Mekkora éhínség, elégedetlenség és nyomor lesz, amikor drasztikusan megemelik a kenyér árát?
"Eleve nem lehetnek éhező gyerekek, mert az iskolában 3x kapnak enni "
Nem tudom milyen dimenzióba herbáloztad magad, de én 10-en ezreket fizettem az iskolai moslékért, amit általában meg se ettek, mert itthon nem moslékkal etettük őket.
Én kolis voltam, ott is volt konyha, azért mikor szalonnás rízs volt a menű valahogy nem kívánta az ember. Ugyan ez vonatkozott a nyesedék húsra (amit a kutyának adnak) félig nyersen. Vagy a száraz kiflire, aminek nagyon nem volt kifli íze.
Attól mert még valaki esetleg éhes az nem azt jelenti, hogy emberi fogyasztásra alkalmatlan gusztusta ételeket is meg fog enni (főleg egy gyerek).
Azért ki ne találjuk már, hogy a koleszben a napi háromszori étkezésből, mindent ki kellett dobni, mert ehetetlen volt.
Reggeli, kb 7 órakkor mentél le, mert ki kellett takarítani a szobát, fel kellett öltözni, és szólni a nevelőtanárnak hogy nézze meg a szobát, hogy rendet hagytál magad után, nem maradt semmi a szobában. Ezután mehettél reggelizni. A reggeli vajból és valami szalámiból/felvágottból állt abból is a gyengébb minőségű valami lehetett, illatra és állagra emlékeztetett a kutyaszalámira, valamint a reggel 5 órakkor érkező kenyérből állt. Nem tudom hogy csinálták vagy mikori volt a kenyér, de olyan szikkadt volt, hogy pirítósnak talán elment volna. A vaj és a szalámi ki volt számolva előre amit a konyhások gondosan az egészségügyi előírások minden pontját megszegve kiosztottak (nem kaptak se kesztyűt se hajhálót, szóval hajszál mindenben IS volt). Ja, mondjuk teát is kaptunk emellé a csodás reggeli mellé, szigoruan kb 200literhez (kb 100 fő 2.5decis bögrék) 1kg cukor a teába.
Szóval reggelizni nem nagyon érte meg, mert kaptál valami bizar állagú szalámit, száraz kenyeret, meg ezt a hagyományos vaj szerűséget amit véletlenül se tudsz kenni.
Ebéd,
Ebédre volt leves és második. A leves minden fűszert mellőzött, viszont gyakran raktak bele belsőségeket. Szóval nem igazán volt a kedvencem, bár szeretem a leveseket, de az hogy a zöldség levesben is legyen belsőség az nekem sok volt. Meg rendszeresen kaptunk bele hajszálat is.
A második többnyire valami félig nyers nyesedék hús volt csak a köret változott. Volt hogy száraz rízzsel, tésztával, vagy olyan burgonyapürével ami folyt a tányéron. De volt "túrós tészta" is néha, ami száraz tésztából állt és tej sűrűségű "túrót" locsoltak rá. Csak hogy érezhető legyen a szinvonal (mint láthatod a szalonnát kihagytam, mert az nem volt benne.
Jó, mondjuk néha volt pl nudli, 4db fejenként.
Vacsora is hasonló színvonalat nyújtott mindíg mint az ebéd. Bár néha volt paprikás krumpli is, az extra hússal készült, mivel néha volt benne ilyen apró kukac szerű izé. Ezzel az volt az egyik baj, hogy mozogtak. Szóval még meg se lettek főzve rendesen. Másik meg hogy ugyan mivel kerülhetett bele?? Krumpli, virsli más nem is volt benne, szóval már gyanús, hogy gáz volt az alapanyaggal is.
Vacsoránál került elő egyszer a szalonnás rízs is, az is ez a teljesen száraz rízs, és a sült szalonna darabokat zsír és egyéb nélkül bele kavarták. Itt is ha volt valami nyesedék hús az is rózsaszín volt.
(A nyesedék húst tényleg úgy képzeljétek el hogy tényleg az a zsíros, hártyás, inas hús amit bárki azonnal levág otthon és kidobja)
Szerintem igenis a napi 3 étkezésből 3 volt kuka. Ezt nem nevezném emberi fogyasztásra alkalmas ételnek, mégis elénk dobták. Pedig rendszeresen volt a csótány látogatott (igen az is volt) kolinkban ellenőrzés és mindíg mindent rendben találtak. A kaját kötelezően fizetni kellett, 6ezer ft volt egy hónapban. Emellett ha nem akartál éhen halni akkor venned kellett magadnak valamit enni, mert ez ehetetlen volt. De még ebből a moslékokból is amúgy csak kisebb adagokat adtak, szóval ha volt is hozzá gyomra az embernek, abból se lakott jól.
# 26
Remélem, szóltál a szüleidnek, hogy rendeljenek neked minden nap a Gundelből...
LOL
Többnyire csak kenyeres cuccokat csináltam, szendvics, vajas kenyér, zsíros kenyér, sajtkrémes kenyér. Esetleg nyers vagy mikrós virsli. Meg amit esetleg vittem otthonról, de ugye hűtő nem volt, romlandót nem lehetett vinni. Nem rendeltünk semmit sehonnan. Egy kis hamburger is 750ft lett volna, annyit meg nem ért az éttermek meg még drágábbaj.
Éppen nem, de a körülmények kicsit megtévesztők. Semmi ételt nem hagyhattál a szekrénybe csak úgy, mert elvitte az egér. Bár mondjuk én a csótányok miatt alapból nem is hagytam. Volt mindenfele csótány csapdám meg egér méreg kirakva, de az nem érdekelte őket, mert volt mit enni. A csapot a zuhanyzóba nem lehetett állítani vagy meleg, vagy hideg víz volt (egy gombot kellett benyomni, amilyen jött olyan jött). Az ágyak kb a szétesés szélén voltak.
Azt hogy nem lehetett kint hagyni a szobában semmit, mert egyből ellopták az más dolog, az inkább emberi tényező, nem a koli vagy a koli fenntartó hibája.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!