Gyurcsány idejében tényleg lehetett venni érettségit?
#5, #6-nak:
Pécsi vagyok,és nagyon sokan élnek még a volt évfolyamtársi közül, de még a volt tanárai közül is egy vagy kettő!
Nem vette.
Persze hogy nem vette, a sógorától kapta azt, amire a sógora kapta a saját diplomáját .
De Gyurcsány azt mondta, hogy ő nem találja még a SAJÁT példányát se, és nincs meg a többi kötelezően beadandó példány se. Se a tanszékének a gyűjteményében, se az egyetemi könyvtárban, se a pesti központiban.
Tiszta összeesküvés egy senki szakdolgozatának az eltüntetésére. Még a lakásából is ellopták a saját példányát, és csak azt.
"Még 1990 és 2000 között tűnt el valamilyen módon a Pécsi Tudományegyetemről Gyurcsány Ferenc dolgozata két másikkal együtt, ez a legkonkrétabb új információ, ami kiderült a szakdolgozatot, illetve annak eltűnése körülményeit kutató egyetemi bizottság munkája nyomán. A bizottság mindezt arra alapozza, hogy míg az 1990-ben összeállított szakdolgozat-katalógusban szerepelt Gyurcsány szövege, addig a 2000-ben elkészítettben már egy nagy H betű jelezte a hiányát."
Vagyis az egyetemi bizottság igazolta hogy megvolt, majd eltűnt.
Biztos Gyurcsány lopta ki, nem?
Id'óta.
Senki nem mondta, hogy nem volt Gyurcsány nevén egy szakdolgozat. Arról van szó, hogy az nagyrészt a SÓGORA szakdolgozata LEHETETT.
Mert aztán már nem látta senki, Gyurcsány azt mondta, hogy NEM TALÁLTA A SAJÁT példányát sem.
Hogy a pécsi egyetemi-főiskolai hova tűnt, azt ők tudják.
De hova tűnt a még többi példány?
5 példányban kellett a diplomamunkákat köttetni, abból 1 volt a saját.amit MINDENKI, aki dolgozott rajta, díszként tart otthon, és vigyáz rá. Hiszen az az ő MŰVE.
#13, #14-nek:
Nem akarlak megsérteni, de olvasd el még egyszer amit írtál!
Tehát volt egy 3 évtizede eltűnt szakdolgozat, amiről tudni vélik egyesek hogy a sógora szakdolgozata volt.
Ha pedig a nagyanyámnak faxa lett volna, akkor ő lett volna a nagyapám, igaz?
16
OLVASS UTÁNA, hogy ne beszélj butaságokat. Már a wikipédia is elég.
Nem értem, komolyan. Miért nem nézel MAGAD utána, MIELŐTT írsz valamit. Égeted magad.
16
VAGY: Te nem is tudod, hogy mi volt a "szakdolgozat", mert nem éltél akkoriban, és nincs a családban sem.
Nem láttál még szakdolgozatot esetleg.
Jó, akkor figyelj. Akkoriban volt 2 felsőoktatási intézményi forma, 1. a főiskola -így hívták, ez volt a neve- és 2. az egyetem.
Főiskolán tanították a tanítókat, a felsőtagozatos tanárokat, az üzemmérnököket. A főiskola 4 éves volt, a végén nem tudom hogy hívták, de biztos, hogy volt valami záróvizsga, és kellett valami szakdolgozatot írni, nem tudom, hogy szabadon választott vagy listáról választható témában.
De ezt a szakdolgozatot hónapokig kellett írni, és szigorú külalaki követelményei voltak, hogy hogyan KELLETT beadni, máshogy be sem vették. Gépírónők éltek meg abból, hogy pénzért legépelték, 5 példányban, ahányat be kellett adni, könyvkötészetben beköttetett alakban. Egyetemen a műbőr kötés SZÍNÉT is meghatározták, és a cím betűinek a méretét, színét is -hogy arany vagy ezüst-.
Persze, egyetemen más volt a neve, nem szakdolgozat, hanem "diplomamunka". A záróvizsgát meg államvizsgának hívták az egyetemen.
Szóval ezek a szakdolgozatok-diplomamunkák A4-es méretű igazából KÖNYVEK voltak a kinézetük szerint. Drága kötéssel, valami műbőrfélével, volt, akinek segélyt kellett felvennie, hogy kifizesse.
Az egyiket a tanszék tette el, a másodikat az egyetem -vagy a főiskola-, és talán 2 példány ment a központi pesti -gondolom a Széchényi - Könyvtár megfelelő részlegébe.
Az utolsó maradt magának a delikvensnek otthonra, büszkélkedni a családnak, mutogatni gyerekeknek, unokáknak. Végülis könyv volt. Akinek volt, főhelyen tartotta otthon, az biztos. Feltéve, hogy nem valami kommunista témával foglalkozott benne, gondolom.
#16, #18-nak:
"A Janus Pannonius Tudományegyetemen Rizner Dezső volt annak a szakvizsgabizottságnak az elnöke, amely előtt Gyurcsány megvédte dolgozatát. Arra a kérdésre, hogy tudott-e arról, hogy négy évvel korábban egy másik hallgató A Balaton-felvidék szőlészete és borászata címmel leadott már egy dolgozatot, közölte: „nem létezik, hozzánk nem”."
Fejezd be az okoskodást.
Az vicces ha egy okos hülyéskedik, de az kínos ha egy hülye okoskodik.
És HOL VAN az a szakdolgozat, amit megvédett?
Rendben van, hogy eltűnt 1 példány, leselejteztek még egyet, nincs meg a pesti példány.
Hol van a SAJÁTJA, amiről azt mondta, hogy otthon van, majd előveszi?
Mellesleg, hogy egy -azaz 1- volt tanára mit mond, nem tudom, hogy mit bizonyítana.
Utánanéztél-e a Gyurcsány szócikknek a wikipédián? Pedig azt Gyurcsány maga is szerkesztheti...
Hiába próbálod mosdatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!