Az embereknek mi baja van a hallgatói szerződéssel?
Tudok a sorok között olvasni.
A GYK egyik fideszes megmondóembere azt ismeri el, hogy olyan rosszak az orvosi és minden más fizetések, hogy innen mindenki csak elmegy, ezért kell őket röghöz kötni.
Meg külföldről ide senki nem akar jönni.
Köszi 43%os fidesztroll most mondtad ki, amit bármelyik ellenzéki szavazó tud. Csak furcsa tőled hallani.
# 9
Az a baj, hogy most már látom belülről a rendszer és katasztrófa, több száz éves vágy üldözésének közben eladósítják. Hetente többször nagybetűvel hirdették óriás plakáton, hogy "Magyarország jobban teljesít" miközben még a tanár is csak nevetett , hogy hónapokig beázó előadóban kellett órát tartania. Kormányhivatalokba kinevezett nagyokos azt hiszik, hogy valami nagy dolgot találnak fel ezzel szemben csak bonyolítják az életet. Elhiszem, hogy korábban sem volt jó, de azt is látni kell, hogy jelenlegiek sem váltották meg a világot, csak beálltak a sorba.
"mellette legyen meg másnak a lehetősége a tanulásra abból a pénzből amit rá fordított az állam korábban."
Tudod mennyit fog érni az a pénz húsz év múlva? 3 év alatt 100 ezerrel nőtt meg ugyanezen képzés díja. 3%-os éves inflációt rátát tartva a felét sem, ha ennél magasabb lesz, mint most akkor még kevesebbet.
#11 "Tudok a sorok között olvasni."
A sorok KÖZÖTT lehet hogy tudsz olvasni, de hogy a sorokat nem tudod értően elolvasni az látszik.
Mégis hol írtam én csak közelítőleg i hasonlót ahhoz amit te beleláttál?
Ne erőlködj, megsúgom: SEHOL!
Amúgy igen vicces amikor elkezdesz fidesztrollozni meg hazudni arról hogy miket írtam le - egyből kiderül, hogy te is érzed nincsenek érveid amikkel cáfolni tudnál.
#12 Komolyan nem értelek. Le is írod hogy te is tudod hogy korábban sem volt jobb - de közben meg eszedbe sem jut, hogy elgondolkozz azon, hogy most jobb-e mint amilyen korábban volt a helyzet vagy hogy miért van a mostani helyzet? Tényleg úgy képzeled el hogy Orbánék kormányra kerülnek majd nekik varázsütésre meg kellett volna oldani mindent IS és elérni itt egy osztrák szinvonalat, miközben előtte évtizedeken keresztül a javulást te figyelembe sem veszed olyan kevésnek tartod?
Mit szeretnél a mostani hallgatói szerződés feltétele helyett? Fizessenek vissza kétszer annyit? Vagy mennyit? Tényleg az zavar hogy nem elég rossz a feltétel annak aki még sem akar itt maradni és dolgozni?
Ismerünk téged Takács Zs5, veled vitatkozni csak annak érdemes, akinek két anyja van.
Nem is akarok.
Csak muris, hgy bemondod azt, amit máskor tagadsz. A magyar ember azért megy külföldre, mert itthon rosszul keres, azért kötik röghöz, hogy ne menjen. Ahol jó a fizetés, ott nincs röghöz kötés, mert van elvándorlás de jönnek máshonnan képzett szakemberek. Hozzánk pedig nem jönnek. Ezt írod, ki nem mondtad, de értjük.
# 14
Nem hiszek ilyenbe, viszont nem kellett volna egy jó főiskolát anyagilag tönkretenni csak azért, mert régi vágya, hogy egyetemmé váljon. Egernek egybe kellett olvadnia Gyöngyössel, ami milliárdos veszteséget termel. Ez volt az egyetemmé válás feltétele, más intézmények ennél kevesebbért is megkapták az egyetemi rangot. Ennek köszönhetően komoly pénzügyi gondok vannak és még mielőtt felmerülne benned, amikor még főiskola volt nem voltak olyan szintű anyagi gondok, amik már a dolgozók fizetését veszélyezteti.
