Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Azok akik a neoliberálisokra...

Azok akik a neoliberálisokra szavaznak, mit várnak? Milyen világot szeretnének?

Figyelt kérdés
És milyen esélyei vannak hogy az meg is valósul? (a globalista nagytőke által képviselt "liberalizmussal")
2019. dec. 8. 10:37
 1/10 anonim ***** válasza:
58%
Semmilyen esély sincs rá, ugyanis még mindig nincs neoliberális párt.
2019. dec. 8. 11:10
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Én azt olvastam hogy az SZDSZ neoliberális párt volt.
2019. dec. 8. 11:16
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Pénz, rengeteg pénzt, hiszen az a mi Istenünk.
2019. dec. 8. 11:26
 4/10 anonim ***** válasza:
56%
A liberálisoknak valami jóvátehetetlen bajuk van önmagukkal, ezért az elfogadás, sőt a többi szerencsétlen, vagy nem túl szerencsés adottságú ember pozitív diszkriminációjának hívei, hogy őket is elfogadják majd. Pl. etnikai, vallási kisebbségűek, droghasználók, nem adnak a higiéniára, súlyosan elhízottak (nekik van már mozgalmuk is a nyugati világban), vagy valamilyen esztétikai hibájuk van. Vagy csak nem szeretnek dolgozni, beképzeltek, azt hiszik, bármit megérdemelnek, és ez a bizarr liberális világ kapaszkodót nyújt nekik. A kommunisták és baloldaliak is sok esetben hasonlóak. Sokszor kisebbrendűségi komplexusuk van, melyet esetleg kompenzálnak.
2019. dec. 8. 11:35
 5/10 anonim ***** válasza:
87%

A neoliberális megjelenése óta (1970-) a felső 10% vagyona újra elkezdett nőni, 1980-ba 50% volt (1800-1920 között 80%, ekkortól kezdett el lecsökkenni), 2016-ba ez a érték 70%-nál járt és ezen belül is a felső 1% az amelyiknek nő a részedése, a többi 9%-nak csökken, úgy mint az alattuk lévő 90%-nak.

Persze ezt azért nem érezzük mert a globalizmus világszerte növekedést produkál az olcsóbb technológiák által, így a mélyszegény országok növekedése elképesztő mert manapság tömegesen elérhetőek olyan információs eszközök amelyek megsporolnak rengeteg fenntartási költséget (például bankok), csak közbe a vagyonok megint elkezdtek összpontosulni, nem vagyok szakértő így nem tudom hosszasan taglalni ezt.

2019. dec. 8. 11:41
 6/10 anonim ***** válasza:
13%
Persze a legtöbben azt mondják, nincs összefüggés a neo- és sima liberalizmus vagy akár a mai bizarr jelenségek között, de ezek közt erős összefüggés van. Pl. sok liberálisnak nagyon kedvező a gazdasági neoliberalizmus, hogy rendszeresen csalhatnak, és nem vagy alig büntetik meg őket, kihasználhatnak minden erkölcstelen lehetőséget (lásd Soros György tőzsdei manőverei). A lényeg az erkölcstelenség. Ha valakinek baja van magával, az sokszor gonoszabb ember lesz. Társadalmilag is kedvező lehet ez, elfogadják őket, sőt kvótájuk van, előnyben vannak (mert pl. etnikai kisebbséghez tartoznak). Még ha sokan meg is sínylik a kapitalizmust.
2019. dec. 8. 11:42
 7/10 anonim ***** válasza:

Úgy gondolom, első lépés tudni, mi a neoliberalizmus. Nem árt a liberalizmust is ismerni. Továbbá jó, ha valaki képes egy elméletet és annak megvalósulását külön szemlélni.

Mit vár valaki, ha bármely csoportosulásra szavaz? Természetesen élete jobbulását. A nagy kérdés azonban az, képes-e megítélni, mitől lesz jobb az élete, ki valósítja meg azt. Éppen ezért, van bizony egy réteg, aki pontosan ezért szavaz a neoliberalizmusra, és tudja, meg is valósítják az ő igényeit.

Az SzDSz nem volt neoliberális párt. Én egészen másnak nevezném. Az egyik tevékenység, amelyet előszeretettel űztek, ma is zajlik, csak nagyjából százszoros, ezerszeres mértékben.

A neoliberalizmus megvalósulásának esélyeit nem lehet megmondani. Minden attól függ, a tömegek mennyire hülyíthetők. Fontos tudni, hogy bár az a réteg is szívesen tesz ilyesmit, ám ma nem elsősorban a neoliberalizmus nyer teret, hanem a kiskirályok, népbutítók és diktátorok. Az viszont lehetséges, hogy kiválóan előkészítik a terepet a neoliberalizmus számára. Csak az ellenkezőjét mondják.

2019. dec. 8. 12:23
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Pénzt.

Abból sosem elég,az egészségügy drága,a prostizás drága.

Vannak,akik nem akarnak beletörődni,hogy élnek 70 évig átlagosan,hanem 100 évig akarnak dőzsölni,mások kárára,akik ezáltal 50 évesen meghalnak,úgy,hogy nem élveztek semmit az életből.

2019. dec. 8. 13:56
 9/10 A kérdező kommentje:

Tulajdonképpen valóban definiálhatatlan önmagának is ellentmondó eszmerendszerről van szó.

Globalista tőkés érdeket kiszolgáló kommunista eszme! :DDD

Hova tovább képviselői érdekeiknek megfelelően hangoztatják vagy épp tagadják létezésüket.

Bármit hangoztatnak és ha úgy tartja érdekük akkor annak az ellenkezőjét.

Bárkivel szövetkeznek akik a pillanatnyi érdekeiket szolgálja legyen az akár korábbi esküdt ellenségük.

Továbbá #4 és #5 leírta a további lényeget....

2019. dec. 8. 14:51
 10/10 anonim ***** válasza:
42%
Nem tudom, én nem szavaztam a Fideszre, nálunk neoliberálisabb párt pedig nincs az országban.
2019. dec. 8. 18:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!