsz ahhoz hogy a TE VÉLENYED az az igazság és esélyét sem adod meg annak hogy talán a másiknak is van igazsága, mert eleve eldöntötted hogy ha mást mond mint amit te gondolsz igaznak, akkor azzal már nem is kell foglalkozni.

Nem vitázni akarsz hanem elfogadtatni azt amit te igaznak hiszel.

maradjunk annyiban hogy egy csomó hülyeséget hiszel - de hidd nyugodtan, szabad hinned benne. A valóság meg ettől még megmarad valóságnak.

2020. jan. 31. 12:35
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!