A Jobbikkal összefogni Orbán ellen olyan mint Szálasival összefogni Horthy ellen?
Nem.
Ez csak akkor lenne igaz, ha a Szálasi-féle nyilaskeresztes párt másodhegedűsként lett volna koalícióban egy Rákosi-féle MKKP-vel.
(DK)
#1 vagyok:
Bocsi a qrva nagy elírásért! XD
Nem MKKP, hanem MKP!
Orbán ellen bárkinek bárkivel össze kell fognia!!!
Ha Churchill össze tudott fogni Sztálinnal (akit mélyen lenézett és megvetett) Hitler ellen, akkor nehogy már ilyen fika csapatok, mint a Jobbik is ne tudjon bárkivel összefogni a haza érdekében - Orbán ellen!
Nem értetted meg a kérdésemet. Azt akartam kihozni az egészből, hogyha megnézzük a nemzeti radikális szélsőjobbos tábort: Jobbikot, Mi Hazánkot, Magyar Gárdát, Betyársereget akkor őket egyértelműen Szálasiékhoz lehetne hasonlítani. Már ha beleakarunk menni ebbe a történelmi hasonlatba. Ezen a szervezetek közül a Jobbik volt a legjelentősebb erő és most is azok csak belátták, hogy nagyobb politikai haszonnal jár ha "néppártosodnak".
De még mindig ugyanolyan rasszista, zsidógyűlölő, újnyilas neonácik mint régen. Ha pedig Orbánt akarjuk valakihez hasonlítani akkor az Horthy. Miért? Mert Horthy egy feudális-merev-tekintélyelvű rendszert épített ki ahol több millióan éheztek, szegénység volt, cselédrendszer stb. és e közben Horthy meg egy szűk nagytőkés-arisztokrata kör gazdagodott. Orbánra talán nem ez a jellemző? Dehogynem. Közös pont még a nacionalizmus, idegengyűlölet is. A nyilasok sokkal durvábban voltak nacionalisták, diktatórikusak mint Horthy, úgy a Jobbik is sokkal jobban szélsőjobbos mint amennyire Orbán. Ezért körülbelül akkora ökörség és ésszerűtlen dolog összefogni a Jobbikkal Orbán ellen mint Szálasival Horthy ellen. Hiszen mindkét esetben rosszabbak.
Van még jobbik? :)
Amúgy azt tudod, hogy most nagy baller szatelitpárt lettek? :D
#1 vagyok:
"Jobbikot, Mi Hazánkot, Magyar Gárdát, Betyársereget akkor őket egyértelműen Szálasiékhoz lehetne hasonlítani."
A Jobbikot nyugodtan húzd ki a felsorolásból!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!