Jól értelmeztem a liberalizmus lényegét?
Csillagos ötös, kitűnően felmondtad a kormánypropagandát!
"A liberalizmus, más néven szabadelvűség, a szabadságot jelentő liberty szó után alapvetően a személyes szabadságon és törvény előtti egyenlőségen alapul, vagyis a szabad gondolatok széles spektrumát jelentő eszmerendszer, melyek közös vonása, hogy az egyén szabadságát jelölik meg mint legfontosabb politikai célt. Gyökerei a 17–18. századra, a felvilágosodás idejére nyúlnak vissza. Olyan korábbi alapvető elveket tagadott meg, mint az uralkodók isteni felhatalmazása, az öröklött kiváltságok, államvallás és protekcionizmus."
Miféle kormánypropaganda?A komány is liberális.Neoliberális
Mi a marxisták vagyunk
1-es te a klasszikus liberalizmust írtad le. A neóliberalizmus egy új lendülete ennek ami a 20.század végén jelent meg, képviselői Margaret Thatcher, Gerhard Schröder, meg szerint még Ronald Reagen, George Walker Bush.
Ebbe az időszakba történt azt hogy megszűnt az a több mint 50 éves folyamat hogy a gazdagok vagyoni rátája csökkent a szegényebbek javára, mely tudtommal 50% környékén állt, és felfelment 80%-ra, ami megfelel a 1920-as évek előtte világátlagnak, vagyis a neoliberalizmus inkább visszalépés a klasszikus liberalizmus mögé, mert szabadpiac mellett, piaci válság esetén a politika kimenti őket, mint az történt a 2008-as válság idején, hogy az USA-ba megszavaztak a bankoknak egy 700 milliárd dolláros mentőcsomagot, ráadásul úgy hogy ez ellen tömegtüntetések voltak, igazán demokratikus, hogy a nép akaratát semmibe véve visznek keresztül dolgokat. Talán ezek miatt van az hogy napjainkba egyre kevésbé népszerű dolog a demokrácia.
2-es a magyarországi kormány egy vegyes keverékekből áll. Egyszer olvastam hogy hibrid rezsimnek nevezik, mert demokratikus, de olyan nagy befolyása van például a médiába ami behozhatatlan előnyt hoz nekik az ellenzékkel szemben.
Bár szerintem Magyarország még mindig a jobb eset.
Én inkább az új oldalt, ami az anti-fideszisták tábora, azok inkább neoliberálisak nagyon szerintem, a fidesz inkább olyan hogy mindenből átvesz keveset amit jónak lát abból. De nem két oldal van összesen, vagy egy harmadik is, de azok szavazótábora kicsi ahhoz hogy a parlamentbe bejussanak, egyenlőre a MHM az ami parlamentbe van, mivel kiváltak a Jobbikból,de következő választás után lehet kiesnek majd, mert 3% nem elég a bejutáshóz.
Es akkor meg arról sem beszéltünk hogy a nyugat-európai szakszervezetek a legerősebbeky lasd, franciák. Minden héten tüntetés.
Az oligarchak altal privatizalt ioar, éhbérért dolgoztatt munkastömegekkel valahogy pont a keleti, antiliberális orszagokra jellemzők.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!