A balliberális szavazók miért akarják előírni, hogy egy kereszténynek hogyan kell viselkedni?
"Balliberális vagyok és ateista. Nem igazán értem, hogy pontosan mire gondolsz a kérdésben? Jó lenne konkretizalni.
Egyébként szerintem az alapvető erkölcsök, társadalmi normák mindenkire vonatkoznak. Szerintem felülírják a sok esetben elavult keresztény normákat."
Végre egy normális válasz egy balliberálistól. Ment a zöld kéz.
„Egyébként szerintem az alapvető erkölcsök, társadalmi normák mindenkire vonatkoznak. Szerintem felülírják a sok esetben elavult keresztény normákat.”
Szerintem a tízparancsolat magában foglalja az alapvető erkölcsöket, társadalmi normákat. Persze vannak benne olyan dolgok, amiket nem annyira szeretnek az emberek betartani (paráznaság tilalma), de mivel ez egy alapszabály, ha nem akarsz büntit a megszegéséért, ki kell lépni a „klubból”, nem kell kereszténynek lenned. Ha az vagy, akkor viszont pofád befogod, és betartod a választott csoportod szabályaid.
Előző válaszom erre vonatkozott:
"Miért pont a legmegosztóbb pápától akarsz idézgetni?"
"A hippipápától imádtok idézni."
Ha nem tűnt volna fel, az egész vallásotokat is egy hippi alapította, akit ma agyonvernétek, ha elkezdene nektek beszélni a nézeteiről.
"Talán mert elég képmutató keresztény családapának mondani magad miközben prostizni jársz? A kereszténységnek vannak alapjai, amit pedig nem a balliberálisok írtak elő..."
Akkor egy keresztény is számonkérheti a balliberálist, ha csak mímeli mondjuk a toleranciát?
A keresztény az nem minden helyzetben szentet jelent. Ha nem vigyáz, egy keresztény (is) elkövethet vétséget, sőt bűnt is.
A különbség ott van, hogy mi van utána.
A jelen pápa az egyik legnagyobb kihívás a katolikusok számára. De biztos megvolt Isten terve vele is, majd kiderül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!