Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha Mészáros valóban olyan...

Ha Mészáros valóban olyan intelligens és tehetséges, akkor miért csak akkor tudott rohamos gyarapodásnak indulni, mikor egészen véletlenül egy gyerekkori barátja lett a miniszetrelnök?

Figyelt kérdés

2020. jan. 5. 10:03
1 2 3 4 5 6 7
 21/68 anonim ***** válasza:
72%
kit erdekel Gyurcsany? ez a hulye fideszesek agymenése... mutogatnak Gyurcsanyra, holott mar 10 eve senkit nem erdekel. A kerdes egyertelmu, arra valaszolj: 2010 előtt vagy utan sikeresebb es gazdagabb Meszaros? na ugye hogy utana. biztos veletlen.
2020. jan. 6. 08:02
 22/68 anonim ***** válasza:
77%

"#20 Gyurcsány 2011-ben csak 70 milliót kapott az Altus-tól osztalékként, 2016-ban már 1,2 MILLIÁRDOT.

Akkor ezek szerint gyurcsány is Orbántól szerezte a pénzét?"

Nagy kópé vagy. Direkt azt az évet választottad ki Gyurcsány osztalékjövedelmei közül, mikor eladta 2 cégét (MOTIM és Béta roll, amikért egyenként is kapott az Altus Pórtfólió Kft 1-1 milliárdot), az Altus Zrt.-ből pedig teljesen kiszállt (ez még a te általad linkelt vagyonnyilatkozatokból is látszik) és feleségének adta át.

Képzelt el, ha én is eladnám holnapra a házamat, vagy a kocsimat akkor nekem is milliókat kellene kimutatnom bevételként.

Vicces, hogy Gyurcsány 30 éve van a piacon és ezalatt a legnagyobb összeg akkor érkezett a házhoz, mikor eladta 2 cégét, a harmadikból pedig lemondott a teljes tulajdonáról, miközben Mészáros Lőrinc 10 év alatt lett az ország leggazdagabb embere a maga 300 milliárdos vagyonával és közel 300 cégnek a többségi, vagy 100%-os tulajdonosa.

El vagy tévedve barátom...és ha te ugyanaz a 43%-os vagy, akit ezelőtt már megszólítottam, legyél szíves válaszolni az immár több topikon átívelő kérdésemre (link a 12-es hozzászólásomban). Vagy megint elfogsz tűnni?

2020. jan. 6. 11:15
 23/68 anonim ***** válasza:
13%
Ja, Gyurcsány 30 éve van a "piacon". Ahol ténylegesen mit is árul, és kiknek?
2020. jan. 6. 15:47
 24/68 anonim ***** válasza:
86%

Beszélhetűnk Gyurcsányról is -> egy másik kérdés alatt, vagy privátban.

De itt most Mészáros a téma és az kicsit sem fog titeket feloldozni a válaszadás alól, ha Gyurcsányra tereljük a szót.

Szóval hogy is van Mészárossal és az ő +300 cégével és országelső vagyonával?

Asszem ott tartottunk, hogy bekéne bizonyítani, hogy 2010 előtt is volt olyan gazdag és sikeres, mint azután...hajrá!

2020. jan. 6. 16:15
 25/68 anonim ***** válasza:
10%

24

Egyrészt a "sikeresség-gazdagodás" nem lineáris, hanem sokkal inkább exponenciális jellegű. Az újabb munka-szerződés nem egy, hanem több újabb munkát-szerződést hoz, mert az ügyfelek nem egy, hanem több ügyfelet hoznak.

Így van ez pl fodrászok esetében is, mert a jól vágott haját 1-1 embernek látják a munkatársai-rokonai-szomszédai, és azok ismerősei is, és szívesebben mennek olyan fodrászhoz, aki más haját szépre vágta.

Másrészt meg igazán értelmetlen ilyen kérdéseket ÁLTALÁNOSSSÁGBAN feltenni, amikor ott vannak az ellenség által túlfinanszírozott médiák, és képtelenek olyan tényekkel előállni, mint pl a szegedi szeviép per/bíróság esetében.

Tessék, ott van, van elég tehetséges újságíró a 444/hvg/index/népszava/stb köreiben, mutassák meg, hogy Mészáros hol, mikor mivel gyarapodott munka nélkül, korrupcióval, indokolatlanul.

2020. jan. 6. 18:22
 26/68 anonim ***** válasza:
76%

"Egyrészt a "sikeresség-gazdagodás" nem lineáris, hanem sokkal inkább exponenciális jellegű. "

Ismeretes a mondás, hogy a "pénz pénzt szül". Ebben nem fogok vitatkozni, de 3 tényezőt a figyelmedbe ajánlanék:

1. Ez az általános igazság inkább a tőke- és pénzpiacokon érvényesül. Ez persze nem kizáró ok.

2. Eddig a világon minden ilyen léptékű vagyongyarapodás mögött volt valami innováció: facebook, apple, microsoft stb. Mészáros Lőrinc mégis milyen innovációt tud felmutatni?

3. Ne is beszéljünk arról, hogy még a fentebb említett nagy világcégek sem tudtak olyan rövid idő alatt ekkora megsokszorozódást felmutatni vagyonban, mint Mészáros, de akkor érdemes lenne felhívni arra a nagyon égbekiáltó különbségre a figyelmet, hogy Mészáros közbeszerzésekből (elsősorban egyébként Unió által finanszírozottakból) szerezte ezt a vagyontöbbletet, nem pedig piaci megbízásokból. Miért? Sőt, szerintem ehhez a tényezőhöz tartozik az is, hogy kizárólag magyar fennhatóság alatt tud így szárnyalni, pedig ennél jóval kevesebb tehetséggel és tőkével helyezték már ki vállalkozó társaink külföldre is a tevékenységüket.

+1 Nem akarom Mészárost megsérteni ezzel, de te szoktad hallgatni, mikor nyilatkozik valamiben? Nem azt mondom, hogy buta, de mindenképpen egy egyszerű emberről beszélünk, akiből nem nézem ki, hogy olyan sok felhalmozott tudása lenne a médiaiparral, energetikával, építőiparral (annak minden szegmensével), mezőgazdasággal, turizmussal/vendéglátással, bankolással, borászattal, divattal, sportmenedzsmenttel, vasúttal stb. stb. dolgokkal kapcsolatban.

"Tessék, ott van, van elég tehetséges újságíró a 444/hvg/index/népszava/stb köreiben, mutassák meg, hogy Mészáros hol, mikor mivel gyarapodott munka nélkül, korrupcióval, indokolatlanul."

A bizonyíték hiánya nem a hiány bizonyítéka. Máskülönben el kellene ismernünk, hogy 2002 és 2010 között a szocik bődületesen tisztességesek voltak, hisz nem csuktak le senkit.

Másrészt pedig az, hogy az adott közbeszerzést ki nyerje el nem egy egzakt tudomány. A közbeszerzést elbíráló személy, vagy bizottság azt mondja, hogy a "rendelkezésünkre álló pályázatok közül ez győzött meg minket a legjobban". Mondhatjuk azt, hogy mi másként látjuk (és erről márpedig nagyon sok 444/index/népszava stb. cikk van), de akkor megint csak a közbeszerzést elbíráló személy széttárja a karjait és azt mondja, hogy "tudomásul vettem a véleményeteket, de én vagyok az illetékes ebben dönteni" és itt véget ér a történet.

Utolsó sorban pedig kérlek mondd el nekem, hogy miért akarod más szennyesére terelni a szót? Elhiszem neked, hogy a Széviép ügy, meg az összes többi ügy érintettje is sáros, mégha ha bíróságon nem is fogják tudni ezt bizonyítani.

Nem azt akarom kimondatni veled, hogy az Mszp, meg a Dk, meg minden kormányváltás előtti kis haszonleső párttelegált ártatlan és tisztességes lenne. Ezt én sem hiszem és én sem mondom. Akkor a vitának ezt a részét lezárhatjuk? Elégedett vagy a véleményemmel a szocik bűnözéséről?

Mert ha igen, akkor én ezek után meg kíváncsi lennék a tiszta álláspontodra Mészáros Lőrinccel kapcsolatban.

2020. jan. 6. 20:26
 27/68 anonim ***** válasza:
16%

26 - a bizonyíték hiánya épp hogy nem érvényes az eddigi szoci kormányzási időkre. Ott vannak halomra, még nemzetközi szinten is, hadd ne koptassam a betűket, mindenki rákereshet.

Sőt, várjunk, fognak még dolgok kiderülni.

Viszont konkrét dolgokat a Mészárossal nem tálaltak az ellenség médiájában. Pedig gondolom, szívesen megtennék, más esetekben sokszor még hazudoznak is, kitalálnak meg nem történteket, stb. Talán védik a Mészárost, mint ahogy a saját falkájukhoz tartozók már kiderült ügyeinél megy a síri csönd. Nem tudom elképzelni.

f.k.

2020. jan. 6. 21:39
 28/68 anonim ***** válasza:
83%

"26 - a bizonyíték hiánya épp hogy nem érvényes az eddigi szoci kormányzási időkre. Ott vannak halomra, még nemzetközi szinten is, hadd ne koptassam a betűket, mindenki rákereshet."

Ha lenne bizonyíték, akkor ezek már mind börtönben lennének. Szóval vagy nincs bizonyíték, vagy a fidesz és az Mszp összejátszik. Melyiket érzed igaznak?

2020. jan. 6. 21:47
 29/68 anonim ***** válasza:
0%

28

nincs annyi időm írogatni, mint amennyi a kekeckedésre kéne. Mindenki tudja, hogy a dolgok nem 2 választásosak, hogy börtön vagy összejátszás pl.

Igen, büntetendő, amit csináltak, van is rá bizonyíték, még a EP-nél is, de a lényeg az, hogy EZUTÁN NE követhessék el. Sok életbevágó feladat van, amire időt energiát kell fordítani, a felelősségrevonás halasztódik.

+ nem figyelem az ürgét, de amikor valakit szerződtetek, nem az okosságát nézem, hanem a megbízhatóságra mutató metakommunikációs jeleit. Nincs szükségem egy okos spekulánsra, manipulátorra, inkább megbízom egy őszintének érzett emberben. Tévedhetek, de eddig még nem úgy jött ki.

2020. jan. 6. 23:04
 30/68 anonim ***** válasza:
100%
Annyi baj van azzal amit írsz...pedig abszolút nem tűnsz dilettánsnak az írásod alapján. Ez történik akkor, mikor túl sok hitet feccölnek egyesek egy pártba és nem akarnak tudomásul venni semmit, ami sértené a világképüket. Rohadt élet...menni kell nyugatra.
2020. jan. 6. 23:22
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!