Nem lehet megérteni hogy dolgozás nélkül nincs kenyér?
Munka alatt a közmunkásokra gondolsz?
2020. jan. 18. 23:06
Az a baj, hogy elméletileg jó volt az ötlet, gyakorlati megvalósítás viszont nulla, lásd közmunka program, ahol a valós munka helyett a statisztikát helyezték előtérbe.
2020. jan. 18. 23:07
Munkával sincs ott kenyér, ezért vagyok svájcban már 10 éve...
2020. jan. 18. 23:09
4/22 A kérdező kommentje:
Még az EU is beleszólt, illetve a magyar bíróságoknak nem tetszett az az ötlet, hogy elszeoaráltan felzárkóztatják a roma gyerekeket a magyarokhoz.
"Még az EU is beleszólt, illetve a magyar bíróságoknak nem tetszett az az ötlet, hogy elszeoaráltan felzárkóztatják a roma gyerekeket a magyarokhoz."
Azért, mert oktatáskutatók, pszichológusok és szociológusok azt fedezték fel, hogy a szegregációs oktatás rosszabb eredményeket szül. Ez nem tetszés alapon dőlt el annak idején és került be a törvényekbe.
Az már más kérdés, hogy ami igaz általánosságban, az működőképes e minden kisebb, elszeparált egységre is.
Egyébként lehetőség van nyíltan szegregált oktatásra is, lásd.: Gandhi Gimnázium, aminek ráadásul egész jó eredményei is vannak, de ha a gyöngyöspatai esetre gondoltál példaként, akkor a kettőnek az összehasonlítása elég messze áll egymástól.
2020. jan. 18. 23:20
"elszeoaráltan felzárkóztatják a roma gyerekeket a magyarokhoz." Na ez az ami még soha sehol nem ment. (Bár nagyon jol hangzik.) Szoval ez egy bazi nagy hadova. Bizonyos szint alattiak beszopják persze.
2020. jan. 18. 23:25
7/22 A kérdező kommentje:
Hogy őszinte legyek nem minden gyerekkel lehet egyformán dolgozni, és ha az egyik lemarad lemarad a többi is. Általában a cigányság az akik miatt ezek történnek, illetve nem titok hogy sokkal agresszívabbak. Tény hogy be kell őket egyszer emelni a magyar társadalomba ez ellen nem vagyok. Még is más ha egy csoport azonos szintről kezdi a tudást mint a magasabb fejlettségi és értelmi szinten lévő gyerekek. Mert általában igaz, hogy a roma gyerekek kicsit butácskák a magyarokhoz képest. És nem mert a tanárok nem akarnak velük foglalkozni. Általában pont az a bajuk a pszichológusoknak, hogy nem egy szinten tanulnak a magyar gyerekkel, kvázi az ilyen osztályokban nem adnak azonos minőségű tudást, pedig a felzárkózást pont innen kell kezdeni, ahol ők is vannak.
Szerinted, ha kiemelünk egy lemaradt gyereket és behelyezzük egy felzárkóztató osztályba, akkor a gyermek felfog zárkózni és párhuzamosan lépést tud tartani azzal az osztállyal, ahonnan kiemelték, hogy visszakerüljön félév vagy egy év múlva?
2020. jan. 18. 23:29
9/22 A kérdező kommentje:
Nekem az iskolapadban folyamatosan mellettem ült egy roma gyerek és nem tudtam tőle a tanárra figyelni, és sokszor bont ez miatt kaptunk rossz jegyet. Mert tanulás helyett arra figyeltünk hogy produkálna magát
Gondolom minden órán legalább ötször jelezted ezen problémádat a tanárnak.
Amúgy engem még óráról is kizavartak pedig semmilyen kisebbségnek nem vagyok a tagja. Most akkor én is külön felzárkóztató osztályba kellett volna, hogy kerüljek?
2020. jan. 18. 23:37
Kapcsolódó kérdések: