Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A magyarok miért vonzódnak...

A magyarok miért vonzódnak annyira a szélsőjobboldali ideológiához?

Figyelt kérdés

Megfigyelhető, hogy a legtöbb magyar erősen nacionalista, rasszista, idegengyűlölő, konzervatív, erőskezű vezetőt akarnak, sorkatonaságot, hogy jól megkapják a "maji fijatalok" és mindent kontrolláló államot.

Miért ilyen beszűkültek ezek az emberek? A rendszerváltáskor még nyugati liberalizmust akart a magyar nép, nem autokrata, jobboldali kormányzást, vagy tévedek?

2020. jan. 16. 18:54
1 2 3 4 5 6
 51/58 mindentudó99 ***** válasza:
40%
#48 Tudod egyeseknek dolgozni is kell menni. Hihetetlen mi? Ebből fizetik a magadfajta segélyeit is
2020. jan. 17. 04:13
 52/58 anonim ***** válasza:
26%

A politikai nézet valóban szorosan összefügg az iskolázottsággal, ezt elég sok statisztika is alátámasztotta már, illetve a személyes tapasztalatom is azt mutatja, hogy a szélsőjobb az leginkább a tipikus "suttyó proli" rétegre jellemző leginkább. Ezek az emberkék olyan miliőből valók, ahol ahol nem igazán volt velük foglalkozva, nem volt rendes szülő-gyerek kapcsolat. Sokban meghatározza az embert felnőtt korában, hogy hogyan telt a gyerekkora, milyen impulzusokat kapott,stb. a legtöbb pszichopatát rendszeresen verték a szüleik, gyakran molesztálták is őket.

Nincs szándékomban párhuzamot vonni a pszichopaták és a szélsőjobbosok között, bár tény, hogy utóbbiak közül is sokan érzelmileg sérült emberek és a szélsőséges ideológiákhoz való vonzódásuk is legtöbbször ide vezethető vissza.

2020. jan. 17. 05:05
 53/58 anonim ***** válasza:
36%

Miért is baj az, ha a saját falkámat előnyben részesítem másokkal szemben?

Szerintem meg ez az egészséges életképes gondolkodás.

Egyébként:

Nincs bajom a feketékkel - CSAK NE LEGYENEK ITT.

Nincs bajom az ázsiaiakkal és a többi embedtípussal - CSAK NE LEGYENEK ITT.

A cigányokkal van bajom nagyon sok. Nem előítélet, hanem tapasztalat miatt. ŐK PLÁNE NE LEGYENEK ITT! Bár azt se bánom, ha az óceánba lőjük őket.

Végül: ha te nem ítélkezel, akkor majd megteszik helyetted mások. És aligha a te javadra fognak dönteni...

(Diplomás férfi)

2020. jan. 17. 07:28
 54/58 anonim ***** válasza:
81%

" Na mi van, elmentek a kisgyerekek lefeküdni? :) Nem is csoda, holnap suli."

Most akkor suliba kell menni, vagy nem jártunk oda kedves elvtársam? Legalább egyeztess már az agyoniskoláztatott kollégáddal szöveget, ha már 24/7 itt ordítoztok, te ingyenélő, csóró proli! :D

Mellesleg statisztikát lehet bemásolgatni, ahhoz láthatóan nem sok ész kell, de igazán kíváncsi lennék, hogy a diplonyosok, vagy összességében végzettség szerint milyen arányban oszlik meg a jobbos-balos szavazók aránya. Addig meg csak a duma van, pláne ameddig mindenki szélsőjobbos a fajtátok szerint aki csak kicsit is másmilyen világnézetű! :P

2020. jan. 17. 09:30
 55/58 anonim ***** válasza:
8%

"friss diplomás túróhoz sem ért, egy intelligens ember elég sok mindenben túlszárnyalhatja műveltségben, még akkor is, ha esetleg nem végzett egyetemet"

Ezt mind azok mondják, akiknek alacsony a végzettségük. Így próbálják nyugtatni magukat. Ez tény.

2020. jan. 17. 10:14
 56/58 anonim ***** válasza:
91%

Nézd, én főiskolát is végeztem, meg van két szakmám, két nyelvet beszélek a magyaron kívül és több hangszeren játszom. Sakkozóként másodosztályú minősítést szereztem, de soha nem néztem le azokat az embereket, akiket megvertem, pedig egy minősített sakkozó az átlagemberek 99%-t elkalapálja.

Fiatalabb koromban imádtam olvasni és értelmiségi családból is származom, a legtöbb ismerősöm művelt ember volt, de senki nem nézte le a kevésbé iskolázott embereket az ismerőseim közül, akik széles látókörrel rendelkeztek, magabiztos műveltséggel a tudományok és a művészetek terén is.

Az intelligencia nem tanultság függvénye, akár a kétkezi munkások is túlszárnyalhatnak bármilyen professzort egyes területeken, ismertem szakmunkást, aki egyetemen tanított, a gépészeket ugyanis szakmunkások oktatják és vigyáznak rájuk, hogy baleset ne érje őket, ha esztergálni, vagy marniuk kell a gyakorlatban, mert kell nekik fémforgácsolással is megismerkedniük, pedig az egyáltalán nem tréfa, ahhoz teljes mértékben értenie kell valakinek a művelet során és az nem a diplomás, hanem a szakmával rendelkező.

Nehogy azt gondold, hogy egy szakmához nem kell tudás, egy elméleti szakember azonnal meg lenne lőve, ha gyakorlatban is bizonyítani kellene a jártasságát, arról nem is beszélve, hogy rendkívül széles az a skála ami az emberi tevékenységeket jellemzi, így tucatjával lehetne mondani olyan területet mindenki számára, amiben járatlan és ha megnyikkanna hozzáértő társaságban, akkor csak égetné magát mindenki derültségére.

Ha bármilyen friss diplomás nagy mellénnyel kikerül az egyetemről és azt hiszi a többiek fölé nőhet, többnyire nagyot csalódik, mert hamar rá kell ébrednie, hogy nem kapkodnak utána, hiszen a munkavégzés során olyan szinten kell bizonyítani a tudását, amit csak nagy gyakorlattal lehet megszerezni teljes részletességgel az éppen adott munkafázisban való teljes és tökéletes ismerettel, amiben nem hibázhat, így valójában az igazi tanulás az iskola után kezdődik, ahol már nincs tanár, aki átadja a tudását neki és egyáltalán nem könnyű az élet iskolájában eligazodni, mert az nem olyan könnyű, mint más emberek által megszerzett és más emberek által kidolgozott tanrend alapján más emberek sulykolása révén információ birtokába jutni.

2020. jan. 17. 10:50
 57/58 anonim ***** válasza:
86%
,,Szociológiai tény" A szociológiában, mint a legtöbb humán tudományban, nincsenek egzakt tények. Maximum statisztikai adatok, de ez ezeket úgy is lehet értelmezni, hogy szöges ellenkezője jön ki eredménynek. Arról pedig ne hallgassunk cinikus módon, hogy mivel a szélsőjobboldaliság bély
2020. jan. 17. 13:45
 58/58 anonim ***** válasza:
38%

A szociológusok nagy többsége egyébként is baloldali, liberális beállítottságú, tehát a saját paradigmájukon belül értelmeznek statisztikai tényeket. Hasonló a pszichológiához, ott is csak modellek vannak. "Azért szar nekem az életem, mert a cigányok kapják a segélyeket." Nagy kár kedves #3, hogy ha ilyet leírsz akkor szerintem még sohasem találkoztál szélsőjobbossal, csak valami Hollywoodi filmben láthattál ilyeneket. A szélsőjobbosok nagyrészének az a baja a cigányokkal, hogy olyanok amilyenek. A segélyosztással, meg az a baj, hogy az alapból lusta jellemüket, még nagyobb lustaságra sarkallja! Ráadásul egyre többen lesznek. Ha szerinted ez nem baj, akkor kíváncsi lennék, hogy miért nem? Ha meg szerinted baj, akkor nem értem mit kell szélsőjobbozni, miközben ez simán csak józan ész kérdése.,, Mellé társul az, hogy ezek az emberek képtelenek magukba nézni, és ott megtalálni a hibát, hogy azért sikertelen, mert lusta, dologtalan, amikor tanulni kellett volna, akkor inkább mással foglalkozott, stb." Ez meg a cigányság illik tökéletesen nem a szélsőjobbra.

"Azért nincs jó állásom, mert a zsidók kapják a legjobb állásokat." Na ilyet meg konkrétan senki se mond! Egyébként hiába visítozik mindenki azon hogy egy-két ember kimondja, hogy meztelen a király! A zsidóság a nyugati világban felül van reprezentálva a média, az oktatás, a kultúra, a pénzügyi szektor, a jogi pályák terén. Ez tény.

2020. jan. 17. 13:59
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!