Minek a nyugdíj?
Nem mindenkinek van annyi jövedelme, hogy előtakarékoskodjon. A minimálbér kevesebb, mint a létminimum. Ha van két gyereked, van egy anyukád, aki nyugdíjas, akkor törvény szerint három generációt kell eltartanod akkor is, ha beteg vagy, akkor is, ha nincs pénzed. És nem tudhatod, hogy 108 évig fogsz-e élni, vagy csak 71 évig. Lehet, hogy a végén elfogy a megtakarításod, ill. azt sem tudhatod, hogy mennyit fog érni a megtakarításod akkor.
Egyébként az logikus kérdés, hogy a Fidesz minek szüntette meg a kötelező nyugdíj előtakarékosságot.
4.800.000 + a hozam.
Ha havi 150 ezret használsz fel akkor 2,6 év alatt felélted a tőkét. Gondolom utána a következő 20 évben a hozamból fogsz élni :))))) Ekkora trollt.
3-as, nekem nem volt ilyesmire "gondom", csak magam tartottam egy idő után el.
Egyébként a 10ezer nem helytálló de hirtelen nem tudom, hogy mikor mennyit raktam félre. De ez volt a minimum, volt hogy a fizetés negyedét.
150ezret?
69ezer a számla, a kaja meg attól függ,
olcsón kijön minden, meg vagyok elégedve az országgal!
Én is negyven éve kezdtem dolgozni, szerencsés friss diplomásként.
Havi 3100 volt a fizetésem, 500-zal több, mint az asszonyé.
Te meg egy tízest félreraktál, ügyi vagy, de nem cserélnék veled!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!