Ha Mészáros valóban olyan intelligens és tehetséges, akkor miért csak akkor tudott rohamos gyarapodásnak indulni, mikor egészen véletlenül egy gyerekkori barátja lett a miniszetrelnök?
#41 Azért valahogy mégis a NER-korszakban tettek annyit az átlathatatlanságért. Szerintem ha az MSZP tized ennyi közpénznek tüntette volna el közpénzjellegét, akkor már rég az utcára vonult volna a Fidesz, és én én is ki lennék akadva rendesen.
Nem csak az átláthatatlanná vált közbeszerzések, megbízásokkal van a gond, hanem az, hogy pl. NER alapítványokba tolják a közpénzmilliárdokat, amiknek már nem kell nyilvánosan elszámolni a pénzzel, magyarán kb. azt csinálnak vele, amit akarnak.
Na és az se volt szép, hogy inkább lemondtak a Norvég Alap milliárdjairól, csakhogy 10%-ról nehogy esetleg más döntsön.
Átláthatatlanság:
Mivel is tette átláthatatlanná? Hisz' te jól átlátod, hogy mindent Mészáros nyer. Mesélj, kérlek.
Utcára vonulás: Majd megunják és hazamennek... A volna szóval magad fejezted ki, hogy ez a fe feltételezésed, nem több.
Alapítványok:
Mikor mindenféle libsi balos politikai szervezetek a civil alapítvány jogi formát használták kibúvónak, tapsikoltatok, hogy virágzik a civil világ. Nem volt gyanús hogy ezen módszerek lemásolhatók és az ellenfél ellen fordíhatók? Nem ti nyavajogtatok, hogy mi az hogy a civil szervezeteknek átláthatóvá kell tenni a forrásaikat és költéseiket?
A Gyurcsány privatizált el 190 állami vállalatot, tehát félnivalód nem a NER -től van. mi ez a nagy bizalom a balos privatizátorokban? Legaláb a látszat kedvéért kritizáld meg őket.
Norvég alap:
Más volt ott... A norvég alap ugye azért létezik, mert a Norvégok nem léptek be az EU -ba, de mivel hozzá akartak férni a piacokhoz, egy a kohéziós alaphoz hasonló pénzügyi konstrukciót hoztak létre. Erre a pályáztatásnál minden alapítványt lesöpörtek, hogy ez se jó, az se jó, amaz se jó, csak és kizárólag egy
libsi civil szervezetet voltak hajlandóak finanszírozni [link]
tehát nem 10 % -ról volt ott szó, abba simán belementek volna.
"tehát nem 10 % -ról volt ott szó, abba simán belementek volna."
De nem is arról volt szó, amit te mondasz, hanem arról, hogy ki rendelkezhet a forrás fölött. Egyértelmű volt, hogyha a kormány döntheti el, akkor azzal csak a saját ernyőszervezeteit szerette volna finanszírozni.
Tehát finanszírozzuk a beavatkozni vágyó külföldi ernyőszervezeteket. Ezek után ne legyen sértődés, ha a balos és libsi tótumfaktumokat ügynöközni merjük.
Egy sor ajánlatott tett, mindet lesöpörték, nekik csak az egy ökotárs volt a jó. Hát tudom őket nagyon sajnálni. Tetszettek volta őket is "mikroadományokkal" tömni, mint a többit.
#43 "Mivel is tette átláthatatlanná?"
Titkosítások garmadával, azzal, hogy a közérdekű adatigénylésekért pénzt kérnek, pedig az átláthatóság pont közérdek, hiszen a közintézményekbe, közhivatalokba vetet bizalmat erősíti, ha minden korrektül megy, és megelőzi a korrupciót. Éppen ezért kellene kérés nélkül is kitenni az internetre minden közérdekű informácót kérés nélkül jól kereshető formában, de a Fidesz épp ellenkező irányba fordult. Ráadásul minden közérdekű infót perelni kell, és olykor még jogerős ítélet esetében se adják ki a NERisták, illetve mindent megtesznek azért, hogy úgy adják ki, hogy az gyakorlatilag használhatatlan legyen, pl. olvashatatlanra nyomtatják és szkennelik, ami valóban külön munka, és ezért még fizetnie is kell az oknyomozónak.
Arra is volt példa, hogy kiadták, csak éppen jelszóval védve, de a jelszót nem adták meg. haha. Ez ám a törvénytisztelés, ugye?!
"Mikor mindenféle libsi balos politikai szervezetek a civil alapítvány jogi formát használták kibúvónak"
Nem állítom, hogy ilyen nem volt, megjegyzem: minden pártnak van alapítványa, és ez természetes, ez ellen nincs is kifogásom.
