Miért kedvező a Momentum politikája a fiatalok számára? Én fiatalként nem látok semmi olyat tőlük, ami nekem hasznomra válna.
"Egyébként németeknél látom hogy mennyire olcsó lesz a privatizálás által. Itt most a busz meg a vonatjegy ára egy személyre kilométerre számolva valamivel többre jön ki mint amennyi egy 8hengeres benzines autó megeszik. És az autóba ülhetünk ketten is, nem lesz a duplája a fogyasztás.
"
Aha. Legalább ne hazudnál ennyit és ekkorát.
Pl. Berlin-Frankfurt táv 30 euró/fő vonattal, de ha 1 hétre előre lefoglalom, akkor 10 euró. (nem ICE, hanem flixtrain! = magán társaság :))) ) 4 óra 39 perc.
Autóval 5 óra 7 perc forgalom nélkül és 550 kilóméter.
Mondjuk egyen stabilan 15 literrel a V8-as csodád, az 82,5 liter, 1,38-as benzin árral számolva közel 115 euró. Tehát még ha 5-en dobnátok szét a benzinköltséget, akkor is jobban kiadja a matek a vasutat, mint az autót, pláne 1-2 emberrel.
De legyen mondjuk egy dízel autód, ami 6 litert fogyaszt tehát kb 30-33 literrel vagy megy az úton, ami nagyjából 50 euró.. Még így is megvan az oda-vissza ár személynek...
A helyi "MÁV" azaz a DB valóban drágább, de az ICE mégiscsak 300 km/h-val megy, azt egy kocsival se űbereled ;)
Ha privát lenne a vasút akkor szerintetek olcsóbb lenne?Na ne nevettessetek.
Én minden héten hazautazok meg vissza.
Mi az hogy ingyenes első év a felsőoktatásban?
Szóval fizetőssé akarják tenni és csak az első lesz ingyenes?
21 hazudik aki téged a világrahozott, és legalább ne ferdítenél.
A te levezetésed alapján akkor a repülő olcsóbb mint az autó, mert kaptam decemberben akciós jegyet a wizz nél 17 euróért hannoverből pestre?
Meg nyilván az ember napi utazását az iv teszi ki berlinből Frankfurtba. :D
Hidd el, a legröbb ember, ahogy én is, 35 km-eket ingázik, és itt nekem jobban megérte az autó. Egyszer kellett munkából menni ennyit a szerelőhöz az autóért, 8 euró volt a jegy. Az 5liter benzin. V8 cal is 50 km, a diesellel meg majdnem 100.
Úgyhogy a frankfurti jegyár rohadtul hidegen hagy, attól nekem a napi bejárás nem lesz olcsóbb.
“ A hozzáállásodnak és lakhelyednek nincs köze egymáshoz. Ha magadra vetted a megjegyzésem, az is jelent valamit.”
Mivel engem szólítottál meg. De legalábbis tőlem idéztél. Bár már biztos elfelejtetted.
“ Berlin-Frankfurt táv 30 euró/fő vonattal, de ha 1 hétre előre lefoglalom, akkor 10 euró.”
Biztos velem van a baj, de sosem jutottam még el hannoverből sem frankfurtba sem nürnbergbe ilyen olcsón. Pedig szoktam tudni 1 héttel előre ha néha mennem kell. Berlinbe jutottunk egyszer el ketten valamivel 100 euró alatt. Egyébként meg lássuk ben, nem sok szakasz van a münchen hamburg-on kívül ahol a 300 megengedett.
"Mi az hogy ingyenes első év a felsőoktatásban?
Szóval fizetőssé akarják tenni és csak az első lesz ingyenes?"
Most is fizetős, csak hivatalosan nem tandíjnak nevezik.
"Mivel engem szólítottál meg. De legalábbis tőlem idéztél. Bár már biztos elfelejtetted."
Tőled idéztem, de nem nyújtottál új információt, csak próbáltál valahogy visszaszólni. És amiért ezzel még mindig próbálkozol, csak-csak bizonyítottnak látom, hogy a hozzáállásoddal van a probléma.
Vagy mi lényeges volt abban, hogy te Németországban élsz, és ezt nyilvánvalóan képtelen voltam felfogni? A passzív agresszív viselkedés csak azoknak áll jól, akik újdonsággal, vagy egy szellemes aspektussal is szolgálni tudnak az eszmecseréhez.
"Vagy mi lényeges volt abban, hogy te Németországban élsz, és ezt nyilvánvalóan képtelen voltam felfogni? "
Ebben sem fogtad fel a lényeget. Írom lassan:
Mindig azzal jöttök, hogy csak a magyországiak szavazhassanak, meg burkoltan azt hogy kinek más a véleménye mint nektek, az ne szavazhasson, mert nem elég müvelt vagy agymosott vagy valami hasonló.
Na ezeket a felesleges köröket spóroltam meg, hogy nem élek magyarországon, és meg szerettlek volna nyugtatni, hogy nem is szavazok rég ott, így megnyugodhatsz, hogy nem fogják mindenféle jött-mentek rátok hozni a fideszt, és nem kell engem okolnod, amiért nem megy jól.
Vagy ha nem beszólás volt a szavazás intézményés hsz.-od, akkor végképp nem értem mi.
Arra reagálva csak viszont realista vagyok. Cak az ostobák hiszik el hogy bármi ha priivatizálva van, az azért van hogy a mi két szép szemünkért jobb legyen.
A profit nyilván nem játszik szerepet véletlenül sem.
Ha valami privatizálunk, a tulajnak profit kell. Ezért beruház. Ha nem megy jól akkor nem az adókból kisegítík, hanem lehúzhatja a rolót.
Ebböl k0vetkezik, hogy kb 3 szorosan nö a szolgáltatár, 5-szörös árért.
Van akinek jó, de Átlag Ádámnak, aki csak Tordasról akar Köbányára ingázni, szerintem nem annyira lesz jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!