Létezik, hogy a régió nagyvárosai közül Budapesten lehet a legnehezebben kijönni az átlagfizetésből?
A Numbeo adatait összevetve juttottam erre a számomra azért kicsit meglepő eredményre.
Az persze nem volt kérdés, hogy pl. Bécsben sokkal többre elég az átlagfizu (a "kötelező" kiadások, tehát lakásbérlés, rezsi, bérlet után a fizetés 64,6%-a megmarad), ezzel szemben Budapesten mindössze 41,2%.
Megnéztem a hasonló múltú városokat is, így tehát Varsót, Krakkót, Prágát, Pozsonyt, Bukarestet, Szófiát és Zágrábot is, s megdöbbentett, hogy még utóbbi kettő esetén is jobban ki lehet jönni a fizetésekből (hangsúlyozom, a Numbeo adatai alapján). A felsorolt városokban ugyanis megmarad a fizetés 50-55%-a a bérleti díj, a rezsi és a közlekedési havibérlet kifizetése után.
Reális, hogy Budapest ennyire nem rúg labdába már a régiós versenytársakkal sem?
ez azért nyilvánvalóan nem igaz, és mind tudjuk, hogy a fizetések jelentős részét zsebbe adják, ami nem jelenik meg a statisztikákban
hát hogy lehetne már kifizetni bármit is budapesten azokból a pénzekből?! hát azért nem most jöttem le a falvédőről
bruttó 1200 ft ami alatt egyszerűen nem érdemes állást vállalni budapesten, mert úgyis találsz hamar jobbat
Persze, hogy létezik. Miért ne létezne?
A magyaroknak ez kell.
Átlag helyett jobb lenne a medián fizetés sőt akkor már vedd a Budapestiek átlagfizetését/mediánját kéne venni és nem az országost. Pl. Romániában 75%-a az embereknek az átlagfizetés alatt keres, ez nálunk csak 60-65% körül van.
De eleve honnan voltak az átlagfizetések meg? Mert pl. googlival amit találtam aszerint az átlag nettó 2196 lej, ehhez jön a Bukaresti Numbeo-s 1930 lejes költség egy személyre, ez 88%.
Budapesten meg 155 ezer kell egy személyre és 200 ezer az átlag nettó, ami 77%.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!