Az viszont más kérdés, hogy a CÖF iszonyatos állami és állami cég támogatásokat kapott, és konkrétan ellenzéki lejáratókampányt tolt olyan összegben, mint a Fidesz, tehát 1. közpénzből tolta a NER a fideszkampányt, 2. szétcsalták a választási törvényt, ami korlátozza a kampánykiadást. Ilyesmire mondj példát és ekkora mértékben!
Na meg nem véletlen az, hogy most mindent alapítványokba szerveznek át, teletömve állami pénzzel, és nerristákkal, mert félnek attól, hogy mi lesz itt.
Talán még megérjük azt is, hogy a Földhivatal is alapítvány lesz.
"Amilyen ítélettel ti ítélkeztek, olyannal fognak majd fölöttetek is ítélkezni. Amilyen mértékkel mértek, olyannal fognak majd nektek is visszamérni. Miért látod meg a szálkát embertársad szemében, amikor a magadéban a gerendát sem veszed észre?"
"Nem ti nyavajogtatok, hogy mi az hogy a civil szervezeteknek átláthatóvá kell tenni a forrásaikat és költéseiket?"
Na és a Fidesz meg titkosítja. Mi itt az ellentmondás?
"Norvég alap:
Más volt ott.."
Hát hogyne! Szakadj le az M1-ről, és használd az agyad! Ha így lenne, Orbán már rég megtiltotta volna a norvég kereskedelmet. :D
Orbán hőbörgött, hogy jár, és meg fogjuk kapni, de rába*szot.
A civilek kaptak 10%-ot, és arról rendelkezhetett volna kormánytól független szervezet. Ebbe nem nyugodtak bele, mert el akarták fojtani a civil szervezetetket, eleve démonizálják azokat, mintha bűn lenne kiálllni a jogért, vagy kutatni az igazságot... Persze megértem, hogy az ilyesmi egy maffiakormánynak nem tetszik, és amit lehet, metgesz ellene.
"Tehát finanszírozzuk a beavatkozni vágyó külföldi ernyőszervezeteket."
Mintha a komcsikat hallanám a '80-as évekből... Mennyit is kaptak a fideszesek? Akkor jó volt, vagy azt is elítéled? Csak mert a cél ugyanaz: demokrácia és jogállamiság.
Titkosítások garmadával:
Titkosították a közbeszerzéseket? Na ne, fuss ennek újra neki.
Közérdekű adatigénylések:
Ha tényleg 100 / 1000 Milliárdok sorsát derítik fel, miért is sok, az az illeték?
Valamint pont Szabó Tímeáék csinálták meg, hogy beadtak 20000 törvényjavaslatot, hogy a túlóratörvényt(Amit én is ellezek) ne tudják megszavazni. Ezt az obstrikciót valahogy meg kellett gátolni, hogy az aktivista hálózat kezelhetetlen mennyiségű beadványt ráönt a rendszerre, hogy lebénítsa. Nem egyszer értekeztek ilyenekről pl. a Prohardver.hu politikai fórumán.
Oknyomozás:
Hadházy kb. 10 éve igérgeti hogy dokumentumokkal bebizonyítja a trafikmutyit. Az a vicc, hogy el is hiszem neki, hogy fideszesek jártak jól, de az fix, hogy bizonyítékot azóta se hozott semmiről.
Jelszavas adatigénylés:
Te jártaál már így? Nekem ez kamuszagú dolog. Kórozs Lajos kamuvideója meg Lackner Csaba fel nem ismerése óta megingott a hitem a balos tömb szavahihetőségében. Legalább egy komoly cikket, vagy bármit erről... A törvény eléggé részletezi azt, hogy pl. tedd hozzáférhetővé, stb. Egy jelszóval védett doksi ugye nem ilyen, tehát ez nem épp életszerű... Sokszor kérnek és kapnak adatigénylést, gond nélkül.
Pártok/alapítványok:
Ok, de ne tegyünk úgy, hogy a CÖF politikai szabadcsapat(ok, az) a OSF és itteni leányvállalatai meg olyanok, mint a Madártani Egyesület. Ettől szalad a vér az agyamba. Meg bizonyítsam be, stb. Teljesen egyértelmű de hozzak Sorostól egy pecsétes papírt róla, és akkor kb elhiszi. Ami nyilvánvaló, az nyilvánvaló. Akár OSF akár CÖF, akár Publicus, akár Századvég.
Ahogy fentebb írtam. Légy nyugott, ha kormányváltás van, a másik csapat alapítványai fognak állami pénzt kapni.
