Árokpart kérdése:
Az EU tagságunk írja elő főképpen, hogy havonta egészségügyi járulékot kell fizetnie az embereknek?
Figyelt kérdés
Semmi baj vele egyébként csak érdekel. Emlékszem a 2000-es években így ilyen külön kötelező adónem nem volt és igazából mégis működtek a kórházak és várólista sem volt. 2004-2005 táján jött ez a szemlélet először, hogy ezt kötelező adóvá tették. Mi az oka annak, hogy előtte ilyenre nem volt szükség, hanem az ország bevételeiből finanszírozták ezt mindenkinek most meg nem.2019. dec. 15. 21:13
2/5 qkker1 válasza:
Kilencvenes évek elején voltam először vállalkozó, már akkor is kellett fizetni, csak akkor még egységesen TB-járulék volt, nem volt szétszabdalva.
3/5 anonim válasza:
Már belinkeltem neked a korábbi kérdésnél hogy igenis volt egészségügyi járulék 1988 óta, csak a neve változott többször.
4/5 anonim válasza:
Már jóval az EU-csatlakozás előtt kellett ilyet fizetni. Sok hülyeséget ír elő az EU, de ez speciel nem amiatt van.
5/5 anonim válasza:
Nem tudom pontosan, de már majd száz éve van társadalombiztosítás. A Járuléknak a neve, még a mértéke változik csak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!