Nem tartjátok fájdalmasan szomorúnak, hogy az EU csatlakozáskor még a régió legígéretesebb országából a 2. legszegényebb országává váltunk?
Emlékszem anno mennyire nagy potenciállal léptünk be az EU-ba, minket neveztek a legígéretesebb, legfejlődőképesebb országnak a csatlakozott országok közül. A Szlovákok akkor még a hátunkat nézték, a szüleimmel emlékszem állandóan átjárunk Nagyváradba vásárolni és ott láttam először koldus embereket (gyerekeket!). Ma viszont már a románok járnak át tízmilliós értékű kocsikkal Debrecenbe és itt látni nyomorult szegény embereket miközben a környező országok egyszerűen állva hagytak minket életszínvonal tekintetében. Mindezt 10 év alatt, mert jól emlékszem, hogy még a legsötétebb 2008-as pénzügyi válság idején se éltünk olyan rosszul, mint most.
Aki csak külföldről szeretne hencegni, hogy "engem már nem érint" stb. kommenteket ignorálom és nem kérek belőlük. Inkább a reális, őszinte véleményeitekre vagyok kíváncsi. Miért fordulhatott ez elő ezzel a szép és termékeny gyönyörű országgal?
Ami 2008-at illeti eléggé másképp emlékszünk.
1990-lehet, hogy mi ígéretesek voltunk, a csehek még gazdagok.
Szlovákia 2003 után húzott el mellettünk, de szerintem fordul a kocka lassan
"Nem tartjátok fájdalmasan szomorúnak, hogy az EU csatlakozáskor még a régió legígéretesebb országából a 2. legszegényebb országává váltunk?"
De, nagyon fájdalmasnak tartom.
Szégyen gyalázat hogy a ballibeket nem csak egyszer engedték vissza a kormányhoz hanem másodszor is és lehetőséget kaptak négy majd nyolc évig tönkretenni az országot.
A vicc az hogy éppen azok siránkoznak most a z emiatt kialakult helyzet miatt - akik okozták azzal, hogy ráluk szavaztak.
És akik most is éppen mellettük kampányolva írnak ki ilyen hazug kérdéseket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!