Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Létezik, hogy a régió nagyváro...

Létezik, hogy a régió nagyvárosai közül Budapesten lehet a legnehezebben kijönni az átlagfizetésből?

Figyelt kérdés

A Numbeo adatait összevetve juttottam erre a számomra azért kicsit meglepő eredményre.

Az persze nem volt kérdés, hogy pl. Bécsben sokkal többre elég az átlagfizu (a "kötelező" kiadások, tehát lakásbérlés, rezsi, bérlet után a fizetés 64,6%-a megmarad), ezzel szemben Budapesten mindössze 41,2%.

Megnéztem a hasonló múltú városokat is, így tehát Varsót, Krakkót, Prágát, Pozsonyt, Bukarestet, Szófiát és Zágrábot is, s megdöbbentett, hogy még utóbbi kettő esetén is jobban ki lehet jönni a fizetésekből (hangsúlyozom, a Numbeo adatai alapján). A felsorolt városokban ugyanis megmarad a fizetés 50-55%-a a bérleti díj, a rezsi és a közlekedési havibérlet kifizetése után.

Reális, hogy Budapest ennyire nem rúg labdába már a régiós versenytársakkal sem?

2017. nov. 13. 13:32
 1/5 anonim ***** válasza:
50%
"az ország jobban teljesít" még mint Szomália bár még 4 és fidesz ée ez sem lesz elmondható
2017. nov. 13. 13:49
 2/5 anonim ***** válasza:
46%

ez azért nyilvánvalóan nem igaz, és mind tudjuk, hogy a fizetések jelentős részét zsebbe adják, ami nem jelenik meg a statisztikákban

hát hogy lehetne már kifizetni bármit is budapesten azokból a pénzekből?! hát azért nem most jöttem le a falvédőről

bruttó 1200 ft ami alatt egyszerűen nem érdemes állást vállalni budapesten, mert úgyis találsz hamar jobbat

2017. nov. 13. 14:12
 3/5 anonim ***** válasza:

Persze, hogy létezik. Miért ne létezne?

A magyaroknak ez kell.

2017. nov. 13. 14:49
 4/5 anonim ***** válasza:

Átlag helyett jobb lenne a medián fizetés sőt akkor már vedd a Budapestiek átlagfizetését/mediánját kéne venni és nem az országost. Pl. Romániában 75%-a az embereknek az átlagfizetés alatt keres, ez nálunk csak 60-65% körül van.

De eleve honnan voltak az átlagfizetések meg? Mert pl. googlival amit találtam aszerint az átlag nettó 2196 lej, ehhez jön a Bukaresti Numbeo-s 1930 lejes költség egy személyre, ez 88%.

Budapesten meg 155 ezer kell egy személyre és 200 ezer az átlag nettó, ami 77%.

2017. nov. 13. 15:00
 5/5 anonim ***** válasza:
60-65 % az átlagkereset alatt keres itthon ? Van statisztikád mert én is tudok ám tippelni szerintem van az 70-80% is !
2017. nov. 13. 15:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!