Miért nézik le a vidékieket?
Én nem nézem le, szerintem a budapestieket jobban lenézik. (megyeszékhelyen élek, tehát ezen a Budapest/vidék felosztáson kívül). Viszont sok embernek a falu a netre feltöltött "vicces" videókat jelenti, amelyben direkt a legsötétebb embereket válogatják össze, és mutogatják, hogy "ezek szavaznak a fideszre", ezt nagyon gáznak tartom.
Az viszont igaz, hogy sok falu fenntarthatatlan, és nem értem, miért kell ennyit fenntartani belőlük küön polgármesterrel meg minden.
Én falusi vagyok, de még én is lenézem őket. Hogy miért? Mert begyepesedettek és valahol 50 évvel ezelőtt élnek agyilag.
Erre jössz te és megmagyarázod nekem, hogy de ez nem igaz, mert falun mindenki értelmiségi. Érted, majd te megmondod nekem, hogy én mit tapasztalok. Kösz. :D
Utolsó!
Semmi köze a vidékiek megítéléséhez annak,hogy mivel foglalkoznak.
Tényleg begyöpösödöttek.
El vannak maradva évtizedekkel gondolkodásban.
És ahhoz sincs köze,hogy értelmiségi-e.
A falusi tanárok pl ugyanolyan elmaradottak,mint egy szakmunkás.
Műveltebbek,de az élethez való hozzáállásuk,ugyanolyan kispolgári.
Jellemző még az értelmiségiekre,hogy túlértékelik magukat,mivel nincs akkor konkurencia,mint a nagyvárosban.
"Semmi köze a vidékiek megítéléséhez annak,hogy mivel foglalkoznak."
A kérdező írta, nem én. De egyébként már máskor is hallottam másoktól, hogy azért élnek falun az emberek, mert ott ők mezőgazdasággal foglalkoznak. Hát nagyon nem így van."
Hogyan is tarthatná többnek magát bárki is, ha nem nézne le senkit?
A városiak nem csak a falusiakat nézik le.
A rózsadombi lenézi az újpestit, az újpesti az agglomeráció lakóját, az pedig a vidéki városlakót, aki lenézi a falusit.
A falun lakó -ha irígyli is a városiak könnyebb élet-lehetőségeit- nem néz fel a városlakókra, tehát intelligensebb.
,
Aki lenéz bárkit is, bizonyítja, hogy alávalóbb az általa lenézettnél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!