Választási csalás:
Pl.: Halottak szavaztak, mint Bidenre? Mi volt a csalás? 2019 -ben meg kitört a demokrácia? Ha a 2 fordulós választást síratod, akkkor meg kell nyugtassalak: a kétfordulós rendszer a kisebb pártoknak kedvez, most összeálltak egy listára, 2026 -ra meg a DK felzabálja a többit, és lesz 1, max 2 jelentős ellenzéki párt.
Amúgy mi értelme van 10 db ilyen 2 emberes, 1 % -os pártocskáknak? Kell még egy bizottsági hely? Még egy frakcióvezetői illetmény? Akkora diktatúra azért nincs? Annyira már nem akarom leváltani Orbánt, hogy ezt elengedjem?
Alapítványi kiszervezás:
Gyurcsányék -mint fentebb írtam- 190 állami céget privatizáltak el. A mostani kormány visszavásárolt, fejlesztett, konszolidált. Ha meghagynák államiba, honnan veszed hogy nem privatizálnák el újra?
Norvég alap:
Szakadjak le? Én se mondtam neked, hogy szakadj le a 24.hu -ról, meg a 444 -ről, hanem megválaszolom amit írsz. Nincs is TV -m egyébként. "megtiltotta volna a norvég kereskedelmet. :D" Ennél nagyobb ostobaságot(Márki-Zay után szabadon) még nem hallottam. Nem vagyunk olyan helyzetben, hogy kizárjunk egy országot a kereskedelemből. Az EU egyik alapja a tőke szabad áramlása. Még a Németek se állították le velünk a kereskedelmet, pedig nem szeretnek minket. Kínával is kereskednek, pedig még annyira se EU -konformok mint mi. Inkább te használd az agyadat. Rád fér.
"Ebbe nem nyugodtak bele, mert el akarták fojtani a civil szervezetetket,"
Nocsak-nocsak. eddig azt hittem hogy ezek mikroadományokból élnek. Most meg tőled kell megtudnom, hogy külföldről pénztelt politikai aktorok? Már azt hittem, hogy valami illuminátusozó alumíniumcsákós alak vagyok, mert ezt hiszem. Kösz szépen, hogy megnyugtattál. Ezért jó, balos és liberális polgártársaimmal vitázni.
"Titkosítások garmadával:
Titkosították a közbeszerzéseket? Na ne, fuss ennek újra neki."
Szerintem gondold át...
"Közérdekű adatigénylések:
Ha tényleg 100 / 1000 Milliárdok sorsát derítik fel, miért is sok, az az illeték?"
Na igen, de miért is a korrupciót feltáró oknyomozó újságíróknak kellene fizetni illetéket? A közérdekű adat nyilvánossága közfeladat kéne, hogy legyen, tehát olyan, mit a közvilágítás... Nem kell bedobni a villanyoszlobpa a pénzt a járókelőnek, hogy világítson neki addig, amíg ott van, mert különben nem. Mindennek kint kéne lenni, átlátható módon, és bárki tanulmányozhatná.
"Ezt az obstrikciót valahogy meg kellett gátolni, hogy az aktivista hálózat kezelhetetlen mennyiségű beadványt ráönt a rendszerre, hogy lebénítsa. Nem egyszer értekeztek ilyenekről pl. a Prohardver.hu politikai fórumán."
Ha folyamatában minden közérdekű adatot feltesznek, az ehhez szükséges embert felvéve, akkor kiszámítható lenne minden, nem lehetne túlterhelés.
Egyébként akkor is kérnek pénzt, ha kevés információt kérnek.
Te jártaál már így? Nekem ez kamuszagú dolog.
Ha jól tudom, a DK járt így a Puskás Akadémiával, amikor utána akart járni, hogy mire költötték a lóvét.
"Ok, de ne tegyünk úgy, hogy a CÖF politikai szabadcsapat"
Azért ez nem csak egy egyszerű "politikai szabadcsapat". Milliárdokat kaptak - magyar adófizetők pénzéből azért, hogy egy pártot lejárassanak. Ha Trump a magánvagyonából támogatná a Fideszt, nem lennék rajta így felháborodva. Ha Trump alapítványa, azon sem. De közpénzt arra fordítani, inkorrekt.
Mindenesetre nem tudtál CÖF-höz hasonló példával jönni a másik oldaról, ahol ekkora mértékben toltak közpénzt, és választási kampányra fordították volna. Gerincesebb lett volna azt mondani, hogy nem tudsz erre példát mondani, de tudomásul veszem, hogy ez nem ment neked.
"Ok, de ne tegyünk úgy, hogy a CÖF politikai szabadcsapat
"Választási csalás:
Pl.: Halottak szavaztak, mint Bidenre? Mi volt a csalás?"
Lassan olvasd, hogy akkor is megértsd, ha nem akarod!
szétcsalták a választási törvényt, ami korlátozza a kampánykiadást.
És akkor még nem beszéltem az "kormánytájékoztató" pártpropagandáról, ami közvetlen közpénzpropaganda volt.
Inkább nem folytatom, mert minden sorod hülyeség.
Fuss neki/ gondold át:
Azt állítod, hogy a közbeszerzések titkosítottak. Ez bocs, de kamu. Honnan veszed, hogy titkosítottak?
Hadd ne kelljen a Magyar Közlőnyt bújnom a közbeszerzési törvény után. Tudod mit, nem is fogom. Te bizonyítsd, te állítottad. a 444 -től a Telex -ig olvasom a balos -bocsánat, függetlenobjektív- sajtót, ilyen hírt senki nem hozott le. Ettől még lemaradhattam persze. hozzál már erről valamit légyszi. Virágzik a faknews-ipar sajnos.
Közérdekű adatigénylés folyt köv:
1, Magyarországon a közszférában az EU átlagot jóval meghaladó létszám dolgozik. Egy hatalmas bürokrata vízfej vagyunk. Nem felvenni kéne egy rakat aktatologatót, hanem karcsúsítani a létszámot.
2, A közbeszerzések úgy tudom, nyilvánosak. [link]
Parancsolj, kövesd vissza hogy lölö projektjei benne voltak e. Fog menni? Húzós meló. Rá vagyunk szorulva az újságírókra, mert elvileg pont az ilyen melókat végzik el helyettünk, de helyette politikai propagandát folytatnak.
CÖF:
Még függetlenobjekívék se Milliárdokat írnak, tehát fellélegezhetsz.
Gerinctelen volt amit csináltam? Tényleg? A Trumpos példád egyrész szégyelletes, mert magad vallod be hogy semmi bajod a külföldi politikai befolyásolással, másrészt pont hogy ez a gerinctelen, mert a nagyhatalmak baloldali pártjai, balos médiuma szoktak kisállamokban jobboldali kormányok ellen áskálódni. Trump nem avatkozott más országok ügyeibe, izolacionista volt(meg most is az).
Balos alapítványok:
Nézd, engem pont nem érdekel, hogy a gomba mód szaporodó, sokszor külföldi eredetű alapítványi világ kinek a megrendelésére és kinek a pénzéért csinál kormányellenes propagandát. Az se érdekel, ha puszira teszi, és hasznos idióta(erre látom a legkisebb esélyt) Ha ezt a nem kis méretű hálózatot úgy tartja fent hogy nehezen követhető vissza a pénzmozgás, akkor ki vagyunk segítve? Érdekel engem szerinted, hogy a sok CEU -s OSF -es anarchista pöcs ezt miért csinálja? Ki vagyok segítve, ha neked van igazad és ingyen, puszira, meg mikroadományokból, ahogy hazudják? Nem! Én mint választópolgár ellenzem a tevékenységüket. Fogd már fel, hogy külföldi nagyhatalmak kezének a meghosszabbításai.
Politikai racionalitás, hogy minden oldal oda és úgy épül be, ahogy tud.
Egyetemek - Erős balos túlsúly
Bíróság - Erős balos túlsúly
Média - Klasszikus média 50-50 online média balos túltúly- sodial media teljes balos dominancia
Művészvilág - Erős balos túlsúly
Alapítványi világ - Erős balos túlsúly.
Állami szféra - Erős fidesz túltúly
Ez ma magyarországon leválthatatlan. Ez a kormánypárti választók és a bizonytalanok egy részének egybehangzó véleménye, hogy ezt államilag ellensúlyozni kell.
Korlátozzák a kampánykiadást:
Nem az van hogy nincs pénzük és meg vannak fojtva? Most meg van pénzük, csak korlátozva van a kampánykiadás? Nahát, nahát... Milyen jó is lenne, ha Bige László 200 Milliárdos(hogy te is értsd: 0,4 Mészárosnyi) vagyonát ebbe csatornázni...
Hülyeség minden sorom?
Én is annak tartom a tiedet, de azért inkább megválaszolom. Hidd el nekem se öröm egy fanatikus O1G -ssel vitatkozni. Hogy szélsőbalos vagy, vagy libsi, vagy anarchista ez se érdekel, hiszen a válaszoddal van dolgom, és azt válaszolom meg
"Fuss neki/ gondold át:
Azt állítod, hogy a közbeszerzések titkosítottak."
Idéznéd ezt tőlem a teljes bekezdést, ahol ezt állítottam?
Majd ha sikerült, akkor esetleg szóba állok veled.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!