Miért nem lehet a fővárosi rangot átadni Debrecennek vagy Felcsútnak?
"Élvezzék" ők ezeket a kormányfői látogatásokat, útlezárásokat, káoszokat!
Most Erdogánnal kezdődik minden elölről!
Sok országnak van sokkal kisebb fővárosa, pontosan az élhetőség miatt!
Budapest továbbra is gazdasági, kulturális, idegenforgalmi stb. központ maradna!
De ezek koszorúzzanak meg konvojozzanak, útzárazzanak ott, csak itt hagynák már abba!
(ráadásul Debrecenben működő repülőtér is van!)
Átadni? Ki és hogyan?
Alaptörvényünk ugyanis így rendelkezik: F. cikk (1) Magyarország fővárosa Budapest
Ezt csak az Országgyűlés teheti meg 2/3-os többséggel.
Debrecenben pedig még szarabb a közlekedés mint Budapesten.
Az egyetlen ésszerű megoldás az lenne, ha az Országházat a reptér mellé költöztetnénk. Olcsóbban kijönne mint a Várba költözés és jelentősen javulna minden.
Debrecenben működik a reptér, még Moszkvába is van menetrend szerinti járat.
És (még) hatalmas szabad tér van körülötte!
Ott fel lehetne építeni egy gigantikus hangszigetelt, légkondicionált kipcsak sátorkomplexumot, és ott lehet konvolyozni, meg naplementét nézni!
Ez amolyan diktátor-nyugtató lenne! Orbán mutogathatná a daruvonulást, hogy a szibériai madarakat mi itt pátyolgatjuk, hizlalgatjuk, mielőtt tovább engednénk őket Erdogán elvtárshoz!
Azért kell áttenni a fővárosi rangot, mert egy valamit magára adó diktátor csak fővárosba hajlandó tárgyalni.
Viszont Pest és most már Buda is fellélegezhetne!
Persze ha nem, hát nem! Én csak jót akartam!:)
székelyét = székhelyét
Vicces magyar nyelv.
Menjen Putyin Debrecenbe - ott úgyis az egyetem díszpolgára.
Akkor élvezzék is a velejáró bolondokházát!
Isten ments!
Aki Debrecenbe látogatna azt hinné Magyarországról,hogy valahol Dagesztán agglonerációja még!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!