Engem annyira nem izgat, hogy kitől lett ilyen, de emberrel még nem találkoztam, aki azt mondja, hogy igen most jobbá tették és jó úton vagyunk.
"Engem annyira nem izgat, hogy kitől lett ilyen, de emberrel még nem találkoztam, aki azt mondja, hogy igen most jobbá tették és jó úton vagyunk."
Az egyetemen belül gondoltam. Most is csak bizonytalanság lengi be, ami annak köszönhető, hogy nincsen kinevezett rektor és kancellár, meghirdetett pályázatok, csak pletykák keringenek.
"Itt te vagy a demagóg. Az adóból finanszírozott oktatást próbálod meg összevetni azzal amit nem adóként utalnak haza, hanem elkölteni más dolgokra. "
És szerinted a fogyasztás, a fogyasztásból származó vállalkozói jövedelem és az abból kifizetett munkások bére nem adózik? Ha ezt nem vagy képes végiggondolni, javaslok egy közgazdasági témájú OKJ képzést (vagy bármi mást, ami most ahelyett lesz), vagy néhány egyetemi előadást. A folyó fizetési mérlegből kiindulva megközelítőleg a GDP 3-4%-át utalják haza (2015-ben még csak 3-at, aztán a kiutazottak számának növekedése és a forint árfolyam csökkenése miatt mostmár 4-et), nem nehéz kivonni a két számot.
"Mert szerinted mit ígért a fidesz annakidején?"
Népszavazásig elvinni a politikai cirkuszt a tandíjak ellen, hogy aztán valami oktatási hozzájárulás néven beszedjék ugyanazt, miközben megnyesik az állami férőhelyeket... Na tudod hova húzzál el.
"Nem vagy te kicsit eltévedve mikor azt hiszed hogy az szabhatja meg a feltételeket hogy mit kell kapnia, akinek mások adnak meg mindent?"
Nem vagy te kicsit eltévedve, mikor azt hiszed, hogy miután 30 éven át tolvajokat szavaztál meg az ország élére, asszisztáltál a feketegazdasághoz (mert ugye te sem kapsz nyugtát a fodrásztól, vagy adsz hálapénzt a dokinak stb. stb.), hunytál szemet az urambátyám rendszer felett, vagy az oktatás és egészségügy összedőlése felett,,,hogy ezek odaállítod a fiatalokat a küszöbre és azt mondod: "Nahh srácok, ezt elb'sztuk, de ugye ti majd megoldjátok?"
Mert igenis ez történt b'szki, ebből sehogy sem tudjuk kimagyarázni magunkat. És nem kell itt elmúltnyolcévezni, meg fidesznyikezni, ez az egész rendszerváltás utáni korszak el lett b'szva. Mi b'sztuk el.
Csak veled ellentétben én lélektanilag sem kényszeríteném bele a gyerekemet abba, hogy az én, hogy a mi korszakos bűnünket mossa föl a padlóról és építsen várat a sz'rból. Menjen, legyen boldog, alapítson családot, legyen sikeres, legyen tanult, legyen elégedett öregkorára. Mert én a gyerekemet az életéért, boldogságáért, boldugolásáért nevelem, nem pedig a sz'rnak a talicskázásáért és a mókuskerék pörgetéséért "nemzeti érdek" jeligével.
Bár szerintem te ebből csak annyit szűrtél le, hogy én biztos hazaáruló libsi vagyok, de igazából csak sajnálni tudlak az értékrended miatt.
Azt kéne megerteni, hogy a nagy arányú emigrációnak OKA VAN és ezekre kéne fokuszalni roghoz kötés helyett.
Rengeteg diplomasnak az állam határozza meg a fizetést és gyakorlatilag az alap megelhetesre sem elég a fizetésük. Miért maradnának itthon így?
Miért fizetnének itthon pl albérletet havi 140 ezeret, miközben 150 ezret keresnek, ha pár száz km-rel arrébb bérel 250 ezerért és keres mellé 700 ezret.
Oka van, hogy elmennek, ez van
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!