Hogy lehet az, hogy Debrecen költségvetése ez évben közel kétszer akkora volt mint Győr költségvetése, de Szegedétől is torony magasan több? (hogy a többi városról ne is beszéljünk)
Véletlenül bukkantam rá: "A 2019-es év Debrecennek rekord költségvetést hoz, a város 174,8 milliárd forintból gazdálkodik majd, dupla annyiból, mint tavaly."
Ha megnézem Pécs, Miskolc, Győr 2019-es költségvetése együtt nem tesz ki annyit mint Debrecené - és még a nagyobb üzemek és a BMW el sem indultak.
Ahogy az első kommentelő már leírta, azért mert sok ott a narancskomcsi.
Budapest egyébkén kb 370 milliárdból gazdálkodik miközben 9x akkora mint Debrecen.
Tessék ez hátha segít, eléggé sok konkrétum meg van említve, hogy mitől növekedett a költségvetés.
5-ös: Köszönöm, ez a cikk sok mindenre magyarázatot ad - ha nem is mindenre. Az "rendben van" hogy Debrecen "ősi fideszes" város, de ez nem minden!
Szegeden Botkát nem lehet fidesz-rajongónak becézni, és mégis Szeged nagyobb költségvetéssel bír - és jobban fejlődik - mint legutóbb még fideszes Pécs vagy Miskolc!
Tehát kell lenni még valaminek, ami több mint a fideszesség...
"Tehát kell lenni még valaminek, ami több mint a fideszesség..."
Ipar, Miskolc és Pécs két olyan ipari város volt, ami a szocilista blokkot szolgálta ki és rendszerváltást követően nem igazán volt gazdaságos és korszerűek a pécsi bányák vagy a diósgyőri vasművek. Ezzel szemben a Debrecenben a gyógyszeriparral vagy a szegedi hús és tej ipart fenn tudták tartani.
"Pécsett is megmaradt a söripar, a dohányipar - igaz, a bányák bezártak."
Pécsi sörgyárnak és dohánygyárnak együttes árbevétele 141 milliárd forint, ennek a 95%-t a dohánygyár teszi ki.
Viszonyításképpen Debrecenben a kisebb TEVA gyógyszergyárnak 196 milliárdos forint volt a bevétele.
Máris 54 milliárd forintos különbség Debrecen javára és akkor a nagyobbik gyógyszergyártót nem is adtam hozzá,de még lehetne sorolni TRANZIT-FOOD, FAG MAGYARORSZÁG, amelyeknél 30-40 milliárdos az árbevétel. Néztem Pécsnél, de a sorban következők jóval kevesebb bevétellel rendelkeznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!